Po raz kolejny sięgnęłam do książki Jamiego Olivera „Każdy może gotować”. Jest to przepis na dodatek do dań głównych, który doskonale sprawdzi się z mięsami, ale także z rybami.
Halibut zapiekany pod kołderką z pora i bazylii
Uwielbiam ryby i wszelkie owoce morza.
Red Velvet Pancakes-pomysł na świąteczne śniadanie
Przeglądając blogi kulinarne, jak czas temu natknęłam się na Red Velvet Cupcakes.
Puree ziemniaczane ze szpinakiem
Niezwykle efektownie prezentujące się puree ziemniaczane, a co najważniejsze – bardzo smaczne.
Tortilla z nadzieniem fasolowo-tuńczykowym
Przeglądam sobie blogi, a tam wszędzie przepisy świąteczne, to ja dla odmiany z innej beczki. 🙂
„Każdy może gotować” Jamie Oliver – recenzja
Książkę „Każdy może gotować” Jamiego Olivera po raz pierwszy miałam w rękach już jakiś czas temu.
Śniadanie z Kukbukiem – owsianka z białą czekoladą
Tak, nowego Kukbuka mam i ja:) Jestem nim na tyle zachwycona, że zaprenumerowałam po pierwszym numerze!
Kremowa zupa pomidorowa Billa Grangera
Jakiś czas temu trafiła w moje ręce książka kucharska pt. „Nakarm mnie” Billa Grangera. Podeszłam do niej z dystansem, gdyż autor był mi zupełnie obcy, jednak jego sympatyczna twarz na okładce zachęcała do lektury. Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona prezentowanymi tam przepisami i w tej chwili jest to jedyna książka kucharska w mojej kolekcji, z której…
Skrzydełka miodowo-imbirowe / Honey ginger glazed chicken wings
Przedstawiam przepis na niezwykle łatwe i pyszne danie obiadowe. Skrzydełka drobiowe , wstępnie podgotowane a następnie duszone w sosie miodem, imbirem i sosem sojowym, który ostatecznie zmienia się w słodko-słoną glazurę. polecam na obiad jak i na imprezę, na pewno wszyscy będą zachwyceni! Podałam je z obłędną dynią w słodkiej glazurze sezamowej, polecam!
Najczęściej popełniane błędy w kuchni
Jako poczatkująca kucharka uczyłam się na własnych błędach.