Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Słodkości / Mini serniczki z ciasteczkami oreo

Mini serniczki z ciasteczkami oreo

by Dzi 18 komentarzy

Share the post "Mini serniczki z ciasteczkami oreo"

  • Facebook
  • Twitter

Te ciasteczka to genialny pomysł na spód do mini serniczków! Oczywiście mogą być każde inne,ale te mają idealny rozmiar, no i są pyszne:). Część ciasteczek znajduje się także w samej masie sernikowej, a rozgrzeszające jest jedynie to,że nie używa się w tym przepisie ani odrobiny masła ,oleju i mąki. Same serniczki są obłędne, i to przy bardzo małym nakładzie pracy i składników. Polecam!

Mini serniczki z ciasteczkami oreo (30 szt.)

Składniki:

  • 42 ciasteczka oreo (30 w całości, 12 z grubsza pokrojone)
  • 900 g dobrze zmielonego,kremowego twarogu sernikowego, w temp. pokojowej
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 4 duże jajka, lekko roztrzepane
  • 1 szklanka kwaśnej śmietany
  • szczypta soli

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 140 oC.
  2. Przygotuj formę do muffinek i wyłóż ją papilotkami. Włóż po 1 ciasteczku oreo do każdej papilotki.
  3. Do miski miksera włóż twaróg i miksuj go na średniej prędkości,aż będzie idealnie kremowy, od czasu do czasu zdrap nadmiar ciasta ze ścianek miski najlepiej silikonową szpatułką. W trakcie miksowania dosypuj po trochu cukier a następnie dodaj ekstrakt z wanilii.
  4. Następnie także w trakcie miksowania dolewaj po trochu lekko ubite jajka, śmietanę i na końcu dodaj szczyptę soli.
  5. Wsyp do masy twarogowej pokruszone ciastka i wymieszaj szpatułką.
  6. Rozłóż masę równomiernie do papilotek, ma jej wystarczyć na wypełnienie ich prawie w całości.
  7. Włóż formę do piekarnika i piecz ok 22 minut, odwracając blachę w połowie pieczenia.
  8. Po wyjęciu z piekarnika przełóż serniczki na kratkę do całkowitego wystudzenia.
  9. Włóż je do lodówki na minimum 4 godziny (najlepiej na całą noc) i podawaj bezpośrednio po wyjęciu z lodówki.
Smacznego!

Share the post "Mini serniczki z ciasteczkami oreo"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Słodkości Tagged With: ciasteczka, oreo, serek, sernik, słodkości, wanilia, wypieki

« „Paszteciki” z ziemniaków i gotowanej kapusty Gordona Ramsaya
Meksykańska zupa z kurczakiem i makaronem z tortilli »

Comments

  1. Inspirowane smakiem says

    23 marca 2013 at 08:00

    Ale super:) Prezentują się świetnie;)

    Odpowiedz
    • Dzi says

      23 marca 2013 at 22:01

      Dziękuję i oczywiście polecam!

      Odpowiedz
  2. Kats says

    23 marca 2013 at 20:01

    Wyglądają zachwycająco

    Odpowiedz
    • Dzi says

      23 marca 2013 at 20:03

      Tak też smakują, zaręczam:)

      Odpowiedz
  3. gin says

    24 marca 2013 at 18:45

    Cudne są – uwielbiam takie słodziutkie maleństwa 🙂

    Odpowiedz
  4. Dzi says

    24 marca 2013 at 19:14

    Ja też je uwielbiam, w szczególności za prostotę wykonania:P

    Odpowiedz
  5. Łucja says

    27 marca 2013 at 13:00

    pięknie się prezentują 🙂 chętnie się poczęstuję 🙂

    Odpowiedz
  6. Dzi says

    27 marca 2013 at 13:18

    🙂

    Odpowiedz
  7. KaBe says

    25 lipca 2013 at 14:04

    Smaczne 🙂 Na pewno nieraz wrócę do przepisu 😉
    Chociaż dużo zależy od twarogu, mój był dość suchy i zbity, więc ciasteczka od spodu pozostały twarde. Więc następnym razem dodatkowo namoczę je w mleku 🙂

    Odpowiedz
    • Dzi says

      25 lipca 2013 at 14:08

      Kurcze, ja właśnie lubię jak ciasteczka zostają twarde:P

      Odpowiedz
  8. Asia. B says

    4 kwietnia 2015 at 16:19

    Właśnie wyciagnelam z piekarnika.sa boskie.nie wiem czy lepiej wygladaja czy smakuja.dzieci juz sie podzieliły i z mezem musimy walczyc zeby cos nam zostalo.

    Odpowiedz
    • Dzi says

      4 kwietnia 2015 at 16:42

      Super! Cieszę się, że smakują 🙂

      Odpowiedz
  9. JOANA says

    17 grudnia 2015 at 16:53

    Robiłam rok temu i teraz znów się za nie zabieram.sa piękne i pyszne .uwielbiają je dorośli i dzieci.
    P.S.Pani Gosiu zazdroszcę strasznie Pani partnerowi.Ja bym taką kobietę z takimi umiejętnościam kulinarnymi na rękach nosiła.A może tak robi?jak nie to trzeba się zastanowić:)

    Odpowiedz
    • Dzi says

      17 grudnia 2015 at 17:29

      Ukochany to mój największy krytyk:P Ale dzięki temu nie spoczywam na laurach i edukuję się kulnarnie dalej:)

      Odpowiedz
  10. Klaudia says

    29 kwietnia 2018 at 09:09

    Czy twarog moze byc taki z wiaderka jak do sernikow?
    Kwasna smietana – ile % najlepiej ?? 🙂
    pozdrawiam

    Odpowiedz
    • Dzi says

      29 kwietnia 2018 at 09:32

      Jak najbardziej o taki twaróg chodzi-na sernik, może być z wiaderka. A kwaśną zazwyczaj stosuję 18:)

      Odpowiedz
  11. Klaudia says

    4 maja 2018 at 13:58

    Jeszcze mam pytanie 140st – piekarnik termoobieg? czy gora-dol??
    🙂

    Odpowiedz
    • Dzi says

      4 maja 2018 at 15:30

      Góra dół:)

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Lasagne z dorszem, szpinakiem i groszkiem / Peas, spinach and cod lasagne

Schabowe-z-serem-i-pieczarkami-Cheesy-breaded-pork-chops-with-mushrooms

Schabowe z serem i pieczarkami / Cheesy breaded pork chops with mushrooms

Sałatka ziemniaczana z boczkiem ogórkami kiszonymi / Potato salad with bacon and dill pickles

Sałatka ziemniaczana z boczkiem i ogórkami kiszonymi / Potato salad with bacon and dill pickles

Chrupiące gofry korzenne z kremem pomarańczowym

Sycąca zupa z kiełbasą i jarmużem / Sausage nad kale soup

Szybka zupa z kiełbasą i jarmużem / Sausage nad kale soup

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress