Już po świętach i chyba wszyscy chwilowo mają dosyć jedzenia, dlatego zapraszam Was na relację z restauracji Karmnik, do której zostałam zostałam zaproszona na kolację prasową z okazji jej czwartych urodzin. Niestety w tym samym dniu miałam inną, równie ważną imprezę, dlatego w moim imieniu poszli moi znajomi, którzy przygotowali relację wraz ze zdjęciami (dziękuję Tomku…
Życzenia świąteczne :)
Śledzie wigilijne / Christmassy pickled herring
Dziś, rzutem na taśmę, ostatni w tym sezonie świątecznym przepis na wigilijnego śledzika. Jest on podobny do mojego zeszłorocznego przepisu na śledzia a’la Milanówek, jednak na blogu Trufli znalazłam wersję z rodzynkami i korzennymi przyprawami. Rewelacja! Delikatny śledzik w słodko-kwaśnym, pomidorowym sosie z korzenną nutą. Polecam!
Świąteczne choinki bezowe / Christmas tree meringues
Dziś przedstawiam urocze i niezwykle łatwe w przygotowaniu świąteczne choinki dla wszystkich amatorów bezy 🙂 Poprzez dodanie do białek barwnika spożywczego przypominają świąteczne drzewko, dzięki czemu doskonale będą prezentowały się na świątecznym stole. Polecam!
Odwrócony piernik z żurawiną i gruszkami / Cranberry pear upside-down gingerbread
Przepyszne, słodkie i wilgotne ciasto korzenne z dużą ilością żurawiny i gruszki w karmelu. Niezwykle łatwe i szybkie w przygotowaniu, idealne na świąteczny stół. Polecam!
Karp z musem chrzanowym i prażonymi migdałami / Carp with horseradish mousse and roasted almonds
W moim rodzinnym domu karp w Święta Bożego Narodzenia to podstawa. Zazwyczaj panierowany, smażony na różnych olejach cieszy się niezmiennym powodzeniem co roku. Dziś proponuję troszkę lżejszą jego wersję z chrupiącą skórką, z lekkim musem z odczuwalnym akcentem chrzanowym i prażonymi migdałami. Poezja!
Piernikowe ciastko z płynnym wnętrzem / Gingerbread lava cakes
Idąc piernikowym smakiem dziś przedstawiam niemożliwie pyszną, wręcz uzależniającą wersja klasycznego lava cake z czekoladą. Pachnące świętami delikatne ciastko z płynnym wnętrzem z białej czekolady i korzennych przypraw, zachwyci wszystkich świątecznych gości. Przepyszne i łatwe do wykonania!
Łatwy piernik z powidłami i test wagi firmy Sencor / Easy gingerbread with plum jam
Dziś, dzięki uprzejmości firmy Sencor przedstawiam recenzję wagi kuchennej oraz przepis na niezwykle łatwy piernik z powidłami. Słodki, wilgotny i puszysty, przełożony powidłami i oblany polewą z gorzkiej czekolady – klasyka świąt Bożego Narodzenia. Jest to przepis, który nie może się nie udać 🙂 Polecam!
Rolada z indyka z nadzieniem dyniowym i sosem z cydru / Pumkin turkey roulade with apple cider gravy
Bardzo przyjemny przepis na bardzo efektownie wyglądającą na talerzu roladę z piersi indyka z nadzieniem z dyni i orzechów włoskich, podaną z sosem z cydru. Potrawa ta jest zaskakująco łatwa i szybka w przygotowaniu, a zachwyci każdego. Polecam!
Piernikowa gorąca czekolada / Gingerbread hot chocolate
Przepyszna gorąca mleczna czekolada z syropem korzennym z miodem, imbirem i cynamonem. Smak świąt Bożego Narodzenia w jednym kubku. Polecam!
- « Previous Page
- 1
- …
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- …
- 115
- Next Page »