Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Dania obiadowe / Leczo z cukinią, chorizo i wołowiną / Beef, chorizo and zucchini stew

Leczo z cukinią, chorizo i wołowiną / Beef, chorizo and zucchini stew

by Dzi 2 komentarze

Share the post "Leczo z cukinią, chorizo i wołowiną / Beef, chorizo and zucchini stew"

  • Facebook
  • X

Dziś przedstawiam coś idealnego na obiad na te chłodne już, jesienne dni. Obłędne i rozgrzewające leczo z pikantnym chorizo, rozpływającą się w ustach wołowiną i warzywami takimi jak cukinia, papryka i pieczarki będzie hitem na Waszym stole! Nie mogłam przestać go jeść, gdyż smak tego dania jest absolutnie wyjątkowy! Chorizo nadaje mu charakteru, a zapewniam, że syci na długo. Lubię podawać tego typu dania ze świeżym i chrupiącym chlebkiem, którym można na koniec zebrać nim resztki pysznego sosu z talerza. Polecam gorąco!

Leczo-z-cukinia-chorizo-i-wolowina-Beef-chorizo-and-zucchini-stew

Danie jest deczko czasochłonne w przygotowaniu, gdyż wołowina musi się troszkę poddusić żeby uzyskać tą cudowną miękkość. Jednak zapewniam, że przygotowanie go nie jest trudne w przygotowaniu. A jeżeli posiadasz Tefa Cuisine Companion to on zrobi je praktycznie za Ciebie. Szczegóły przygotowania poniżej.

Scroll down for recipe in English

Leczo z cukinią, chorizo i wołowiną

(4-6 porcji)

Składniki:

  • 100 g chorizo pokrojonego w kostkę
  • 600 g mięsa wołowego gulaszowego, pokrojonego w kostkę
  • 1 cebula, pokrojona w kostkę
  • 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
  • 1 papryka, pokrojona w grubą kostkę
  • 2 papryczki chilli, drobno posiekane
  • 200 ml bulionu drobiowego
  • 200 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
  • 2 małe cukinie, pokrojone w grubą kostkę
  • 1x400g puszka krojonych pomidorów
  • sól, pieprz, cukier do smaku
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • olej do smażenia

Przygotowanie:

  1. W większym rondelku rozgrzej na większym ogniu 2 łyżki oleju, włóż chorizo i wołowinę i podsmaż z każdej strony do zarumienienia.
  2. Następnie dodaj cebulę, podsmaż do zeszklenia i wrzuć paprykę, chilli i czosnek i podsmaż przez 2-3 minuty mieszając od czasu do czasu.
  3. Po tym czasie dodaj bulion, liść laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego, dopraw solą i pieprzem i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu.
  4. Następnie dodaj pomidory, cukinię i pieczarki i gotuj kolejne 30 minut na małym ogniu pod przykryciem, także mieszając od czasu do czasu.
  5. Na koniec dopraw całość do smaku solą, pieprzem i cukrem i podawaj z chrupiącym chlebkiem.

Przygotowanie TCC:

  1. Do misy TCC wyposażonej w mieszadło wlej odrobinę oleju, włóż cebulę, chorizo i wołowinę i uruchom program P1 slow cook na 5 minut.
  2. Następnie dodaj bulion, czosnek, chilli, paprykę, kilka ziarenek ziela angielskiego i liść laurowy, uruchom program P2 slow cook na 20 minut.
  3. Po tym czasie dodaj cukinię, pieczarki, pomidory, dopraw całość solą, pieprzem i cukrem do smaku i ponownie uruchom program P2 clow cook na 30 minut.
  4. Sprawdź doprawienie i podawaj z chrupiącym chlebkiem.

Smacznego!

Leczo-z-cukinia-chorizo-i-wolowina-Beef-chorizo-and-zucchini-stew

English version

Beef, chorizo and zucchini stew

(4-6 servings)

Ingredients:

  • 100 g chorizo, ​​diced
  • 600 g of beef, cut in large dice
  • 1 onion, diced
  • 2 cloves of garlic, finely chopped
  • 1 bell pepper, cut into large dice
  • 2 chilli peppers, minced
  • 200 ml chicken stock
  • 200 g mushrooms, quartered
  • 2 small zucchini, cut into thick cube
  • 1x400g can of chopped tomatoes
  • salt, pepper, sugar to taste
  • bay leaf, allspice berries
  • oil for frying

Preparation:

  1. In a large saucepan, heat 2 tablespoons of oil on medium-high heat, add chorizo ​​and beef and cook until browned of all sides.
  2. Add onion, cook until translucent and add chilli, bell pepper and garlic and cook for 2-3 minutes, stirring occasionally.
  3. Next add chicken stock, bay leaf and a few all spice berries, season with salt and pepper and cook covered on low heat for 20 minutes, stirring occasionally.
  4. Add chopped tomatoes, zucchini and mushrooms and cook covered on low heat for the next 30 minutes, stirring form time to time.
  5. Season with salt, pepper and sugar to taste and serve with crunchy bread.

Preparation for TCC:

  1. Add onion, chorizo ​​and beef into a bowl of TCC fitted with a stirrer, and launch P1 slow cook program for 5 minutes.
  2. Add chicken stock, garlic, chilli, bell pepper, paprika, bay leaf and a few all spice berries, and launch P2 slow cook for 20 minutes.
  3. Next add zucchini, mushrooms, tomatoes, season with salt, pepper and sugar to taste and start P2 clow cook for 30 minutes.
  4. Check the seasoning and serve with a crunchy bread.

Enjoy!

Leczo-z-cukinia-chorizo-i-wolowina-Beef-chorizo-and-zucchini-stew

Share the post "Leczo z cukinią, chorizo i wołowiną / Beef, chorizo and zucchini stew"

  • Facebook
  • X
Wersja do wydruku

Filed Under: Dania obiadowe, Mięsa Tagged With: chilli, chorizo, cukinia, grzyby, gulasz, mięso, obiad, papryka, pieczarki, Tefal Cuisine Companion, wołowina

« Fasolka szparagowa z maślaną bułka tartą / Beans with buttery breadcrumbs
Tajskie czerwone curry z dynią i gęsią / Thai red curry with goose and pumpkin »

Comments

  1. Oliwia says

    19 września 2017 at 10:05

    super pomyslany przepis

    Odpowiedz

Trackbacks

  1. Leczo z cukinią, chorizo i wołowiną / Beef, chorizo and zucchini stew | FlyB Kulinaria pisze:
    18 września 2017 o 11:46

    […] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Dodaj na Instagramie

Spróbuj czegoś nowego

Cupcakes z nutellą i lukrem piankowym

Crostini z kurkami i grzybami shitake / Chanterelle and shitake mushroom crostini

Kurczak Cacciatore/Chicken Cacciatore

Ciasto z malinami i budyniem / Raspberry pudding cake

Ciasto z malinami i budyniem / Raspberry pudding cake

Drożdżówka z serkiem, morelami i kruszonką / Apricot cream cheese babka with streusel

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress