Dziś proponuję coś słodkiego 🙂 Przepyszne, kruche ciastka nadziewane jagodami (można zamiennie użyć borówki amerykańskiej), słodkie, z akcentem cytrynowym. Pycha! Nie są trudne w przygotowaniu, ani też szczególnie pracochłonne, a na pewno wszystkim przypadną do gustu. Polecam!
Zupa z soczewicą i szpinakiem / Lentil and spinach soup
Chłodniej się jakoś zrobiło, proponuję więc przepis na zupę z czerwonej soczewicy i szpinaku, z dodatkiem rozgrzewającego chilli i imbiru. Receptura pochodzi z uwielbianej przeze mnie książki Jamiego Olivera „Każdy może gotować” i po raz kolejny polecam ją tym początkującym, jak i zaawansowanym w sztuce kulinarnej. Zupa jest przepyszna! Jedyną, wprowadzoną przeze mnie modyfikacją w…
Konkurs z firmą Ballarini – zakończony!
Zgodnie z obietnicą w poście z testem patelni i przepisem na fondanta czekoladowego z nutellą, z wielką przyjemnością ogłaszam pierwszy konkurs na moim blogu ! 🙂 Do wygrania jest patelnia do omletów, której sponsorem jest oczywiście firma Ballarini.
Pappardelle z wędzonym pstrągem w sosie pomidorowym / Pappardelle with smoked trout and tomatoes
Dziś łatwy i przyjemny przepis na pappardelle z wędzonym pstrągiem w delikatnym sosie ze świeżych pomidorów podany ze startym parmezanem. Danie robi się bardzo szybko więc idealnie nadaje się dla zabieganych na przyjemny obiad w tygodniu. Można też użyć tutaj innego ulubionego rodzaju makaronu, jak i innej wędzonej ryby o zwartym, białym mięsie. Przepis pochodzi z…
Kurczak z warzywami z patelni / Skillet chicken with vegetables
Dziś przedstawiam pomysł na przepyszny i szybki letni obiad. Soczysty kurczak przygotowany z sezonowymi warzywami takimi jak cukinia, czy fasolka szparagowa i pysznym sosem z winem i ziołami. Szybki, jednogarnkowy obiad, idealny dla zapracowanych na posiłek w tzw „tygodniu” i dbających o linię 🙂 Pycha!
Jak zamrozić fasolkę szparagową
Może brzmi to dziwnie, jednak sama jakiś czas temu szukałam w sieci najlepszego sposobu na mrożenie warzyw. Moja mamunia uszczęśliwiła mnie niemożliwą ilością pięknej i ekologicznej fasolki szparagowej, w związku z czym należało ją jak najlepiej zakonserwować.
Test ekologicznej patelni do naleśników firmy Ballarini i przepis na fondanta z nutellą /Skillet chocolate fondant with nutella
Jakiś czas temu odezwał się do mnie przedstawiciel firmy Ballarini z propozycją współpracy polegającej na przetestowaniu patelni do naleśników. Długo się nad tym zastanawiałam, rozważając wszystkie za i przeciw, jednak zdecydowałam się podjąć wyzwanie zaznaczając, że moja opinia będzie subiektywna. Ponadto przekonała mnie też idea eko, no i zwyczajnie przymierzałam się do zakupu takiej patelni 😉
Grillowana ziołowa cukinia / Grilled herbed courgette
Dziś przepis na przepyszny, zdrowy, szybki i łatwy dodatek do każdego dania głównego. Cukinia pokrojona w plastry, zamarynowana w czosnku i ziołach a następnie upieczona na grillu. Przygotowywałam cukinię z tego przepisu na grillu tradycyjnym, jak i na patelni grillowej i w obu wersjach wyszła doskonała 🙂 Polecam!
Mule w białym winie / Moules marinière
Dziś przedstawiam przepis na moje ukochane mule, tym razem w wersji najłatwiejszej w stylu francuskim. Małże duszone są w aromatyzowanym tymiankiem, pietruszką i liściem laurowym białym winie z cebulą i czosnkiem. Łatwiej przygotować się ich chyba już nie da i warto też wspomnieć, że danie to jest bardzo niskokaloryczne 🙂 W celu uzyskania jak najlepszego…
Czerwone curry z kurczakiem w stylu tajskim / Thai red curry with chicken
Przeróżne curry to dania, które coraz częściej goszczą na naszym stole. Są zazwyczaj łatwe do wykonania, bardzo aromatyczne i co najważniejsze, przepyszne 🙂 Dziś proponuję pikantną tajską jego wersję, z kurczakiem, groszkiem, bambusem i mnóstwem innych składników, które zapewniają intensywne i przyjemne doznania smakowe. Można podawać je z ryżem, chlebkiem naan lub nawet ze zwykłymi tostami….
- « Previous Page
- 1
- …
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- …
- 115
- Next Page »