Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Śniadanie / Śniadanie z Kukbukiem – owsianka z białą czekoladą

Śniadanie z Kukbukiem – owsianka z białą czekoladą

by barjed 6 komentarzy

Share the post "Śniadanie z Kukbukiem – owsianka z białą czekoladą"

  • Facebook
  • Twitter

Tak, nowego Kukbuka mam i ja:) Jestem nim na tyle zachwycona, że zaprenumerowałam po pierwszym numerze!

Owsiankę, wstyd przyznać, robiłam i jadłam pierwszy raz w życiu. Jakoś zawsze jej unikałam ze względu na wszechobecną opinię, że jest niesmaczna i wyłącznie dla dzieci. Skorzystałam z przepisu z nowego magazynu Kukbuk, który ku mojej radości zawarł współpracę ze wspaniałymi blogerami, czego efektem są najlepsze przepisy i zdjęcia w formie papierowej. A sama owsianka przepyszna. Polecam!

Owsianka z białą czekoladą i prażonymi płatkami migdałowymi ( 1 porcja )

Składniki:

  • 50 g płatków owsianych błyskawicznych
  • szczypta soli
  • 200 ml mleka
  • łyżka uprażonych na patelni płatków migdałowych
  • 2 kawałki białej czekolady, pokrojonej w kostkę

Przygotowanie:

  1. Do rondelka wsypujemy płatki, zalewamy mlekiem i solimy.
  2. Podgrzewamy, gdy owsianka zaczyna się gotować, zestawiamy rondel z ognia  i przykrywamy.
  3. Po około 5 minutach, gdy płatki napęcznieją, przekładamy owsiankę na talerz, posypujemy czekoladą i płatkami migdałowymi.
Smacznego!

Share the post "Śniadanie z Kukbukiem – owsianka z białą czekoladą"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Śniadanie Tagged With: biała czekolada, czekolada, migdały, owsianka, śniadanie

« Kremowa zupa pomidorowa Billa Grangera
„Każdy może gotować” Jamie Oliver – recenzja »

Comments

  1. inka says

    9 grudnia 2012 at 14:26

    a KukBuk mam i ja 🙂 owsianka fajna „_

    Odpowiedz
  2. Krysia BloodyGoodFood says

    12 grudnia 2012 at 13:49

    Też się do owsianki przekonałam w miarę niedawno, dokladnie z tych samych powodów. Wisiał w mojej głowie stereotyp okropnej brei. Teraz uwielbiam, ostatnio odkryłam owsianke na mleku kokosowym, smakuje fantastycznie i jest bardziej kremowa. Z biala czekolada koniecznie musze sprobowac!

    Odpowiedz
    • Dzi says

      12 grudnia 2012 at 13:52

      Polecam:)Może nie jest niskokaloryczna, ale za to jaka pyszna…

      Odpowiedz
  3. Paulinee says

    17 grudnia 2012 at 23:19

    Pyszne! Muszę jak najszybciej wypróbować, bo już mi brakuje pomysłów na śniadanka, a zwykłe kanapki i jajka się znudziły juz dawno!

    Odpowiedz

Trackbacks

  1. Owsianka z powidłami, liczi i smoczym owocem (pitahayą) | pisze:
    3 lutego 2013 o 11:51

    […] pierwszy numer Kukbuka, mój wzrok znowu przyciągnęły owsianki. Po ostatnim moim sukcesie z owsianką z białą czekoladą, postanowiłam spróbować kolejną jej wersję, tym razem owocową. Urozmaiciłam ją jednak […]

    Odpowiedz
  2. Zapiekana owsianka z bakaliami z sosem żurawinowo-pomarańczowym Billa Grangera | pisze:
    6 marca 2013 o 09:44

    […] zrobiłam po raz pierwszy w życiu owsiankę z Kukbuka z białą czekoladą, stała się ona moim ulubionym szybkim śniadaniem i wciąż szukam różnych jej wariacji. […]

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Makaron z marchewki w miodzie i pomarańczach / Orange and honey glazed carrot spaghetti

Makaron z marchewki w miodzie i pomarańczach / Orange and honey glazed carrot spaghetti

Makaron z mięsem, cukinią i pieczarkami / Meat, zucchini and mushroom pasta

Chlebek bananowy bez cukru / Sugar free banana bread

Chlebek bananowy bez cukru / Sugar free banana bread

Pierś kurczaka w panierce parmezanowej / Parmesan crusted chicken breast

Polędwiczka wieprzowa w sosie z cydru i sera pleśniowego

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress