Nadeszły chłodne dni, ale jakoś nie mogę się jeszcze przestawić na jesienne menu. Postanowiłam więc wydobyć z czeluści zamrażarki jagody i przygotować iście letnie i orzeźwiające ciacho;). Uwielbiam jagody w każdej postaci i zawsze czekam na te świeże z wielką niecierpliwością a później zamrażam ile zamrażarka pomieści. Dziś proponuję je w cieście jogurtowym z dodatkiem…
Moje najlepsze przepisy z grzybami
Sezon grzybowy w pełni, dlatego przedstawiam Wam moje najlepsze przepisy z grzybami, którym nikt się nie oprze, zapraszam!
Sos grzybowy z pieczonym czosnkiem / Roasted garlic mushroom sauce
Dziś przedstawiam absolutnie przepyszny sos grzybowy w wersji de luxe! Czyli z dodatkiem pieczonego w całości czosnku, który daje mu nowy wymiar. Bardzo polecam przepis na ten sosik, gdyż świetnie komponuje się z każdym mięsem, makaronem, kopytkami i wieloma innymi pysznościami. Ja akurat miałam doskonałą pieczoną kaczkę i ten obiad był przepyszny. Jest on też…
Surówka z marchewki i pora / Carrot and leek slaw
Smaczna surówka zawsze podbije smak każdego dania głównego. A do tego łatwa, smaczna i zdrowa surówka powinna znaleźć się na każdym stole. Polecam zatem pyszną, szybką i łatwą w przygotowaniu surówkę z marchewki, pora i jabłka z dodatkiem chrzanu, jogurtu i majonezu, która z pewnością świetnie skomponuje się z każdym daniem głównym. Ja uwielbiam wszystkie…
Makron z boczkiem i brokułami w sosie serowym / Cheesy bacon and broccoli pasta
Dziś proponuję coś szybkiego i pysznego na satysfakcjonujący obiad, który docenią szczególnie Ci pracujący do późna 🙂 Makaron z podsmażonym boczkiem i kiełbasą, brokułami i pysznym sosem serowym z pewnością zadowolą całą rodzinę. Co więcej, to danie jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Polecam gorąco!
Tajskie czerwone curry z dynią i gęsią / Thai red curry with goose and pumpkin
Dziś przedstawiam przepis na pyszne, jesienne tajskie czerwone curry z gęsią, dynią i fasolką szparagową. Słodkie elementy i pikantne elementy dodają temu daniu charakterystycznego klimatu dla potraw tajskich. Zamiast gęsi można oczywiście użyć mięsa z kaczki, ja akurat miałam pod ręką piękny kawałek gęsiny więc ją wykorzystałam 😉 Polecam to danie, gdyż jest bardzo smaczne,…
Leczo z cukinią, chorizo i wołowiną / Beef, chorizo and zucchini stew
Dziś przedstawiam coś idealnego na obiad na te chłodne już, jesienne dni. Obłędne i rozgrzewające leczo z pikantnym chorizo, rozpływającą się w ustach wołowiną i warzywami takimi jak cukinia, papryka i pieczarki będzie hitem na Waszym stole! Nie mogłam przestać go jeść, gdyż smak tego dania jest absolutnie wyjątkowy! Chorizo nadaje mu charakteru, a zapewniam,…
Fasolka szparagowa z maślaną bułka tartą / Beans with buttery breadcrumbs
Dziś przedstawiam danie, które w mojej rodzinie robi się odkąd pamiętam. Zapewne wielu osobom jest znane, jednak jak już doświadczenie mnie nauczyło, czasami coś co dla mnie jest czymś oczywistym, dla kogoś może być nowością 🙂 Pyszna fasolka szparagowa, ugotowana na półtwardo w osolonej i delikatnie posłodzonej wodzie i wymieszana z podrumienioną bułką tartą z…
Blue Cactus – najstarszy Tex Tex w Warszawie!
Jakiś czas temu miałam przyjemność po raz kolejny odwiedzić restaurację Blue Cactus, po raz kolejny, gdyż mój ukochany jest niepoprawnym fanem kuchni tex mex , w której ta restauracja własnie się specjalizuje. Jeżeli jeszcze jej nie znacie, a znacie kogoś kto lubi pikantne smaki, koniecznie mu ją polećcie!
Zielona zupa warzywna z kurczakiem / Green vegetable soup with chicken
Chyba każdy lubi zjeść sobie pyszną i sycącą zupę w chłodny jesienny wieczór po ciężkim dniu pracy. Szczególnie taką, która jest nieszczególnie trudna w przygotowaniu:) Proponuję więc pyszną zupę z zielonych warzyw, z kurczakiem i na koniec zabieloną śmietanką, która umili zimny wieczór całej rodzinie.
- « Previous Page
- 1
- …
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- …
- 115
- Next Page »