Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Słodkości / Serowe pakieciki z budyniem, dżemem i miechunką / Cream cheese pastries with, pudding, jam and golden berries

Serowe pakieciki z budyniem, dżemem i miechunką / Cream cheese pastries with, pudding, jam and golden berries

by Dzi Leave a Comment

Share the post "Serowe pakieciki z budyniem, dżemem i miechunką / Cream cheese pastries with, pudding, jam and golden berries"

  • Facebook
  • Twitter

Przedstawiam pyszne pakieciki serowe  z pysznym budyniem waniliowym Delecty, dżemem i miechunką, którą odkryłam w szerokiej gamie produktów Bakalland. Pamiętam, że zajadałam się nią w dzieciństwie u babci i bardzo ucieszyłam się, że mogą ją wykorzystać do wypieków:) Ciastka są bardzo łatwe w przygotowaniu i na pewno sprawdzą się jako niedzielny deser dla całej rodziny. Zapraszam!

Scroll down for recipe in English

Serowe pakieciki z budyniem, dżemem i miechunką / Cream cheese pastries with, pudding, jam and golden berries

Serowe pakieciki z budyniem, dżemem i miechunką

(10 pakiecików)

Składniki:

  •  300 g mąki
  • 150 g kremowego serka śmietankowego
  • 6 łyżek mleka
  • 6 łyżek oleju
  • 4 duże łyżki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 opakowanie budyniu śmietankowego z białą czekoladą Delecty
  • 60 g Miechunki Peruwiańskiej Bakallandu
  • 2 łyżki cukru do posypania
  • 1 jajko, roztrzepane
  • ulubiony dżem
  • migdały w płatkach Bakalland do posypania
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie:

  1. Przygotuj budyń zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, przykryj folią aluminiową i odstaw w chłodne miejsce.
  2. W misce miksera zmiksuj serek z cukrem, po czym dodaj mleko i olej. Miksuj przez kilka minut aż masa stanie się jednolita. Następnie wsypuj powoli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksuj aż ciasto będzie miało jednolitą konsystencję.
  3. Przełóż je na posypaną mąką powierzchnię i uformuj z niego walec, który podziel na 10 równych części. Każdą z nich rozwałkuj na kółka o średnicy około 12 cm.
  4. Na środek każdego okręgu wyłóż 1 sporą łyżkę budyniu, po kilka owoców miechunki i małej łyżeczce dżemu. Zawiń 2 brzegi na siebie tworząc pakiecik i przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę.
  5. Każde ciasto wysmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp cukrem i migdałami.
  6. Włóż ciastka do nagrzanego do 180 oC piekarnika i piecz przez 25-30 minut, lub do ładnego zarumienienia. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Smacznego!

Serowe pakieciki z budyniem, dżemem i miechunką / Cream cheese pastries with, pudding, jam and golden berries

English version

Cream cheese pastries with, pudding, jam and golden berries

(10 pastries)

Ingredients:

  •  300 g flour
  • 150 g cream cheese
  • 6 tablespoons milk
  • 6 tablespoons oil
  • 4 large tablespoons of sugar
  • 2 teaspoons of baking powder
  • 1 packet of white chocolate pudding Delecta
  • 60 g golden berries Bakalland
  • 2 tablespoons of sugar for sprinkling
  • 1 egg, lightly beaten
  • favourite jam
  • flaked almonds to sprinkle Bakalland
  • powdered sugar for sprinkling

Preparation:

  1. Prepare pudding according to the directions on the package, cover with aluminum foil and set aside in a cool place.
  2. In the bowl of standing mixer, mix cheese with sugar and add milk and oil. Mix for a few minutes and slowly add the flour, baking powder and mix until the dough become uniform.
  3. Place on a floured surface, shape into a log and divide into 10 equal parts. Roll out each part into 12 cm circle.
  4. In the center of each circle place 1 large spoonful of pudding, a few golden berries and a small spoonful of jam. Wrap the edges shaping a packet and place on baking tray lined with baking paper.
  5. Brush each cake with beaten egg and sprinkle with sugar and almonds.
  6. Place in the oven preheated to 180 oC and bake for 20-30 minutes, or until golden brown. Sprinkle with powdered sugar and serve.

Enjoy!

Serowe pakieciki z budyniem, dżemem i miechunką / Cream cheese pastries with, pudding, jam and golden berries

Share the post "Serowe pakieciki z budyniem, dżemem i miechunką / Cream cheese pastries with, pudding, jam and golden berries"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Słodkości Tagged With: budyń, deser, dżem, miechunka, słodkości

« Kurczak ze szpinakiem i gorgonzolą / Gorgonzola and spinach chicken
Szybka zupa z kiełbasą i jarmużem / Sausage nad kale soup »

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Zupa z soczewicą i szpinakiem / Lentil and spinach soup

Warsztaty kulinarne o smaku dyni – relacja

Kremowa zupa z kurczakiem i serem brie / Creamy chicken and brie soup

Kurczak pieczony z dynią i pomidorkami / Roasted chicken with pumpkin and tomatoes

Gnocchi zapiekane z sosem pomidorowym i mozzarellą / Baked gnocchi with tomato sauce and mozzarella

Gnocchi zapiekane z sosem pomidorowym i mozzarellą / Baked gnocchi with tomato sauce and mozzarella

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress