Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Dania obiadowe / Pizza z wędzonym kurczakiem, szpinakiem i camembertem / Smoked chicken, spinach and camembert pizza

Pizza z wędzonym kurczakiem, szpinakiem i camembertem / Smoked chicken, spinach and camembert pizza

by Dzi 5 komentarzy

Share the post "Pizza z wędzonym kurczakiem, szpinakiem i camembertem / Smoked chicken, spinach and camembert pizza"

  • Facebook
  • Twitter

Dziś przedstawiam świetny przepis na pizzę, nieprzeładowaną składnikami i oczywiście łatwą w przygotowaniu. Upieczona z łatwym, własnoręcznie zrobionym sosem pomidorowym, wędzonym kurczakiem, camembertem, mozzarellą i parmezanem, a następnie podana ze świeżym szpinakiem. Kombinacja może niestandardowa, ale zapewniam, ze smaczna. Polecam!

Scroll down for recipe in English

pizza

Pizza z wędzonym kurczakiem, szpinakiem i camembertem

(1 duża)

Składniki:

  • 1 pierś wędzonego kurczaka, pokrojona w plasterki
  • 2 duże garście świeżych liści szpinaku
  • 150 g sera camembert, pokrojonego w plasterki
  • starta mozzarella (wg uznania)
  • starty parmezan (wg uznania)
  • mielony czarny pieprz
  • 1 cebula, posiekana w drobną kostkę
  • przygotowane ciasto do pizzy z tego lub tego przepisu, lub gotowe ze sklepu

Składniki na sos:

  • 1 szklanka passaty z pomidorów
  • 4 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:

  1. W małej miseczce wymieszaj wszystkie składniki na sos.
  2. Rozwałkowane ciasto na pizzę umieść na kamieniu lub blaszce do pieczenie i najlepiej pędzelkiem wysmaruj oliwą z oliwek.
  3. Następnie wyłóż równomierną warstwą sos, pozostawiając 1 cm brzegi, posyp cebulą, następnie wyłóż kurczaka i camemberta, dopraw pieprzem i posyp mozzarellą i parmezanem.
  4. Włóż do piekarnika nagrzanego do 180 oC na 25 minut, lub do zarumienienia.
  5. Wyjmij upieczoną pizzę z piekarnika, posyp świeżym szpinakiem i podawaj.

Smacznego!

pizza

English version

Smoked chicken, spinach and camembert pizza

(1 large pizza)

Ingredients:

  • 1 breast of smoked chicken, sliced
  • 2 handfuls fresh baby spinach leaves
  • 150 g camembert cheese, sliced
  • mozzarella, grated
  • parmesan, grated
  • ground black pepper
  • 1 onion, finely chopped
  • pizza dough from here or here or store bought

Ingredients for the sauce (1 cup):

  • 1 cup tomato puree
  • 4 cloves garlic, minced
  • 1/2 tsp dried oregano
  • 1 tbsp chopped basil
  • 2 tbsp olive oil

Preparation:

  1. Mix all pizza sauce ingredients together.
  2. Place lightly brush with olive oil rolled pizza dough on a pizza stone or baking pan.
  3. Place your toppings by applying pizza sauce initially, then add the onions, smoked chicken, freshly ground black pepper, camembert, mozzarella cheese and parmesan cheese.
  4. Place in a preheated over at 180C for 25 minutes or until base is golden brown.
  5. Remove from oven then top with fresh baby spinach leaves and serve.

Enjoy!

pizza

Share the post "Pizza z wędzonym kurczakiem, szpinakiem i camembertem / Smoked chicken, spinach and camembert pizza"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Dania obiadowe, Mięsa Tagged With: camembert, kuchnia włoska, kurczak, mięso, mozzarella, obiad, parmezan, pizza, ser, szpinak

« Kotlety schabowe zapiekane ze śmietanką i szpinakiem / Pork chops baked with cream and spinach
Sałatka z kaczką, glazurowanymi figami, gorgonzolą i prażonymi orzechami / Duck salad with glazed figs, gorgonzola and toasted walnuts »

Comments

  1. Marek Masalski says

    27 czerwca 2014 at 13:18

    Akurat jestem na diecie wysoko białkowej ale……….. w ten wtorek mogę zrobić sobie „cheat meal” zatem mogę zjeść co chcę i ile chcę! A ten przepis idealnie pasuje do tego dnia 🙂

    Odpowiedz
    • Dzi says

      27 czerwca 2014 at 13:21

      Polecam!:)

      Odpowiedz
  2. Grzegorz says

    27 czerwca 2014 at 13:29

    Pizza wygląda smakowicie. Dziękuję bardzo za przepis z którego z całą pewnością skorzystam. Wielkie dzięki!

    Odpowiedz
    • Dzi says

      27 czerwca 2014 at 13:30

      Wygląda i smakuję;) Smacznego!

      Odpowiedz
  3. Dietetyk says

    4 lipca 2014 at 01:32

    Wygląda bardzo zachęcająco. Będę musiał wypróbować.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Restauracja Oranżeria – recenzja

Wołowina po burgundzku / Beef bourguignon

Gnocchi zapiekane z sosem pomidorowym i mozzarellą / Baked gnocchi with tomato sauce and mozzarella

Gnocchi zapiekane z sosem pomidorowym i mozzarellą / Baked gnocchi with tomato sauce and mozzarella

losos-w-smietanowym-sosie-z-suszonymi-pomidorami-Creamy-salmon-with-sun-dried-tomatoe

Łosoś w śmietanowym sosie z suszonymi pomidorami / Creamy salmon with sun-dried tomatoes

Makaron-z-pikantnym-sosem-BBQ-Pasta-with-spicy-BBQ-sauce

Makaron z pikantnym sosem BBQ / Pasta with spicy BBQ sauce

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress