Święta zbliżają się w zastraszającym tempie, trzeba więc zacząć testować przepisy na klasyczne dania świąteczne. Na początek proponuję pieczonego karpia z warzywami w pysznym sosie pomidorowym. Jest to idealne danie dla dbających o linię, gdyż karpia nie smażymy, tylko pieczemy w aromatycznym, pomidorowym sosie. Polecam!
Kurczak w azjatyckiej glazurze z piwem / Asian style roast chicken with beer
Dziś przedstawiam przepis na przepyszne udka z kurczaka w glazurze w stylu azjatyckim z dodatkiem ciemnego piwa. Mięso jest przez noc peklowane w słonej mieszance z piwem, dzięki czemu nabiera delikatności, charakterystycznego smaku i aromatu. Podałam je z dynią w stylu azjatyckim. Polecam!
Dynia w słodkiej glazurze sezamowej / Pumpkin with a sweet sesame glaze
Dziś przedstawiam łatwy i szybki w wykonaniu przepis na doskonały dodatek do każdego dania głównego w stylu azjatyckim. Rozpływająca się w ustach dynia w słodkiej glazurze, posypana prażonym sezamem-pyszna!:). Przepis pochodzi z książki Billa Grangera „Bills Everyday Asian”. Polecam!
Quesadilla z kurczakiem, szpinakiem i kozim serem / Spinach, chicken and goat cheese quesadilla
Dziś przedstawiam kolejną odsłonę meksykańskiego przysmaku – quesadilli. Tym razem propopnuję nadzienie z kurczaka, szpinaku i koziego sera. To połączenie może wydawać się dosyć osobliwe, jednak zapewniam, że wraz z awokado i dużą ilością sera smakuje wyśmienicie. Polecam!
Gnocchi w kremowym sosie ze szpinakiem i orzechami piniowymi / Gnocchi in a creamy spinach sauce with pine nuts
Dziś przedstawiam przepis na włoskie „kopytka”, czyli gnocchi w śmietanowym sosie ze szpinakiem, orzeszkami piniowymi i parmezanem. Wcale nie są trudne do wykonania, a podsmażone zyskują niezrównany smak oraz apetyczną, rumianą i chrupiącą skórkę. Polecam!
Łatwe curry z mango i kurczakiem / Easy mango and chicken curry
Dziś przedstawiam przepis na bardzo smaczne i aromatyczne curry z kurczakiem i mango. Moja połówka stwierdziła, że jest to jedno z najlepszych curry jakie zrobiłam do tej pory. Pikantne, lekko słodkawe i bardzo sycące z dodatkiem ryżu jaśminowego. Polecam!
1 urodziny bloga i tort marchewkowy z kardamonem / Carrot cake with cardamom
Dziś mija pierwsza rocznica powstania mojego bloga. Szczerze mówiąc, gdy zaczynałam go prowadzić nie sądziłam, że zacznie mi to sprawiać tak ogromną frajdę:) W ramach podsumowania, przez okrągły roczek opublikowałam ponad 308 postów, z czego 300 zawiera przepisy na sprawdzone dania z całego świata. W tym czasie odwiedziło mój blog ponad 500 tys. osób, zostało…
Pasta z jajkiem, awokado i tuńczykiem / Tuna, egg and avocado spread
Dziś przedstawiam przepis na pyszną pastę kanapkową z tuńczykiem, jajkiem i awokado. Szybka i łatwa w wykonaniu, a co najważniejsze – przepyszna. Polecam!
Ziemniaki zapiekane z buraczkami / Potato and beetroot gratin
Dziś przedstawiam kolejną propozycję dodatku do dania głównego, ziemniaki zapiekane z buraczkami ćwikłowymi. Idealne do każdego dania głównego. Przepis pochodzi z książki Gordona Ramsaya „Ultimate Home Cooking”. Polecam!
Łosoś kabayaki z awokado / Salmon kabayaki with avocado
Dziś przedstawiam na kolejną odsłonę łososia, tym razem w japońskim słodkim sosie kabayaki, z piklowanymi warzywami i pastą z awokado. Danie robi się szybko, łatwo i przyjemnie, a na talerzu uzyskujemy istną ucztę. Polecam!
- « Previous Page
- 1
- …
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- …
- 115
- Next Page »