Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Dodatki do dań obiadowych / Puree ziemniaczane z serem pleśniowym i pietruszką

Puree ziemniaczane z serem pleśniowym i pietruszką

by Dzi Leave a Comment

Share the post "Puree ziemniaczane z serem pleśniowym i pietruszką"

  • Facebook
  • X

Wiedziałam,że połączenie ziemniaków z serem pleśniowym zadziała, ale nie wiedziałam,że aż tak! To puree jest po prostu pyszne i pasuje do każdego dania głównego. Jeżeli posiadamy blender z pojemnikiem do miksowania, to zrobienie go zajmie nam nie dłużej niż 20 min,łącznie z gotowaniem. 

Puree ziemniaczane z serem pleśniowym i pietruszką

(4 porcje)

Składniki:

  • 800 g ziemniaków,obranych i pokrojonych w dużą kostkę
  • 2 ząbki czosnku,obrane
  • 100 g sera z niebieską pleśnią typu Lazur,pokrojonego w małą kostkę
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki
  • 1/4 łyżeczki mielonego pieprzu

Przygotowanie:

  1. Włóż ziemniaki i czosnek do osolonego wrzątku i gotuj ok. 15 min do miękkości. Następnie odcedź i przez chwilę odparuj na gorącym palniku.
  2. Przełóż je do blendera, dodaj ser pleśniowy, podgrzane w mikrofalówce mleko, pietruszkę i zmiksuj na gładkie puree. Popieprz do smaku.
  3. Jeżeli nie posiadasz blendera, przeciśnij ziemniaki z czosnkiem przez praskę, dodaj resztę składników i mieszaj do pożądanej konsystencji.
Smacznego!

Share the post "Puree ziemniaczane z serem pleśniowym i pietruszką"

  • Facebook
  • X
Wersja do wydruku

Filed Under: Dodatki do dań obiadowych Tagged With: czosnek, dodatek do dania głównego, obiad, pietruszka, puree, ser pleśniowy, ziemniaki

« Ściąga kuchenna z serii wydrukuj i powieś na lodówce
Kurczak jerk Gordona Ramsaya (jerk chicken) »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Dodaj na Instagramie

Spróbuj czegoś nowego

Sałatka z tuńczykiem, awokado i jajkiem w koszulce / Tuna, avocado and egg salad

Sałatka z tuńczykiem, awokado i jajkiem w koszulce / Tuna, avocado and egg salad

Najpopularniejsze przepisy w 2015 roku

Azjatycka wołowina z jarmużem i grzybami / Asian-style beef with kale and mushrooms

Azjatycka wołowina z jarmużem i grzybami / Asian-style beef with kale and mushrooms

Weekend ze Smakiem 2

Ciasto korzenne z gruszkami i sosem karmelowym / Gingrebread cake with pears and caramel sauce

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress