Jakiś czas temu miałam ogromną przyjemność uczestnictwa w warsztatach kulinarnych organizowanych przez markę Galeo. Zostały one zorganizowane w moim ulubionym studiu kulinarnym CookUp przy ulicy Racławickiej 99 w Warszawie.
Tym razem tematem przewodnim spotkania były „Światowe standardy w domowym wydaniu”, a poprowadził je niesamowicie sympatyczny Maciej Wawryniuk – doradca kulinarny i szef studia kulinarnego marek Kamis i Galeo.
Po przybyciu do studia i wstępnych powitaniach, dostaliśmy pyszną kawkę i sympatyczna przedstawicielka marki Galeo przedstawiła nam całe portfolio przypraw tej marki. Następnie Pan Maciej opisał nam zakres dzisiejszego kucharzenia i zabraliśmy się do dzieła.
Zostaliśmy podzieleni na kilkuosobowe grupy i moja przygotowała 3 przepyszne potrawy.
1. Parfait – przepyszny pasztet z wątróbki i brandy, z karmelizowaną gruszką i czerwoną cebulą, który był obłędny i na pewno nie raz powtórzę go w domu.
2. Ossobuco – gicz cielęca duszona z warzywami podana gremolatą
3. Crepe Suzette – obłędne naleśniki w słodkim sosie pomarańczowym
Po wszystkim zasiedliśmy do stołu i przystąpiliśmy do degustacji przyrządzonych dań.
Na koniec na salę wjechał obłędny tort. Okazało się, że szef kuchni obchodził w tym dniu swoje urodziny! 🙂 Jeszcze raz wszystkiego najlepszego!
Bardzo dziękuję za zaproszenie! Bardzo dużo się nauczyłam a jedzenie było przepyszne:)
Dodaj komentarz