Dziś przedstawiam przepis na bardzo grzybową zupę krem ze śmietanką i odrobiną koniaku, który dodaje jej wyrazistości. Ja użyłam grzybów leśnych, jednak można zastąpić je pieczarkami (najlepiej brązowymi), a sam proces przygotowania tej potrawy jest szybki i nieskomplikowany. Polecam!
Makaron ze szpinakiem i serem z niebieską pleśnią / Pasta with spinach and blue cheese
Dziś przedstawiam kolejną wersję zawsze niezawodnego makaronu ze szpinakiem, pieczarkami i sosem z dodatkiem sera z niebieską pleśnią. Danie jest bardzo szybkie w wykonaniu i zawsze wychodzi smaczne:). Tym razem prezentuję wersję tej potrawy autorstwa Mary Berry z jej świetnej książki „Mary Berry’s Complete Cookbook”. Polecam!
Cupcakes czekoladowo-piwne / Chocolate beer cupcakes
Dziś przedstawiam przepis na wyjątkowe połączenie dużej ilości czekolady i piwa w formie przepysznych babeczek z też czekoladowo-piwnym kremem. Połączenie może dziwne, jednak zapewniam, że wyjątkowo pyszne. W związku z moim uczestnictwem w konkursie zorganizowanym przez browar Książęce, informuję iż receptura potrawy została skomponowana specjalnie do piwa Książęce Burgundowe Trzy Słody.
Mule w sosie z białego wina i sera pleśniowego / Mussels with blue cheese and white wine
Uwielbiam mule i wszelkie owoce morza, w związku z czym staram się je przyrządzać tak często, jak to tylko jest możliwe. Tym razem proponuję szybki przepis na mule w sosie z białego wina i sera z niebieską pleśnią i porami. Najlepsze z chrupiącą bagietką:) Polecam!
Scones z suszonymi pomidorami, parmezanem i oregano / Sundried tomato and parmesan cheese scones with oregano
Dziś przedstawiam przepis na niezwykle szybkie i pyszne bułeczki śniadaniowe z suszonymi pomidorami, parmezanem i oregano. Bardzo delikatne i aromatyczne, idealne na leniwe śniadanie. Polecam!
Hamburger z kurczaka z kolendrą i chilli oraz salsą pomidorową z awokado / Cilantro chicken burgers with avocado and tomato salsa
Dziś przedstawiam przepis na hamburgera z kurczaka z kolendrą i chilli, salsą pomidorową z awokado i ulubionym serem pleśniowym. Pyszny, zdrowy i szybki w wykonaniu. Proponuję przygotować sobie kotlety dzień wcześniej, a następnego dnia po pracy zwyczajnie usmażyć i przygotować resztę składników. Przepis pochodzi z książki „Księga szefów kuchni” i jest autorstwa Konrada Birka –…
Odwrócone ciasto gruszkowe z nutą kokosową / Upside down pear and coconut cake
Po po bardzo udanych doświadczeniach z odwróconym ciastem śliwkowym, postanowiłam wypróbować ten sposób, tylko z gruszkami. Efekt- pyszne, wilgotne ciasto ze słodkimi gruszkami i nutą kokosową. Niezwykle łatwe i szybkie w przygotowaniu. Polecam!
Ravioli z pieczoną dynią i trzema serami w sosie maślanym z chrupiącą szałwią / Roasted pumpkin and three cheeses ravioli with crispy sage butter
Być może wstyd się przyznać, ale było to moje pierwsze podejście do makaronu, a tym bardziej własnoręcznie zrobionych ravioli. Było to możliwe dzięki mojej połówce, który zakupił mi w prezencie na urodziny przystawki do mojego robota kuchennego, umożliwiające rozwałkowanie ciasta makaronowego do odpowiedniej grubości. Ze względu na moje niedoświadczenie w temacie, zrobienie tych ravioli zajęło…
Zupa dyniowa z kurczakiem i makaronem / Pumpkin soup with chicken and orzo
Dziś kolejna, po wersji azjatyckiej, propozycja zupy dyniowej, tym razem bardziej tradycyjna. Bardzo aromatyczna zupa-krem z dyni, pomidorów podana z makaronem w kształcie ryżu i kurczakiem, przygotowana w szybkowarze, w związku z czym jest superszybka w wykonaniu. Odkryłam jego zalety całkiem niedawno, gdyż dostałam go w prezencie urodzinowym od rodziców mojej połówki i gwarantuję, że na…
Burrito śniadaniowe / Breakfast burritos
Przedstawiam dziś przepis na niezwykle przyjemne weekendowe śniadanie w stylu meksykańskim. Ulubiona wędlina lub boczek, jajecznica, salsa i awokado, zawinięte w tortillę i to wszystko podane z kwaśną śmietaną. Polecam!
- « Previous Page
- 1
- …
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- …
- 115
- Next Page »