Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Restauracje i warsztaty / Warsztaty z Fit & Easy, Sylwią Wiesenberg i jej przepis na avocado pudding

Warsztaty z Fit & Easy, Sylwią Wiesenberg i jej przepis na avocado pudding

by Dzi 3 komentarze

Share the post "Warsztaty z Fit & Easy, Sylwią Wiesenberg i jej przepis na avocado pudding"

  • Facebook
  • Twitter

Jakiś czas temu zostałam zaproszona do uczestnictwa w warsztatach organizowanych przez Fit & Easy i Wrzącą Kuchnię – za co po raz kolejny bardzo dziękuję:) Spotkanie odbyło się w SmArt Studio, a gościem specjalnym była Sylwia Wiesenberg – twórczyni tonique fitness.

Rzadko bywam na warsztatach, zazwyczaj ze względu na brak czasu lub organizowanie ich w dni powszednie między 8.00 a 16.00, kiedy akurat jestem w pracy. Jednak tutaj specjalnie wzięłam ekstra dzień urlopu, nie mogłam przegapić możliwości poznania Sylwii!

gł1

Pierwszy raz byłam na warsztatach w SmArt Studio, szczerze mówiąc, nie wiedziałam nawet o jego istnieniu. Szukałam go niepewnie z mapą w reku, idąc wzdłuż ulicy Hożej, następnie kierując się tablicami na ścianach i się udało – trafiłam. Od razu rzucił mi się w oczy industrialny charakter wnętrza, studio jest jasne, przestronne i bardzo schludne. Wewnątrz byli już chyba wszyscy zaproszeni blogerzy i przedstawiciele mediów, no i sama Sylwia!

DSC_4943

DSC_4674

Na stołach czekały już przygotowane składniki, ze szczególnym uwzględnieniem organizatora, co absolutnie mi nie przeszkadzało bo lubię tą markę:)

2

3

Szybko zostałam przedstawiona wszystkim przez Panią Julitę Strzałkowską z Wrzącej Kuchni i po krótkim wstępie zabraliśmy się do dzieła.Tematem przewodnim warsztatów była, jak można się domyśleć, kuchnia fit. Przygotowywaliśmy wszystkie potrawy z autorskich przepisów Sylwii. Ja zabrałam się do wykonania avocado pudding – czyli taki schłodzony shake 🙂 Przepis nie jest zbyt skomplikowany:

AVOCADO PUDDING

Składniki na 1 litr:

  • 3 avocado
  • 300 ml mleka sojowego lub mleka z nerkowców
  • 3 obrane i zamrożone banany
  • kilka listków świeżej mięty
  • nasiona konopi lub nasiona Chia
  • 1 małe posiekane chilli

 Sposób przygotowania:

  1. Avocado, mleko, banany i miętę zmiksować w blenderze.
  2. Rozlać do szklanek i posypać nasionami.

Avocado pudding

Był na tyle smaczny, że nie doczekał do głównej biesiady:)

Reszta uczestników tworzyła resztę fit potraw, oczywiście przy aktywnej pomocy Sylwii.

Rukola z groszkiem... 1

Następnie wszyscy zasiedliśmy do suto zastawionego stołu.

DSC_4935

Na koniec okazało się, że Sylwia dzień wcześniej miała urodziny, więc na stół wjechał tort – trochę już mniej fit 🙂 Po odśpiewaniu „sto lat” dostaliśmy po solidnym kawałku wraz z kieliszkiem szampana.

DSC_4975

beza

Podsumowując, warsztaty były bardzo udane. Poznałam wiele fascynujących osób, ale to Sylwia zdecydowanie była gwiazdą spotkania. Żywiołowa, kobieta z pasją. Mogłabym słuchać jej godzinami!

Jeszcze raz bardzo dziękuję za zaproszenie.

1

Share the post "Warsztaty z Fit & Easy, Sylwią Wiesenberg i jej przepis na avocado pudding"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Restauracje i warsztaty, Sałatki i surówki Tagged With: warsztaty

« Puree ziemniaczane z serem brie / Brie mashed potatoes
Słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem i truskawkami / Sweet yeast rhubarb and strawberry cake »

Comments

  1. Carmi says

    20 czerwca 2014 at 13:49

    Wyglądasz rewelacyjnie! Z chęcią bym się wybrała na takie warsztaty 🙂

    Odpowiedz
    • Dzi says

      20 czerwca 2014 at 14:07

      Dzięki!:)

      Odpowiedz
  2. Mała Mi says

    17 lipca 2014 at 14:25

    Avocado Pudding wygląda świetnie. Próbowałam szałwi hiszpańskiej w postaci miksu z jogurtem naturalnym, ale te z przepisu wyglądają o wiele lepiej. Zapewne w smaku jest tak samo zwłaszcza, że dodana jest tam taka różnorodność smaków – banan, mięta i chilli. Dla mnie bomba. Muszę spróbować.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Warzywa korzeniowe w akcji – dni otwarte Bejo Zaden Poland

Zupa dyniowa z puree z jarmużu / Pumpkin and kale puree soup

Sałatka z tuńczykiem, awokado i jajkiem w koszulce / Tuna, avocado and egg salad

Sałatka z tuńczykiem, awokado i jajkiem w koszulce / Tuna, avocado and egg salad

Ziemniaki-zapiekane-z-dynia-i-brie-Pumpkin-potato-gratin-with-brie

Ziemniaki zapiekane z dynią i brie / Pumpkin potato gratin with brie

Odchudzone mini lasagne

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress