Dziś przedstawiam świetny przepis na pizzę, nieprzeładowaną składnikami i oczywiście łatwą w przygotowaniu. Upieczona z łatwym, własnoręcznie zrobionym sosem pomidorowym, wędzonym kurczakiem, camembertem, mozzarellą i parmezanem, a następnie podana ze świeżym szpinakiem. Kombinacja może niestandardowa, ale zapewniam, ze smaczna. Polecam!
Kotlety schabowe zapiekane ze śmietanką i szpinakiem / Pork chops baked with cream and spinach
Pyszne kotlety ze schabu zapiekane w sosie śmietanowym z dużą ilością świeżego szpinaku i parmezanu. Doskonała propozycja na rodzinny obiad w tzw. tygodniu, kiedy nie mamy czasu ani ochoty na stanie przy garach. Zamiast schabu można użyć karkówki lub innej ulubionej sztuki mięsa, pamiętając jednak, że w takiej sytuacji należy odpowiednio zmodyfikować czas pieczenia. Podałam…
Botwinka zasmażana / Braised swiss chard
Dziś przepis już chyba na ostatnią chwilę, gdyż botwinki jakby na rynku coraz mniej, a warto jej w tej formie spróbować. Pyszna botwinka wraz z drobniutko pokrojonymi małymi buraczkami, zasmażana ze śmietanką i dobrze doprawiona cytrynką, cukrem i standardowo solą i pieprzem. Tylko tyle i aż tyle. Doskonały dodatek do każdego dania głównego!
Słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem i truskawkami / Sweet yeast rhubarb and strawberry cake
Dziś przedstawiam łatwy przepis na klasyczne ciasto drożdżowe z truskawkami, rabarbarem i słodką kruszonką. Przyznaję, że mam słabość do ciast drożdżowych, dlatego staram się nie robić ich zbyt często, gdyż nawet bez tego mam tu i ówdzie już za dużo:) Tak czy inaczej, to ciasto jest doskonałym dodatkiem do popołudniowej, niedzielnej kawy. Rabarbar i truskawki…
Warsztaty z Fit & Easy, Sylwią Wiesenberg i jej przepis na avocado pudding
Jakiś czas temu zostałam zaproszona do uczestnictwa w warsztatach organizowanych przez Fit & Easy i Wrzącą Kuchnię – za co po raz kolejny bardzo dziękuję:) Spotkanie odbyło się w SmArt Studio, a gościem specjalnym była Sylwia Wiesenberg – twórczyni tonique fitness. Rzadko bywam na warsztatach, zazwyczaj ze względu na brak czasu lub organizowanie ich w dni powszednie między…
Puree ziemniaczane z serem brie / Brie mashed potatoes
Dziś przedstawiam łatwy przepis na doskonały dodatek do każdego dania głównego. Jedwabiste, dobrze doprawione puree z serem brie i mlekiem zachwycą każdego fana dodatków ziemniaczanych. Brie można swobodnie zastąpić camembertem. Polecam!
Odchudzona lasagna z patelni / Skinny skillet lasagna
Dziś przedstawiam niezwykle szybką i smaczną wersję lasagne, do której przygotowania nie będzie potrzebny nawet piekarnik. Odchudzona, w stosunku do swojej tradycyjnej odpowiedniczki, wersja zapiekanki z kurczakiem, cukinią, papryką, szpinakiem i grzybami w lekkim sosie pomidorowym. Całość dusimy wraz z makaronem do lasagne i serkiem śmietankowym, a na koniec dodajemy odrobinę mozzarelli i parmezanu. Jest…
Naleśniki nadziewane kurczakiem, szpinakiem i grzybami / Savory crepes filled with chicken, spinach and mushrooms
Dziś proponuję danie, być może mało dietetyczne, ale bardzo smaczne i satysfakcjonujące. Domowe naleśniki nadziewane pieczonym kurczakiem, moim ulubionym szpinakiem, pieczarkami i mozzarellą. Zapieczone w piekarniku i następnie podane z przepysznym sosem serowym przypadną do gustu każdemu. Wbrew pozorom przygotowanie ich jest szybkie i łatwe. Polecam na obiad lub rodzinną kolację 🙂
Weekend ze Smakiem 2
W dniach 4-8 czerwca we Wrocławiu została zorganizowana wielka impreza kulinarna „Europa na Widelcu”, w tym roku dla uczczenia 25-lecia pierwszych wolnych wyborów w naszym kraju oraz 10 rocznicy wejścia Polski do Unii Europejskiej. W trakcie trwania imprezy, została zorganizowana druga edycja spotkania dla blogerów Weekend ze Smakiem, na który dzięki uprzejmości Cooklet, także zostałam zaproszona….
Bigos z młodej kapusty / Young cabbage hunter’s stew
Bigos z młodej kapusty jest jednym z moich najbardziej ulubionych i wyczekiwanych wiosennych dań. Zawsze robię go wielki gar i jem w nieprzyzwoitych ilościach 🙂 Szkoda, że można sobie na niego pozwolić tylko przez niedługi czas w ciągu roku, ten ze standardowej kapusty nie smakuje mi już tak bardzo niestety… Dziś przedstawiam przepis dosyć klasyczny,…
- « Previous Page
- 1
- …
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- …
- 115
- Next Page »