Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Przystawki / Tortilla z nadzieniem fasolowo-tuńczykowym

Tortilla z nadzieniem fasolowo-tuńczykowym

by barjed 3 komentarze

Share the post "Tortilla z nadzieniem fasolowo-tuńczykowym"

  • Facebook
  • Twitter

Przeglądam sobie blogi, a tam wszędzie przepisy świąteczne, to ja dla odmiany z innej beczki. 🙂Tortilla z nadzieniem fasolowo-tuńczykowym jest daniem prostym i szybkim w przygotowaniu. Po pokrojeniu na grube plastry może być świetną przystawką, gdyż jest smaczna i na zimno i na ciepło.

Tortilla z nadzieniem fasolowo-tuńczykowym ( 6 szt.)

Składniki:

  • 6 placków tortilli np. z tego przepisu
  • 1 duża cebula pokrojona w plasterki
  • 2-3 ząbki czosnku, drobno poszatkowane
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 czerwona papryka pokrojona w paski
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 200 g startego żółtego sera
  • olej do smażenia
  • przyprawy: sól, pieprz,papryka słodka, papryka ostra i wędzona

Przygotowanie:

  1. Na głęboką patelnię wlewamy ok. 3 łyżek oleju i rozgrzewamy na średnim ogniu. Wrzucamy cebulę, smażymy mieszając i gdy będzie zaczynała brązowieć dodajemy czosnek. Solimy i smażymy  jeszcze ok. 5 min.
  2. Po tym czasie dodajemy do cebuli pomidory z puszki i smażymy do momentu aż zaczną się rozpadać.
  3. Następnie dodajemy odsączoną fasolę i odsączonego tuńczyka. Doprawiamy solą, pieprzem i paprykami do smaku, podsmażamy jeszcze kilka minut aż smaki się połączą.
  4. Przekładamy wszystko do miseczki. Połowę przekładamy do blendera i miksujemy na gładką masę, po czym mieszamy ją z resztą nadzienia.
  5. Na tą samą patelnię wlewamy 2-3 łyżki oleju i wkładamy pokrojoną paprykę. Smażymy do miękkości  przekładamy do wcześniej przygotowanego nadzienia i mieszamy.
  6. Rozkładamy nadzienie równomiernie na 6 tortillach, posypujemy serem i zwijamy w rulony.
  7. Przekładamy tortille do naczynia żaroodpornego i wkładamy na kilka minut do nagrzanego do 180 oC piekarnika. Pieczemy ok. 10 minut.
Smacznego!

Share the post "Tortilla z nadzieniem fasolowo-tuńczykowym"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Przystawki, Ryby i owoce morza Tagged With: fasola, kuchnia meksykańska, obiad, papryka, przystawka, ser, tortilla, tuńczyk

« „Każdy może gotować” Jamie Oliver – recenzja
Puree ziemniaczane ze szpinakiem »

Comments

  1. kimek says

    14 grudnia 2012 at 19:35

    Zapowiada się smacznie. Na pewno spróbuję.

    Odpowiedz
    • Dzi says

      14 grudnia 2012 at 19:44

      Polecam:)

      Odpowiedz

Trackbacks

  1. Tortille pszenne domowej roboty | pisze:
    8 marca 2013 o 10:09

    […] na minutę do mikrofalówki i baza do dania gotowa. Na moim blogu wykorzystałam je w przepisie na tortillę z nadzieniem fasolowo-tuńczykowym ,oraz  tortillę z kurczakiem,pieczarkami i dużą ilością sera i na pewno na tym się nie […]

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Warsztaty z Fit & Easy, Sylwią Wiesenberg i jej przepis na avocado pudding

Calzone nadziewane kurczakiem, szpinakiem i grzybami leśnymi / Calzone with chicken, spinach and wild mushrooms

Kaczka-w-sosie-wisniowym-Duck-with-cherry-sauce

Kaczka w sosie wiśniowym / Duck with cherry sauce

Warsztaty z Masterchefem!

Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową / Blueberry muffins with walnut streusel

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress