Tak, nowego Kukbuka mam i ja:) Jestem nim na tyle zachwycona, że zaprenumerowałam po pierwszym numerze!
Owsiankę, wstyd przyznać, robiłam i jadłam pierwszy raz w życiu. Jakoś zawsze jej unikałam ze względu na wszechobecną opinię, że jest niesmaczna i wyłącznie dla dzieci. Skorzystałam z przepisu z nowego magazynu Kukbuk, który ku mojej radości zawarł współpracę ze wspaniałymi blogerami, czego efektem są najlepsze przepisy i zdjęcia w formie papierowej. A sama owsianka przepyszna. Polecam!
Owsianka z białą czekoladą i prażonymi płatkami migdałowymi ( 1 porcja )
Składniki:
- 50 g płatków owsianych błyskawicznych
- szczypta soli
- 200 ml mleka
- łyżka uprażonych na patelni płatków migdałowych
- 2 kawałki białej czekolady, pokrojonej w kostkę
Przygotowanie:
- Do rondelka wsypujemy płatki, zalewamy mlekiem i solimy.
- Podgrzewamy, gdy owsianka zaczyna się gotować, zestawiamy rondel z ognia i przykrywamy.
- Po około 5 minutach, gdy płatki napęcznieją, przekładamy owsiankę na talerz, posypujemy czekoladą i płatkami migdałowymi.
inka says
a KukBuk mam i ja 🙂 owsianka fajna „_
Krysia BloodyGoodFood says
Też się do owsianki przekonałam w miarę niedawno, dokladnie z tych samych powodów. Wisiał w mojej głowie stereotyp okropnej brei. Teraz uwielbiam, ostatnio odkryłam owsianke na mleku kokosowym, smakuje fantastycznie i jest bardziej kremowa. Z biala czekolada koniecznie musze sprobowac!
Dzi says
Polecam:)Może nie jest niskokaloryczna, ale za to jaka pyszna…
Paulinee says
Pyszne! Muszę jak najszybciej wypróbować, bo już mi brakuje pomysłów na śniadanka, a zwykłe kanapki i jajka się znudziły juz dawno!