Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Śniadanie / Tosty z wołowiną i serem / Meaty grilled cheese

Tosty z wołowiną i serem / Meaty grilled cheese

by Dzi 4 komentarze

Share the post "Tosty z wołowiną i serem / Meaty grilled cheese"

  • Facebook
  • Twitter

Dziś przedstawiam coś wyjątkowego i absolutnie przepysznego. Tosty z mięsnym nadzieniem z cebulką, w pikantnym sosie pomidorowym i ciągnącym się żółtym serem, z pewnością zachwycą całą rodzinę. Wiadomo, im więcej sera tym lepiej 😉 Uwielbiam je robić na śniadanie, ale tak samo cudownie sprawdzą się także na  lunch czy sycącą kolację.

Tosty-z-miesem-cebulka-serem-Meaty-grilled-cheese

W tym przepisie użyłam sera Hochland BURGER & TOAST, który jest specjalnym gatunkiem sera Cagliata i jest w formie grubych plastrów, idealnych do tostów i burgerów. Świetnie się topi i pozostaje ciągnący, więc nadaje się do wszystkich potraw na ciepło. Co więcej, ser ten nie zawiera konserwantów i powstaje wyłącznie z polskiego mleka, polecam.


Scroll down for recipe in English

Tosty z wołowiną i serem

(4 tosty)

Składniki:

  • 350 g mielonej wołowiny
  • 1/4 cebuli, pokrojonej w drobną kostkę
  • 1 ząbek czosnku, drobno posiekany
  • 3/4 szklanki ketchupu
  • 1 łyżeczka mielonego chilli
  • 2 łyżki wody
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 1/2 łyżki octu z białego wina
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz do smaku
  • 8 kromek chleba tostowego lub innego ulubionego
  • 4 łyżki miękkiego masła
  • 1 opakowanie Hochland BURGER & TOAST

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej większą patelnię na średnim ogniu, dodaj wołowinę i cebulkę i smaż do lekkiego zarumienienia. Odlej tłuszcz z patelni, dodaj czosnek i smaż kolejną minutę.
  2. W małej miseczce wymieszaj keczup, chili, wodę, ocet, brązowy cukier, sos sojowy, musztardę i dopraw solą i pieprzem i wmieszaj powstały sos do wołowiny.
  3. Zmniejsz ogień i gotuj przez 5 minut. Przygotuj dużą patelnię grillową lub sprzęt do grilla lub opiekacz.
  4. Rozsmaruj masło na jednej stronie każdej kromki, ułóż 2 masłem dołu na patelnię, następnie na nie po 1/2 plastra sera, na jedną porządną porcję wołowiny i podsmażaj aż ser się rozpuści a kromki zarumienią od spodu. Następnie połóż chleb ze stopionym serem na kawałku chleba z wołowiną i podgrzewaj jeszcze przez minutę.
  5. Jeśli używasz opiekacza na kromce bez masła ułóż 1/2 plasterka sera, porcję mięsa i na wierzch 1/2 plastra sera i na to kromkę masłem do góry i podpiekaj do ładnego zarumienienia.
  6. Powtórz czynności z pozostałymi tostami i podawaj!

Smacznego!

Tosty-z-miesem-cebulka-serem-Meaty-grilled-cheese

English version

Meaty grilled cheese

(4 sandwiches)

Ingredients:

  • 350 g ground beef
  • 1/4 onion, finely diced
  • 1 clove garlic, minced
  • 3/4 cup ketchup
  • 1 teaspoon ground chilli
  • 2 tablespoons water
  • 1 tablespoon brown sugar
  • 1/2 tablespoon white wine vinegar
  • 1 teaspoon soy sauce
  • 1 teaspoon mustard
  • salt and pepper to taste
  • 8 slices sandwich bread
  • 4 tablespoons butter softened
  • 1 package Hochland BURGER & TOAST cheese

Preparation:

  1. Add the ground beef and onion to a pan and cook over medium heat until lightly browned. Drain the fat  add the garlic, and cook for minute longer.
  2. In a small bowl, mix the ketchup, chilli, water, vinegar, brown sugar, soy sauce, mustard and season with salt and pepper and stir into beef mixture.
  3. Reduce heat to low and cook for 5 minutes. Heat a large grill pan over medium heat or prepare sandwich press.
  4. Butter one side of each slice of bread, place two slices of bread, butter-side down, in the pan and top each slice with 1/2 slice of cheese. Spoon the beef mixture onto one piece of bread and cook until the bread is toasted and the cheese has melted. Place the bread with the melted cheese over the piece of bread with the beef mixture and cook for 1 minute more.
  5. If using sandwich press, top one piece without butter with  1/2 cheese slice, portion of meat and top with 1/2 slice of cheese  and top with bread butter side up. Place in sandwich press and cook until golden brown.
  6. Repeat with remaining sandwiches and serve!

Enjoy!

Tosty-z-miesem-cebulka-serem-Meaty-grilled-cheese

Share the post "Tosty z wołowiną i serem / Meaty grilled cheese"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Śniadanie Tagged With: chilli, mięso, ser, śniadanie, tosty, wieprzowina, wołowina

« Zupa kokosowa z cukinią i grzybami / Coconut zucchini and mushroom soup
Leczo z cukinii z mięsem / Meaty zucchini stew »

Comments

  1. General Fresh says

    31 sierpnia 2018 at 09:39

    Świetnie to wygląda! Naprawdę bardzo fajny i prosty przepis 🙂

    Odpowiedz
  2. Kinga says

    31 sierpnia 2018 at 11:11

    Tosty na nowo. Takich jeszcze nie jadłam

    Odpowiedz
  3. jasijasi says

    3 września 2018 at 23:01

    Apetyczne jak diabli

    Odpowiedz

Trackbacks

  1. Tosty z wołowiną i serem / Meaty grilled cheese | FlyB Kulinaria pisze:
    1 września 2018 o 11:55

    […] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Makaron z dynią i kurczakiem w sosie z palonego masła / Brown butter pumpkin and chicken pasta

Makaron z dynią i kurczakiem w sosie z palonego masła / Brown butter pumpkin and chicken pasta

Tajskie skrzydełka w sosie z masła orzechowego / Thai chicken wings with peanut sauce

Kurczak Cacciatore/Chicken Cacciatore

Śmietankowa cukinia / Creamed zucchini

Śmietankowa cukinia / Creamed zucchini

Ziemniaki zapiekane z grzybami i warzywami / Baked potatoes with mushrooms and vegetables

Ziemniaki zapiekane z grzybami i warzywami / Baked potatoes with mushrooms and vegetables

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress