Rewelacyjny pomysł na zupę na mroźne dni. Jest gęsta, sycąca i bardzo rozgrzewająca dzięki swojej meksykańskiej pikanterii:) Tak naprawdę, można ją uznać za danie jednogarnkowe, gdyż gwarantuję,że po porcji tej zupy, nikt nie znajdzie już miejsca na drugie danie. Polecam!
Mini serniczki z ciasteczkami oreo
Te ciasteczka to genialny pomysł na spód do mini serniczków! Oczywiście mogą być każde inne,ale te mają idealny rozmiar, no i są pyszne:). Część ciasteczek znajduje się także w samej masie sernikowej, a rozgrzeszające jest jedynie to,że nie używa się w tym przepisie ani odrobiny masła ,oleju i mąki. Same serniczki są obłędne, i to przy bardzo…
„Paszteciki” z ziemniaków i gotowanej kapusty Gordona Ramsaya
Przedstawiam kolejny pomysł Gordona Ramsaya na dodatek do dania głównego z jego książki „Niedzielne przysmaki”. Są to ziemniaki wymieszane z ugotowaną kapustą, następnie obsmażone w kształcie pasztecików. U mnie było to coś nowego i zapewniam,że warto je przygotować do dania głównego. Gordon poleca je do pieczonych mięs. Polecam!
30 sekundowe ciastko czekoladowe z mikrofalówki (bez jajek)
Poważnie, można zrobić sobie pyszne ciastko czekoladowe w mikrofalówce w 30 sekund! Odkryłam je niedawno i to tylko dlatego,że MUSIAŁAM, ale to MUSIAŁAM zjeść coś słodkiego, a najlepiej czekoladowego. Chyba każdy ma czasami takie momenty:) Całkowity czas przygotowania tego cuda nie przekracza 5 minut, więc w sytuacji awaryjnej mamy idealne rozwiązanie Polecam!!!
Tagliatelle z kaczką w sosie pomidorowym z nutą pomarańczy
Ja zapewne można zauważyć po moim blogu, jestem zdeklarowaną wielbicielką kaczki w każdej postaci. Dziś proponuję wersję z makaronem w pikantnym sosie pomidorowym z chilli i pomarańczą. Połączenie może wyjątkowe, ale zapewniam,że wyjątkowo smaczne. Polecam!
Ciasteczka potrójnie czekoladowe
Może ciasteczka te nie są niskokaloryczne, ale na pewno jedne z najlepszych jakie jadłam. Ponadto wykonanie ich jest wręcz dziecinnie proste! Nie są one typowo kruche, maja lekko delikatne wnętrze i zawierają w sobie aż 3 rodzaje czekolady. Każdy znajdzie w nich coś dla siebie.Polecam!
Klasyczne francuskie bezy kakaowe Michela Rouxa
Zastanawiając się, co począć z nadprogramowymi białkami,które pozostały mi po moich ostatnich szaleństwach kulinarnych, oraz zachęcona udaną Pavlovą, postanowiłam przymierzyć się do małych bez, koniecznie na sposób francuski. Idealny i łatwy przepis znalazłam w książce Michela Rouxa „Jajka”. Całość jest dziecinnie prosta w przygotowaniu, a bezy możemy zjeść bez dodatków lub wykorzystać w wielu innych deserach. Można też robić rożne ich wariacje…
Zupa ze słodkich ziemniaków i chorizo Jamiego Olivera
Uczciwie przyznam,że jest to jedna z najlepszych zup jakie jadłam. Być może też dlatego,że słodkie ziemniaki gościły w moim domu po raz pierwszy:) Kupiłam 2 duże, tylko w taki sposób są pakowane w sklepach,taka też ilość jest niezbędna dla tego przepisu, chociaż Jamie we wstępie zaznacza, iż można zamienić je na dynię piżmową. Chorizo jest…
Restauracja Oranżeria – recenzja
Jakiś czas temu mieliśmy jechać w góry na narty, wzięliśmy urlopy i.. stwierdziliśmy,że jednak mamy już dosyć zimy i zostaliśmy w domu. Chcąc jednak wypocząć chwilę i zwyczajnie gdzieś wyjechać z Warszawy,postanowiliśmy po raz kolejny pojechać do hotelu SPA Wzgórza Dylewskie Dr Ireny Eris. Byliśmy już tam kilkukrotnie i za każdym razem wracaliśmy tak samo zachwyceni.
Tosty francuskie z czekoladą i suszoną żurawiną
Idealny pomysł na weekendowe, leniwe śniadanie. Pyszne tosty francuskie nadziewane gorzką czekoladą, słodkim sosem z żurawinowym i kremowym serkiem śmietankowym. Idealnie komponuje się z poranną kawą.Polecam!
- « Previous Page
- 1
- …
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- …
- 115
- Next Page »