Dziś przedstawiam przepis na cynamonowe wieńce drożdżowe. Pyszne, delikatne, puszyste i też nie za słodkie – takie po prostu idealne:). Pomimo skomplikowanego wyglądu są łatwe w wykonaniu, a najwięcej czasu zajmuje wyrastanie ciasta. Polecam!
Grillowana karkówka w stylu azjatyckim / Grilled pork neck chops oriental style
Karkówka jest jednym z moich ulubionych mięs, gdyż dzięki dużej ilości tłuszczu, która wytapia się w trakcie smażenia lub grillowania, mięso praktycznie zawsze jest soczyste. Gdy jest jeszcze dobrze zamarynowana i doprawiona, nie potrzebuje żadnych innych sosów czy dodatków. Dziś proponuję grillowaną karkówkę w stylu azjatyckim autorstwa znakomitego Michela Rouxa Jr, jurora brytyjskiej edycji „Masterchef:…
Pieczony halibut w sosie z czerwonego wina / Baked halibut with red wine sauce
Dziś przedstawiam przepis na pieczonego halibuta w aromatycznym sosie z czerwonego wina z pieczarkami i śmietanką. Danie robi się łatwo, szybko i przyjemnie, dlatego jest doskonałe także na obiad w tzw. tygodniu. Przepis pochodzi z książki niezawodnej Hanny Szymanderskiej. Polecam!
Barszcz czerwony z kapustą / Beet and cabbage borscht
Uwielbiam buraki ćwikłowe i wszystkie dania, w których się znajdują. Dziś proponuję wyjątkowo smaczny barszcz czerwony z kapustą,pomidorami, fasolą i ziemniakami, z dodatkiem miodu, który dodaje zupie charakteru. Podana ze śmietaną tworzy bardzo sycące i przepyszne danie. Polecam!
Pieczone pierogi krucho-drożdżowe nadziewane słodką kapustą i grzybami / Yeast pierogi stuffed with cabbage and mushrooms
Dziś przedstawiam danie, które kojarzy się jednoznacznie ze świętami, jednak zapewniam, że świetnie sprawdzi się o każdej porze roku:) Rumiane i chrupiące pieczone pierogi z nadzieniem ze słodkiej kapusty, grzybami leśnymi i pieczarkami, zachwycą każdego. Polecam!
Pieczony kurczak w marynacie jogurtowej z kardamonem / Roasted chicken with cardamom and yogurt
Dziś przedstawiam przepis na soczystego i rozpływającego się w ustach pieczonego kurczaka w stylu orientalnym. Marynowany w aromatycznym jogurcie z kminem, kolendrą i kardamonem, zyskuje na smaku i aromacie. Danie to jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu, idealne na weekendowy obiad. Podałam go z puree ze słodkich ziemniaków, szpinakiem i serem kozim. Polecam!
Puree ze słodkich ziemniaków z kozim serem i szpinakiem / Goat cheese and spinach mashed sweet potatoes
Dziś przedstawiam doskonały dodatek do każdego dania głównego, puree z batatów z dodatkiem koziego sera i szpinaku. Pyszne, słodkawe ziemniaki, doskonale komponują się z aromatycznym serem kozim i zdrowym szpinakiem. Polecam!
Drożdżówka z serkiem, morelami i kruszonką / Apricot cream cheese babka with streusel
Pyszna, rozpływająca się w ustach drożdżówka z dużą ilością cytrusowego puree z suszonych moreli, delikatnego serka śmietankowego i słodkiej, chrupiącej kruszonki. Przygotowanie jej może wymaga troszkę wysiłku i czasu, jednak zapewniam, że warto:). Drożdżówka nie jest za słodka, idealna do porannej kawy lub na deser, jeżeli jednak wolicie słodszą wersję, wystarczy tylko zwiększyć ilości cukru…
Kotlety wieprzowe w glazurze miodowo-pomarańczowej / Pork chops with orange and honey glaze
Dziś przedstawiam niezwykle proste i szybkie, jednak bardzo smaczne danie obiadowe. Piękne kotlety ze schabu z kością, najpierw marynowane w miodzie i pomarańczach a następnie grillowane w glazurze w piekarniku. Ja podałam je z makaronem i fasolką. Polecam!
Ravioli z kozim serem i szpinakiem w kremowym sosie parmezanowym / Ravioli with goat cheese and spinach filling in parmesan cream sauce
Po moim sukcesie z ravioli z dynią i trzema serami postanowiłam eksperymentować dalej. Takim sposobem powstały ravioli z kozim serem i szpinakiem w pysznym kremowym sosie z grzybami i dużą ilością parmezanu. Polecam!:)
- « Previous Page
- 1
- …
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- …
- 115
- Next Page »