Po raz kolejny bardzo trudno było mi wyłonić zwycięzcę konkursu. Wszystkie wasze zgłoszenia pobudziły moje kubki smakowe i dostarczyły wielu pomysłów na świąteczne dania. Jednak mogłam wybrać tylko 3 zwycięzców:
Kiełbasa zapiekana z batatami i serem pleśniowym / Sausage baked with sweet potatoes and blue cheese
Dziś proponuję niezwykle szybki i łatwy pomysł na obiad w zabieganym tygodniu. Najlepszej jakości kiełbasa zapiekana z batatami, cebulką i czosnkiem, z dodatkiem pomarańczy zadowolą wszystkich domowników. Jest to tak na prawdę rewelacyjne danie jednogarnkowe, które dzięki dodatkowi sera pleśniowego i orzechów nabiera niebanalnego charakteru. Proponuję też podać je ze świeżym pieczywem w celu zebrania…
Cytrynowo-jagodowe ciasto jogurtowe / Lemon blueberry yogurt cake
Dziś proponuję coś słodkiego 🙂 Bardzo przyjemne cytrynowe ciasto jogurtowe z dużą ilością jagód, które miałam zamrożone na taką właśnie okazję. Nie za słodkie, ale puszyste i wilgotne z pysznym lukrem cytrynowym. Polecam do kawy wszystkim łasuchom!
Włoska zupa z kurczakiem, pieczonym czosnkiem i parmezanem / Italian chicken, roasted garlic and parmesan soup
Dziś proponuję przepyszną, sycącą i bardzo pożywną zupę w stylu włoskim. Z dużą ilością warzyw, w tym mojej ukochanej dyni i jarmużu, z kurczakiem, pieczonym czosnkiem i parmezanem. Dzięki dodatkowi makaronu orzo, spokojnie można tą zupę potraktować jako danie jednogarnkowe, które zaspokoi apetyt całej rodziny. Polecam!
Gnocchi zapiekane z sosem pomidorowym i mozzarellą / Baked gnocchi with tomato sauce and mozzarella
Dziś przedstawiam łatwy pomysł na obiad w zapracowanym tygodniu. Gnocchi zapiekane w pysznym sosie pomidorowym i dużą ilością mozzarelli sprawdzą się zawsze. Oczywiście zamiast gnocchi możemy użyć tutaj wytrawnych pierożków, ravioli czy nawet zwykłego makaronu a zamiast boczku, inne ulubione mięso lub wędlinę. Doskonałe danie do oczyszczenia lodówki z resztek, których nie chcemy wyrzucać. Polecam!
Klasyczna jajecznica / Scrambled eggs
U mnie w domu nie było raczej tradycji jedzenia jajecznicy na śniadanie i do tej pory też przyznam, że bardzo rzadko ją robiłam. Jakoś mi zwyczajnie nie wchodziła, nawet z różnymi ulubionymi dodatkami. Gdy kupiłam książkę Michela Rouxa „The Collection”, dowiedziałam się, że robiłam ją zwyczajnie nieprawidłowo. Smażyłam szybko i na dużym ogniu, a należy…
Konkurs z marką Wedel!
W końcu nadeszła pora na ogłoszenie wyników mojego wielkanocnego konkursu z marką Wedel. Liczba zgłoszeń przerosła moje najśmielsze oczekiwania – bardzo Wam wszystkim dziękuję za udział!
Miodowo-musztardowe udka kacze z gruszkami / Honey mustard duck legs with pears
Dziś przedstawiam przepis na moją ukochaną kaczuszkę. Tym razem rozpływające się w ustach miodowo-musztardowe udka kacze zapiekane z cebulką i gruszkami. Poezja! Danie jest przepyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu. Polecam gorąco:)
Pieczony pstrąg nadziewany grzybami / Mushroom stuffed trout
Dziś przedstawiam pomysł na zdrowy i lekki obiad z rybą w roli głównej. Pieczony pstrąg nadziewany grzybami i ziołami zachwyci wszystkich fanów zdrowego odżywiania. Danie jest łatwe i szybkie w przygotowaniu, co na pewno docenią pracujący na cały etat:). Na szczęście pstrągi są teraz bardzo powszechnie dostępne i w zazwyczaj dobrej cenie więc pozostaje się…
Jajka zapiekane z chorizo / Baked eggs with chorizo
Dziś zapraszam na propozycję śniadaniową. Jakiś czas temu po upojnym wieczorze, to śniadanie dosłownie postawiło mnie na nogi 🙂 Jajka z płynnym żółtkiem z podsmażonym chorizo z chilli, sosem pomidorowym, zapieczone pod mozzarellą i podane ze szczypiorkiem. Tragedii nie będzie jeżeli chorizo zamienimy na szynkę lub ulubioną kiełbasę. Szybkie, łatwe i podane z tostami –…
- « Previous Page
- 1
- …
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- …
- 115
- Next Page »