Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Konkursy i akcje / Konkurs z firmą Ballarini – zakończony!

Konkurs z firmą Ballarini – zakończony!

by Dzi 49 komentarzy

Share the post "Konkurs z firmą Ballarini – zakończony!"

  • Facebook
  • Twitter

Zgodnie z obietnicą w poście z testem patelni i przepisem na fondanta czekoladowego z nutellą, z wielką przyjemnością ogłaszam pierwszy konkurs na moim blogu ! 🙂

Do wygrania jest patelnia do omletów, której sponsorem jest oczywiście firma Ballarini.

Krótki regulamin konkursu:

  1. Zadanie konkursowe jest proste: podaj swój ulubiony przepis na naleśniki lub omlety – nie tylko na słodko! 🙂 Im oryginalniej, tym lepiej.
  2. Przepis należy zostawić w komentarzu na blogu, pod tym postem konkursowym (pamiętajcie o wpisaniu adresu email). Zdjęcie potrawy będzie miłym dodatkiem, proszę przesyłać je wraz z nazwą dania na adres email: zoew@wp.pl
  3. Konkurs trwa od 26 sierpnia 2014 do 30 sierpnia 2014 do godz 23:59.
  4. Zwycięzcę konkursu wybiorę ja, a wyniki opublikuję na blogu 01 września 2014 🙂
  5. Nagrodą w konkursie jest patelnia do omletów firmy Ballarini z linii Firenze.
  6. Wysyłką nagrody zajmuje się firma Ballarini. O dane do wysyłki poproszę po wyłonieniu zwycięzcy.

* będzie mi też bardzo miło jak polubicie mój fan page 🙂

 

Trzymam kciuki! 🙂

Omelette

Share the post "Konkurs z firmą Ballarini – zakończony!"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Konkursy i akcje Tagged With: konkurs

« Pappardelle z wędzonym pstrągem w sosie pomidorowym / Pappardelle with smoked trout and tomatoes
Zupa z soczewicą i szpinakiem / Lentil and spinach soup »

Comments

  1. Monika says

    26 sierpnia 2014 at 08:37

    Czy można dodawać przepisy pochodzące z prywatnych blogów?
    Czy można dodać więcej niż jeden przepis?
    Czy jest możliwość podesłania zdjęcia potrawy?
    Pozdrawiam 🙂

    Odpowiedz
    • Dzi says

      26 sierpnia 2014 at 08:40

      Oczywiście zapraszam! Tak, jak najbardziej można, a co do zdjęć faktycznie. Już aktualizuję opis:)

      Odpowiedz
  2. Monika says

    26 sierpnia 2014 at 10:03

    Otrębowy omlet z owocami 🙂

    Składniki:
    – 25 g otrąb pszennych
    – 50 ml mleka
    – 2 jajka
    – 1/3 łyżeczki sody
    – 1 łyżeczka ksylitolu/miodu/odrobina stewi
    – 1 łyżeczka oleju kokosowego
    – dodatki: jogurt naturalny, borówki, banan, prażone ziarna słonecznika

    Żółtka oddziel od białek. Wymieszaj otręby, mleko, żółtka, sodę i słodzidło. Odstaw na kilka minut, aby otręby lekko napęczniały. Białka ubij na sztywną pianę. Delikatnie wymieszaj z masą. Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Wylej masę, przykryj pokrywką i smaż po ok. 2 minuty z każdej strony. Podawaj z ulubionymi dodatkami, u mnie jogurt, owoce i ziarenka słonecznika.
    Smacznego!

    Odpowiedz
    • Dzi says

      26 sierpnia 2014 at 10:10

      🙂

      Odpowiedz
  3. Monika says

    26 sierpnia 2014 at 10:06

    Biszkoptowy omlet żytni z sosem borówkowym 🙂

    Składniki:
    – 20 g mąki żytniej (1 łyżka)
    – 20 g mąki pszennej (1 łyżka)
    – 1 łyżka mleka
    – 2 jajka
    – 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
    – 1 łyżeczka ksylitolu/miodu/odrobina stewi
    – 1 łyżeczka oleju kokosowego

    Sos borówkowy:
    – 100 g jogurtu naturalnego
    – 100 g borówek
    – 1 łyżeczka siemienia lnianego

    Siemię lniane zmiel, jeżeli masz już gotowe tym lepiej 🙂 Zblenduj jogurt z borówkami. Dodaj siemię lniane, wymieszaj. Po kilku minutach Twój sos stanie się gęsty i kremowy 🙂

    Dodatkowo:
    – banan
    – maliny
    – prażone ziarna słonecznika

    Żółtka oddziel od białek. Wymieszaj mąkę, mleko, żółtka, proszek do pieczenia i słodzidło. Białka ubij na sztywną pianę. Delikatnie wymieszaj z masą. Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Wylej masę, przykryj pokrywką i smaż po ok. 2 minuty z każdej strony. Podawaj z ulubionymi dodatkami, np. sosem borówkowym, owocami i słonecznikiem 🙂
    Smacznego!

    Odpowiedz
    • Dzi says

      26 sierpnia 2014 at 10:10

      To musi być pyszne! Dziękuję za zgłoszenie:)

      Odpowiedz
  4. Monika says

    26 sierpnia 2014 at 10:09

    Omlet białkowy 🙂

    Składniki:
    – 20 g mąki żytniej (1 łyżka)
    – 20 g odżywki białkowej (1 miarka)
    – 1 łyżka mleka
    – 2 jajka
    – 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
    – 1 łyżeczka oleju kokosowego
    Dodatkowo:
    – jogurt naturalny
    – owoce
    – prażone ziarna słonecznika/orzechy

    Żółtka oddziel od białek. Wymieszaj mąkę, odżywkę białkową, mleko, żółtka, proszek do pieczenia. Białka ubij na sztywną pianę. Delikatnie wymieszaj z masą. Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Wylej masę, przykryj pokrywką i smaż po ok. 2 minuty z każdej strony. Podawaj z ulubionymi dodatkami, np. jogurtem naturalnym, owocami i ziarnami słonecznika bądź orzechami.
    Smacznego!

    Odpowiedz
  5. Kinga says

    26 sierpnia 2014 at 10:59

    Sakiewki ze szpinakiem z aromatem czosnku.

    150 g mąki
    2 jajka
    250 ml mleka
    szczypta soli
    szczypta cukru
    1/2 szklanki wody mineralnej
    pół łyżki oleju

    pół kg świeżego szpinaku
    1 opakowanie sera feta
    200 g twarożku
    3 ząbki czosnku

    200 g jogurtu bałkańskiego
    200 g śmietany 18 procent
    3 lub 4 ząbki czosnku
    sól

    Z mąki, jajek, mleka, soli, cukru i oleju przygotowałam ciasto na naleśniki i odstawiłam na 30 minut. W tym czasie na maśle poddusilam umyty i pozbawiony „ogonków” szpinak, na końcu dodając zmiażdżony czosnek. Po ostudzeniu szpinaku dodałam do niego rozdrobnioną fetę oraz twarożek i dokładnie wymieszałam.
    Do ciasta naleśnikowego dodałam wodę do osiągnięcia odpowiedniej konsystencji (gęstej śmietany) smażyłam na rozgrzanej patelni bez tłuszczu.
    Ostudzone naleśniki nadziałam farszem, zebrałam w sakiewki i związałam szczypiorkiem. Sakiewki włożyłam do naczynia żaroodpornego i wstawiłam do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 20 minut.
    Jogurt, śmietanę, czosnek i sól zblendowalam na gładki sos, który podałam do gorących naleśników.

    Odpowiedz
    • Dzi says

      26 sierpnia 2014 at 11:01

      Uwielbiam szpinak! Dziękuję za udział 🙂

      Odpowiedz
  6. Nenecha says

    26 sierpnia 2014 at 11:14

    Omlet z pleśniowym serem i gruszką: Składniki – 2 jaja kurze, 1 łyżeczka jasnego brązowego cukru, 1 łyżeczka białej mąki orkiszowej (można pszennej czy owsianej), szczypta soli morskiej (ew. także proszku do pieczenia, ale niekoniecznie) + 1 łyżka masła, 1 duża gruszka oraz kawałek sera pleśniowego (z niebieską pleśnią); Wykonanie – masło w rondelku nad średnim ogniem stop, wrzuć przygotowane półplasterki miąższu gruszki (obranej) i podsmaż parę chwil do zmięknięcia (ale nie rozgotuj, nie mogą się rozpadać!). W między czasie, białka jaj w głębszej misie z cukrem porządnie zmiksuj na sztywną lśniącą pianę – dokładnie łopatką połącz kolejno z rozmąconymi żółtkami i mąką (z ew. szczyptą proszku do pieczenia); wmieszaj skrojony w mniejsze cząstki ser. Dalej, uzyskaną tę pulchną masę biszkoptową wylej na rozgrzaną już nad nie za dużym ogniem patelnię z masłem (1 łyżeczka), rozprowadzając równomiernie na całą powierzchnię – rozłóż przygotowane podprażone cząstki gruszki i tak pod pokrywką podsmażaj ok.15-20min, do chwili ścięcia ciasta (całkowitego lub połowicznego, jak lubisz ;]).
    Podawaj od razu na gorąco, najlepiej na patelence – smacznego! *polecam* :]]
    Pozdrawiam! N.
    nenechasobie.blogspot.com

    Odpowiedz
    • Dzi says

      26 sierpnia 2014 at 11:30

      Aż się obśliniłam … Dziękuję za udział:)

      Odpowiedz
  7. Magdalena says

    26 sierpnia 2014 at 14:06

    Galette Bretonne, czyli Naleśniki po Bretońsku
    Składniki na 4 naleśniki o średnicy 24 cm:
    CIASTO:

    125 g mąki gryczanej
    7,5 g mąki pszennej
    1 jajko
    250 ml wody mineralnej niegazowanej
    20 g rozpuszczonego masła
    sól

    NADZIENIE:
    ser żółty Ementaler, starty na tarce na grubych oczkach
    jajka (1 jajko na 1 naleśnik)
    szynka
    ewentualnie świeża kolendra lub szczypiorek

    Wykonanie:
    Wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę. Ciasto możemy pozostawić na min.1 h , ale nie jest to konieczne. Francuzi ciasto robią o 8 godzin przed smażeniem. Smażymy jak najcieńsze naleśniki. Podgrzewamy naleśniki, kładąc na nie ser, szynkę i wybijając na to wszystko jajko. Kiedy jajko zacznie się ścinać, robimy na brzegach 4 zakładki, tak aby jajko i ser nie wypłynęły.
    Na koniec całość posypujemy kolendrą lub posiekanym szczypiorkiem.Bon Appetit! 🙂

    Odpowiedz
    • Dzi says

      26 sierpnia 2014 at 14:08

      Super! Dziękuję za udział:)

      Odpowiedz
  8. Żabka says

    26 sierpnia 2014 at 18:15

    Naleśniki z jajecznicą

    Składniki ciasta (na ok. 15 naleśników):
    2 jajka
    1 szklanka mleka
    1 szklanka wody mineralnej gazowanej
    250 g mąki pszennej
    sól do smaku

    Składniki farszu:
    1-2 łyżki masła
    4 łyżki posiekanego szczypiorku
    3 jajka
    sól, pieprz
    (+ inne dodatki – wedle uznania)

    Przygotowanie:
    Masa:
    Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki masła. Dodajemy szczypiorek, mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Wbijamy jajka, mieszając smażymy masę do chwili ścięcia się jajek. Masę przekładamy do miseczki do schłodzenia.
    Naleśniki:
    Jajka miksujemy z mlekiem, ok.½ łyzeczki soli, dodajemy mąkę, dokładnie miksujemy na gładką masę, wlewamy wodę mineralną i ponownie miksujemy. Odstawiamy na 20 minut.

    Smażymy cienkie średniej wielkości naleśniki.

    Na każdy naleśnik nakładamy farsz i składamy w kopertę. Można dodatkowo obsmażyć na oleju czy maśle.

    Odpowiedz
    • Dzi says

      26 sierpnia 2014 at 18:19

      Super! Dziękuję za udział w konkursie:)

      Odpowiedz
  9. Dorota Mly says

    26 sierpnia 2014 at 18:32

    Uwielbiam naleśniki. Mogłabym je jeść prawie codziennie. Zazwyczaj przygotowuję je na wytrawnie i taki też przepis postanowiłam Tobie zaproponować. Nadmieniam tylko, że swoje naleśniki przygotowuję zazwyczaj na mące orkiszowej, żytniej lub ryżowej 🙂

    Składniki na ciasto (na 7-8 naleśników o śr.20 cm):
    1/2 szklanki mleka
    1/2 szklanki wody
    1 jajko
    100g mąki orkiszowej
    szczypta soli
    olej do smażenia + kapka oleju do ciasta

    Mleko z wodą mieszamy ze sobą w większej misce. W miseczce roztrzepujemy jajko i stopniowo dolewamy mleko z wodą, oraz dosypujemy mąki, cały czas energicznie mieszając. Tak by powstało gładkie ciasto bez grudek. Smażymy naleśniki.

    Usmażone naleśniki odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.

    Składniki na farsz
    200g kremowego serka śmietankowego (jak np. na sernik)
    200g wędzonego łososia
    1 łyżeczka chrzanu
    garść kaparów
    pęczek szczypiorku
    pieprz do smaku
    odrobina soku z cytryny

    Ze szczypiorku odkładamy 10 gałązek. Zalewamy je wrzątkiem i natychmiast przelewamy zimną wodą. Osuszamy delikatnie na papierowym ręczniku.

    Serek przekładamy do miseczki, dodajemy chrzan, trochę soku z cytryny (u mnie mała kawowa łyżeczka) kapary i pieprz. Siekamy drobno resztę szczypiorku i dodajemy do serka. Mieszamy wszystko na gładką masę.

    Każdy naleśnik smarujemy cieniutką warstwą masy. Na tym układamy plastry łososia, a następnie znów cieniutka warstwa serka. Tak przygotowanego naleśnika zwijamy w rulon. Kroimy na połówki, a każdą połówkę przewiązujemy sparzonymi wcześniej gałązkami szczypiorku.

    Odpowiedz
    • Dzi says

      26 sierpnia 2014 at 18:34

      Brzmi przepysznie! Dziękuję za udział 🙂

      Odpowiedz
  10. ania says

    26 sierpnia 2014 at 21:44

    Mój ulubiony omlet to omlet z rokpolem i orzechami włoskimi.
    Składniki: 3 jajka, 50g rokpolu, 3 łyżki masła, łyżka koperku pokrojonego drobno, 1 pomidor, garstka orzechów włoskich, ząbek czosnku, 60ml śmietanki 12%, sól, pieprz
    Wykonanie: 40g rokpolu utrzeć ze śmietanką. Jajka ubić z łyżką masła, dodać masę serową, koperek, pokrojone drobno orzechy włoskie i dokładnie wymieszać. Stopić masło na patelni i wylać na nie gotową masę. Gdy wierzch będzie ścięty położyć na wierzchu pomidor, uduszony z czosnkiem. Omlet posypać resztą rokpolu i wstawić do piekarnika na 2-3 minuty (180 stopni). mój mail: ania.cyganik (małpa) gmail.com

    Odpowiedz
    • Dzi says

      26 sierpnia 2014 at 21:49

      Uwielbiam sery pleśniowe, więc na pewno wypróbuję ten przepis. Dziękuję za zgłoszenie 🙂

      Odpowiedz
  11. Rybka Bezglutenowa says

    26 sierpnia 2014 at 22:15

    Naleśnik z ciecierzycy i kurczak na ostro
    Potrzebujemy:
    NALEŚNIK

    1/2 szklanki mąki z ciecierzycy
    3/4 szklanki wody lekko gazowanej
    jajeczko
    odrobina oleju
    duża szczypta soli

    NADZIENIE

    350 gram kurczaka
    papryczka pepperoni /opcjonalnie/
    1/4 sałaty lodowej
    garść rukoli
    1/2 czerwonej cebuli
    1/2 żółtej papryki
    około 10 pomidorów koktajlowych
    przyprawa do kurczaka bg

    SOS

    1/2 szklanki jogurtu greckiego
    1/4 szklanki jogurtu naturalnego
    ząbek czosnku, przeciśnięty
    sól, pieprz

    Przygotowanie :
    Wymieszaj trzepaczką ciasto na naleśniki i odstaw na około 15 minut. W tym czasie poszatkuj warzywa. Wymieszaj składniki na sos i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Odstaw. Kurczaka pokrój w drobne paski, dopraw. Na rozgrzanej oliwie przesmaż posiekaną papryczkę, następnie dodaj kurczaka i smaż na rumiano. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i usmaż zgrabne naleśniki. Na jeszcze ciepłe naleśniki nałóż sałatę, rukolę, paprykę, pomidory, cebulę oraz gorącego kurczaka. Całość polej sosem jogurtowym, delikatnie skrop oliwą z oliwek i zawiń.
    SMACZNEGO 🙂

    Odpowiedz
    • Dzi says

      26 sierpnia 2014 at 22:25

      Pycha! Dziękują za zgłoszenie 🙂

      Odpowiedz
  12. Anna says

    27 sierpnia 2014 at 10:48

    Na pewno skorzystam z wiekszosci przepisow na tej stronie 🙂 mojego przepisu niestety podejrzewam nikt by nie zjadl 😉 😉 pozdrawiam serdecznie!

    Odpowiedz
    • Dzi says

      27 sierpnia 2014 at 10:56

      🙂 Polecam się:)

      Odpowiedz
  13. apetycznakuchnia says

    27 sierpnia 2014 at 15:22

    Naleśniki z pieczarkami

    Ciasto:
    Ciasto na naleśniki zawsze wykonuje „na oko”, dlatego ciężko jest mi podać dokładne gramatury produktów, których używam. Do ciasta zawsze używam:
    mleko
    jajka
    mąka
    szczypta soli

    Farsz:
    dwa pory
    pierś z kurczaka
    masło (do podduszenia farszu)
    sól, pieprz

    Sos;
    jogurt naturalny / śmietana 18%
    3 zabki czosnku
    1 łyżeczka cukru
    majonez
    sól, pieprz, bazylia, oregano

    Sos
    Do naczynia wlewamy jogurt, jest o wiele mniej kaloryczny od śmietany a sos i tak będzie gesty. Następnie wyciskamy 3 zabki czosnku, można więcej zależy jak bardzo czosnkowy chcemy uzyskać sos. Dodajemy trzy-cztery łyżki majonezu. Następnie wsypujemy lyzeczke cukru i ostrożnie dodajemy sól, probując czy już wystarczy. Na koniec bazylia, oregano i pieprz do smaku.

    Ciasto:
    Mleko i jajka miksuję. Dodajemy mąki „ile zabierze”, tak aby otrzymać pożądaną konsystencję ciasta. Z otrzymanego ciasta smażymy na oliwie naleśniki.

    Pierś z kurczaka gotujemy w osolonej wodzie.
    Pory kroimy w krążki i wrzucamy na patelnię z masłem. Dusimy, aż pory odpowiednio zmiękną.
    Ugotowaną pierś z kurczaka dzielimy na małe kawałki. Dodajemy do duszącego się pora (kawałki kurczaka można lekko wcześniej podsmażyć).
    Przez krótki czas dusimy wszystko pod przykryciem.
    Gotowy farsz doprawiamy solą i pieprzem i przekładamy nim wcześniej usmażone naleśniki.
    Tak przygotowane naleśniki podsmażamy delikatnie na patelni. Podajemy z sosem!

    Odpowiedz
    • Dzi says

      27 sierpnia 2014 at 15:24

      Hmm, brzmi pysznie! Dziękuję za zgłoszenie:)

      Odpowiedz
  14. Marta says

    28 sierpnia 2014 at 11:48

    NALEŚNIKI Z MIĘSNYM FARSZEM
    Składniki:
    Naleśniki:
    2 szklanki mleka 2%
    2 jajka
    1,5 szklanki mąki pszennej
    2 łyżki masła
    łyżeczka ziół prowansalskich
    szczypta soli, cukru, pieprzu, papryki słodkiej
    Farsz:
    400g mięsa mielonego
    czerwona papryka
    1 puszka pomidorów krojonych
    pół puszki kukurydzy
    200- 300g pieczarek
    cebula
    przyprawa do mięsa mielonego
    papryka słodka, papryka ostra
    pieprz ziołowy
    bazylia
    oregano
    ser żółty starty na tarce

    Wykonanie:
    Naleśniki: Do miski wlewamy mleko i jajka, miksujemy. Następnie dodajemy mąkę i roztopione masło i dokładnie mieszamy, tak by nie było grudek. Na koniec dodajemy przyprawy. Smażymy. Ja używam patelni do naleśników, dlatego nie stosuję tłuszczu przed smażeniem. Proponuję przetestować na pierwszym naleśniku, czy będą przywierały, jeśli tak, to potrzebna będzie odrobina tłuszczu na patelnię.
    Z tej porcji wyszło mi 8 sztuk naleśników średniej grubości.

    Farsz: Mięso przyprawiamy przyprawą do mięsa mielonego, papryką słodką i pieprzem ziołowym. Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na maśle. Gdy się zarumieni, przekładamy ją do mięsa. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy do lodówki na godzinę.
    Po tym czasie mięso smażymy na patelni, aż się zarumieni. Dodajemy pomidory z puszki, paprykę pokrojoną w kosteczkę i pieczarki pokrojone w plasterki. Dusimy około godziny. Ważne, żeby farsz nie był płynny, więc czekamy, aż woda wyparuje. Na koniec dodajemy kukurydzę i mieszamy.
    Farsz nakładamy wzdłuż środka naleśnika, posypujemy startym serem. Dwa przeciwległe boki ( po naszej lewej i prawej stronie) składamy do środka i zaczynając następnie od przodu naleśnika zwijamy krokiecik.
    Układamy na blasze wyłożonej papierem, posypujemy żółtym serem.
    Pieczemy pół godziny pod przykryciem, następnie 10 minut bez w temperaturze 180 stopni.
    Ostatnie 10 minut można piec na termoobiegu.

    Odpowiedz
    • Dzi says

      28 sierpnia 2014 at 11:56

      Aż zgłodniałam, dziękuję za udział w konkursie 🙂

      Odpowiedz
  15. Marta says

    28 sierpnia 2014 at 11:51

    NALEŚNIKI PO TAJSKU Z SOSEM SŁODKO-KWAŚNYM
    Składniki:
    Ciasto naleśnikowe:
    100 g mąki pszennej
    3/4 szklanki wody
    szczypta soli
    1/2 łyżeczki papryki ostrej
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    1 jajko
    3 łyżki oleju
    Panierka:
    jajko
    sól
    pieprz ziołowy
    sezam (około 4 łyżki)
    olej do smażenia
    Farsz:
    puszka tuńczyka w sosie własnym
    2 małe ogórki kiszone
    pół czerwonej cebuli
    4 łyżki kukurydzy z puszki
    pieprz ziołowy
    sól

    Sos słodko-kwaśny:
    1/3 szklanki octu białego lub ryżowego
    1/3 szklanki wody
    4 łyżki cukru
    2 łyżki sosu sojowego
    2 łyżki ketchupu
    2 płaskie łyżki mąki kukurydzianej

    Wykonanie:
    Farsz:
    Tuńczyka odsączamy, przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem na mniejsze części. Ogórka i cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do tuńczyka. Następnie dołączamy kukurydzę. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy.
    Naleśniki:
    Mąkę mieszamy z przyprawami. Dodajemy jajko, wodę oraz olej. Miksujemy. Ciasto powinno być „lejące”, jeżeli jest za gęste dodajemy wody, jeżeli za rzadkie, dodajemy mąki. Smażymy cienkie naleśniki.
    Na każdym naleśniku układamy na środku farsz. Zwijamy tak jak na paszteciki: Dwa przeciwległe boki naleśnika do siebie, a następnie zaczynając od niezłożonego boku naleśnika zwijamy w rulonik.
    Następnie wszystkie ruloniki panierujemy. Najpierw w jajku z przyprawami, a potem w sezamie. Smażymy na złoty kolor.
    Sos:
    Wodę, cukier, sos sojowy, ketchup, ocet wlewamy do garnka i zagotowujemy. Mąkę rozprowadzamy w 4 łyżkach wody i dodajemy do pozostałych składników. Doprowadzamy do wrzenia, ciągle mieszając.

    Ps. UWIELBIAM NALEŚNIKI!!!:)
    Pozdrawiam serdecznie!:)

    Odpowiedz
    • Dzi says

      28 sierpnia 2014 at 11:57

      Super, dziękuję:)

      Odpowiedz
  16. Monika says

    29 sierpnia 2014 at 09:17

    Owsiany omlet jogurtowy z twarożkiem kakaowo-bananowym 🙂

    Składniki:
    – 2 jajka
    – 2 łyżki płatków owsianych/mąki
    – 1/3 łyżeczki proszki do pieczenia
    – 1 łyżka mleka
    – 2 łyżki jogurtu greckiego
    – 1 łyżeczka oleju kokosowego
    Na twarożek:
    – pół średniego, dojrzałego banana
    – 50 g twarogu
    – 1 płaska łyżka jogurtu
    – 1 płaska łyżeczka kakao
    Dodatkowo:
    – owoce: maliny, jeżyny, banan

    Żółtka oddziel od białek. Wymieszaj mąkę, mleko, żółtka, proszek do pieczenia. Białka ubij na sztywną pianę. Delikatnie wymieszaj z masą. Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Wylej masę, przykryj pokrywką i smaż po ok. 2 minuty z każdej strony. Składniki twarożek zblenduj. Gotowego omleta podawaj z owocami 🙂 Smacznego!

    Pozdrawiam 🙂
    Zdjęcie podeślę na maila 😉

    Odpowiedz
    • Dzi says

      29 sierpnia 2014 at 09:19

      Dziękuję za udział w konkursie;)

      Odpowiedz
  17. domowacukierniaewy.blox.pl says

    29 sierpnia 2014 at 11:00

    Dzień dobry 🙂 Bardzo mi miło, że mogę wziąć udział w konkursie.

    Naleśniki owsiane z musem jabłkowym:

    Składniki:

    60 g płatków owsianych
    125 ml gorącego mleka
    85 g mąki pszennej
    125 ml kefiru
    50 g cukru
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 jajko
    1/2 łyżki miękkiego masła

    Płatki zalać mlekiem i odłożyć do czasu, aż napęcznieją, a mleko wsiąknie.

    Żółtka oddzielić od białek, dodać mąkę, kefir, cukier, proszek do pieczenia, masło i przygotowane wcześniej płatki. Całość dokładnie połączyć. Odstawić na około 30 minut.

    Białka ubić na sztywno. Dodać je do masy i wymieszać. Naleśniki smażyć na małej patelni na złoty kolor.

    Mus jabłkowy:

    300 g jabłek
    2-3 łyżki cukru
    1/2 łyżeczki cynamonu

    Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na mniejsze cząstki. Przełożyć do garnuszka, dodać cukier i cynamon. Gotować kilka minut, aż owoce zmiękną. Wystudzić. Smacznego 🙂

    Odpowiedz
    • Dzi says

      29 sierpnia 2014 at 11:12

      Brzmi świetnie! Dziękuję za udział:)

      Odpowiedz
  18. domowacukierniaewy.blox.pl says

    29 sierpnia 2014 at 11:08

    I kolejny przepis: Naleśniki biszkoptowe

    Składniki:

    250 g mąki
    3 duże jajka
    3 łyżki cukru
    szklanka mleka
    szklanka wody
    łyżeczka cukru waniliowego
    szczypta soli
    olej do smarowania patelni
    Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Mleko wymieszać z wodą i mąką, zmiksować na gładką masę. Utarte żółtka połączyć z ciastem. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Delikatnie mieszając, dodać do ciasta. Usmażyć naleśniki na złoty kolor. Smacznego 🙂

    Odpowiedz
  19. domowacukierniaewy.blox.pl says

    29 sierpnia 2014 at 11:10

    I jeszcze jeden przepis ; Naleśniki kukurydziane:

    Składniki na ciasto naleśnikowe:

    3/4 szklanki mąki kukurydzianej
    2 łyżki mąki pszennej
    3/4 szklanki mleka
    1 jajko
    3 – 4 łyżki golden syrupu
    szczypta soli

    Wszystkie składniki przełożyć do miski i zmiksować. Odstawić na około 20 minut, by ciasto zgęstniało.

    Smażyć na rozgrzanej patelni, na odrobinie oleju. Smacznego 🙂

    Odpowiedz
  20. Justyna B. says

    29 sierpnia 2014 at 11:31

    Witam! Omlety, naleśniki, frittaty…. Uwielbiam (a;e tylko wytrawne, słodkie moga byc desery ale nie główne posiłki) wszystkie takie cuda bo są szybkie, sycące, idealne na śniadanie, a do tego rozbudzają kreatywność! Mam jedną sprawdzoną bazę na omlet a co do niej dodam – to już inna historia… wątpię czy poczyniłam taki sam omlet dwa razy 😉

    Omlet-baza:
    2 jajka,
    szczypta cukru i soli do smaku
    10g (ok 2 łyżeczek) mąki gryczanej – idealna do dań wytrawnych, nadaje naleśników czy omletom lekko „chlebowego” posmaku! kupna jest droga, mielę więc kasze gryczaną w młynku do kawy 😉

    Białka ubijam na sztywno, dodaje cukier i sól, pojedynczo żółtka, następnie delikatnie dodaję mąkę i mieszam łyżką. Na patelni rozgrzewam trochę masła, wlewam masę jajeczną. Po chwili dodajemy na górę dodatki, przykrywamy i smażymy 3-5 minut aż się zetnie. Zsuwamy na talerz i zajadamy!

    Wariacje z dodatkami:
    feta, pieczony/gotowany burak w cienkich plasterkach, mandarynka i pestki dyni

    szynka długo dojrzewająca, plasterki świeżej figi, plastry mozzarelli

    kawałki pieczonej dyni, camembert, tymianek

    plasterki świeżego pomidora, cienkie plasterki cebuli, i posiekany ząbek czosnku, plasterki boczku wędzonego, listki szałwi

    plastry pomidora, posiekany czosnek, podduszony lub świeży szpinak

    Kombinacji mam wiele, zazwyczaj trzymam się sezonowych produktów, teraz to właśnie pomidory, dynia, figi (w Tesco 2 szt za złotówkę ;). Omlety to tanie potrawy. Jeśli poszperamy w szafkach i lodówce oraz uruchomimy wyobraźnię, zabraknie nam poranków alby wszystkie wymyślone kombinacje przetestować 😉

    Odpowiedz
    • Dzi says

      29 sierpnia 2014 at 12:09

      Doskonały pomysł z tą mąką gryczaną. Dziękuję za zgłoszenie!

      Odpowiedz
  21. Monika says

    29 sierpnia 2014 at 21:37

    Uwielbiam naleśniki, pancake’s, omlety, racuszki, placuszki… Od kilku miesięcy prześladuje mnie jedna wersja… spróbowana=pokochana 😉

    Śniadaniowy naleśnik z wkładką

    Składniki:

    ciasto naleśnikowe: 3 jajka + 1 szkl. mleka + 1,5 szkl. wody + szczypta soli + mąka (niestety wsypuję na oko – ciasto musi być dość rzadkie, by się pięknie „rozlewało” po patelni)
    rukola
    surowe jajka
    mozzarella tarta – wiórki
    plastry szynki konserwowej
    sos pomidorowy/ketchup/chutney
    posiekany szczypiorek
    olej do smażenia

    Sposób przygotowania:

    Rozgrzaną patelnię posmaruj za pomocą ręcznika papierowego olejem. Zmniejsz ogień pod patelnią i wylej na patelnię jedną wazówkę ciasta i poruszając patelnią rozprowadź ciasto na całej powierzchni. Gdy brzegi naleśnika zaczną się unosić, przewróć na drugą stronę. Na usmażoną stronę naleśnika (wciąż pozostającego na patelni) wybij jedno surowe jajko i za pomocą łopatki rozprowadź jajko po powierzchni ciasta. Gdy zacznie się lekko ścinać, posyp tartą mozzarellą, szczypiorkiem, połóż plaster szynki, kilka liści rukoli i polej kilkoma łyżkami sosu pomidorowego. Złóż w kopertę (nadal na patelni) i zsuń na talerz…

    Przesyłam zdjęcia na maila 🙂

    pilkamonika@gmail.com

    Odpowiedz
    • Dzi says

      29 sierpnia 2014 at 21:41

      Wybór mam coraz trudniejszy… Dziękuję za udział:)

      Odpowiedz
  22. Agata says

    30 sierpnia 2014 at 00:05

    Witam:)
    Przesyłam swój przepis na LANGOSZE mojego pomysłu. Zajada się je na ciepło, obficie posypane startym żółtym serem który ciągnie się niczym na pizzy i nie żałuje się na to sosu czosnkowego – OBŁĘD, NIEBO W GĘBIE!!!!!

    LANGOSZE

    składniki na ciasto:
    -2 jajka od wolnej kurki
    -2 szklanki mąki pszennej tortowej
    -ok 1/4 szklanki cukru
    -1szklanka mleka
    -1 solidna łyżeczka proszku do pieczenia

    dodatki:
    -1 dorodna słodka czerwona papryka
    -papryka słodka w proszku
    -ok 12 plastrów salami w paprykowej oprawie
    -ok 200 g startego sera żółtego np. Gouda
    -domowy sos czosnkowy (własnej robótki najlepszy!)
    -olej do smażenia

    przygotowanie:
    W misce przygotowujemy ciasto, mieszamy wszystkie składniki razem na gładką i jednolitą masę. Kiedy ciasto jest już gotowe, dodajemy do niego drobno pokrojoną na kawałki paprykę i mieszamy.
    Na patelce o średnicy 20cm rozgrzewamy olej, kiedy jest już rozgrzany wylewamy 1 porcję przygotowanego ciasta i smażymy z obu stron na przyrumieniony kolor. Usmażonego lngosza wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, przykrywając go z góry również papierem aby odsączyć langosza z tłuszczu. Następnie smażymy drugą porcję i postępujemy tak samo jak z poprzednim.
    Kiedy langosze są już odsączone, przekładamy je na talerz. Na wierzch każdego z nich kładziemy 4-5 plastrów salami, następnie posypujemy startym żółtym serem, polewamy sosem czosnkowym i ponownie posypujemy serem i posypujemy czerwoną papryką w proszku.

    Langosze są bardzo syte, bardzo smaczne, czuć aromat salami i papryki. Ser żółty i sos czosnkowy świetnie współgrają z resztą składników co powoduje totalną eksplozję smakową! POLECAM i życzę SMACZNEGO:-)

    Pozdrawiam
    Agata W

    Odpowiedz
    • Dzi says

      30 sierpnia 2014 at 08:24

      Fantastyczny przepis! Dziękuję za udział:)

      Odpowiedz
  23. Zofia says

    30 sierpnia 2014 at 18:18

    „Wytrawne zielone naleśniki”

    Przepis na ciasto naleśnikowe. Najważniejsze jest to aby samemu dobrać odpowiednie proporcje, gdyż różne mąki, różnie zagęszczają ciasto. Musi ono być na tyle płynne, aby spokojnie można było go wlać chochelką na patelnie.
    ciasto:
    ½ szklanki mleka
    ½ szklanki wody mineralnej gazowanej
    4 łyżki oleju
    około 1i 1/2 szklanki mąki
    2 jajka
    1 duży pęczek natki pietruszki i pęczek zielonego, świeżego koperku
    Do środka wytrawnych naleśników można włożyć różne warzywa, na które ma się ochotę oraz mięsko z kurczaka usmażone z ulubionymi ziołami.

    filet z kurczaka pokrojony w paski i posypany rozmarynem
    zielony, świeży ogórek ogórek
    świeży pomidor
    kukurydza z puszki
    zielona, świeża sałata
    żółty ser najlepiej gouda
    sól, pieprz

    Wykonanie:

    Mleko i wodę wlać do wysokiego naczynia dodać natkę pietruszki i bardzo dobrze zmiksować.
    Dodać 2 całe jajka, olej- zmiksować. Powoli wsypywać mąkę i miksować. Wsypać tyle mąki aby ciasto miało lekką, naleśnikową konsystencję. Ilość mąki zależy od jej jakości. Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni. Odkładać na talerz i przykryć pokrywką. Naleśniki ładnie odparują i będą elastyczne.

    Przygotować mięso. Pokroić fileta z kurczaka na paski, posolić i popieprzyć posypać rozmarynem. Usmażyć.
    Ogórka obrać i pokroić w słupki. W paski pokroić też żółty ser.

    Na zielonego naleśnika kłaść usmażone mięsko, świeżego ogórka, plasterki pomidora, kilka ziaren kukurydzy z puszki, liść sałaty zielonej porwanej na strzępy i żółty ser. Zawinąć. Podgrzać w piekarniku bądź kuchence mikrofalowej. Ser musi się stopić. Polecam, bo są bardzo smaczne i ….zdrowo zieloooone:)

    Odpowiedz
    • Dzi says

      30 sierpnia 2014 at 18:28

      Świetny przepis! Dziękuję za zgłoszenie:)

      Odpowiedz
  24. Katrzyna says

    30 sierpnia 2014 at 21:08

    Moja propozycja konkursowa to:

    Buraczkowe naleśniki z grzybami

    Doskonała propozycja na obiad dla całej rodziny. Wspaniale wyglądają i smakują.

    SKŁADNIKI:
    Ciasto:
    ½ szklanki mleka
    ½ szklanki soku z buraka ćwikłowego
    1 jajko
    1,5 szklanki mąki
    ½ łyżeczki soli
    olej do smażenia
    Farsz:
    40 dag grzybów leśnych
    1 cebula
    3 łyżki masła
    sól
    pieprz

    PRZYGOTOWANIE:
    1.Mleko mieszam z sokiem z buraka. Dodaję jajko, sól oraz mąkę. Dokładnie mieszam ciasto. Na rozgrzanym oleju smażę rumiane naleśniki.
    2.Grzyby oczyszczam i płuczę. Kroję na mniejsze kawałki. Cebulę drobno siekam. Grzyby z cebulą smażę na małym ogniu na maśle. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
    3.Na naleśnik nakładam porcję farszu grzybowego. Zwijam w rulon i układam na talerzu.

    e-mail: kjaworek87@poczta.onet.pl

    Odpowiedz
    • Dzi says

      30 sierpnia 2014 at 21:29

      Dziękuję za zgłoszenie:)

      Odpowiedz
  25. Aneta says

    30 sierpnia 2014 at 22:24

    Witaj,
    świetny konkurs z cudowną nagrodą:-)
    Uwielbiam naleśniki od dziecka. Mogłabym jeść je codziennie. Lubię je zarówno w wersji na słodko, jak również w wersji wytrawnej. Lubię je nawet same, bez żadnych dodatków, ale z pysznym domowym dżemem, konfiturą, czy kremem nie mają sobie równych. W wersji wytrawnej często zapiekam je w domowym sosie ze świeżych pomidorów z bazylią prosto z krzaczka, wypełniając je pysznym nadzieniem. Na słono pasuje również do nich sos serowy ze śmietaną i świeżym szczypiorkiem. Mogłabym pisać i pisać o naleśnikach, ale ……jako naleśniki w wersji wytrawnej bardzo polecam pyszne naleśniki z kurkami, orzechami włoskimi, czosnkiem i szpinakiem, zapieczone w delikatnym śmietanowym sosie. Kurki idealnie pasują do naleśników a wraz ze szpinakiem są udanym połączeniem i gwarantują dobry smak dania.
    Potrzebujemy:
    Naleśniki:
    – 2 jajka
    – 1,5 szklanki mleka
    – 1 szklanka wody mineralnej gazowanej
    – 2 szklanki mąki
    – szczypta soli
    – olej rzepakowy do smażenia

    Do przesianej mąki dodać jajka, mleko i sól. Zmiksować i odstawić na około 30 minut. Po tym czasie dodać do ciasta wodę gazowaną, trochę oleju i smażyć cienkie naleśniki na dobrze rozgrzanej patelni.

    Farsz:
    – około 400 gram kurek
    – garść włoskich orzechów
    – 2 ząbki czosnku
    – opakowanie świeżego szpinaku
    – sól i pieprz do smaku

    Na maśle podsmażamy bardzo szybko drobno pokrojony czosnek i obrane włoskie orzechy, dodajemy większe, przekrojone na pół lub małe w całości kurki i chwilkę dusimy. Dodajemy świeży szpinak i krótko gotujemy. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem do smaku i farsz nakładamy na naleśniki. Naleśniki zwijamy jak krokiety i układamy w żaroodpornym naczyniu. Całość zalewany śmietanką kremówką 36%, posypujemy parmezanem (lub kozim serem jak ktoś woli) i zapiekamy przez około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 175C.
    Podajemy gorące, posypane świeżym szczypiorkiem.

    W wersji na słodko proponuję puszyste, waniliowe naleśniki z domowym kremem czekoladowym, domowym sosem truskawkowym i truskawkami (lub malinami, jagodami, borówkami, jeżynami, wiśniami):
    Ciasto na puszyste naleśniki:
    – 2 jajka
    – 1,5 szklanki mleka
    – 1 szklanka maślanki, kefiru lub zsiadłego mleka
    – 1,5 szklanki mąki
    – szczypta soli
    – 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego
    – olej rzepakowy do smażenia

    W misce dobrze wymieszać mokre składniki (jajka, mleko, maślankę). Dodać do nich przesianą mąkę, sól, ekstrakt waniliowy i dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i nalewać ciasto. Smażyć na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony. Przed nalaniem kolejnej porcji ciasta najpierw rozgrzać kolejną bardzo małą porcję oleju.
    Domowy krem czekoladowy:
    – 1 szklanka śmietanki kremówki
    – 4 łyżki cukru
    – 5 łyżek kakao

    Wszystkie składniki umieścić w rondelku i dokładnie wymieszać. Gotować na małym ogniu aż masa zgęstnieje, często mieszając.

    Domowy sos truskawkowy (lub malinowy, jagodowy, z borówek, jeżyn, wiśni):
    świeże truskawki (lub inne owoce) zmiksować z niewielką ilością cukru

    Usmażone naleśniki smarować kremem czekoladowym. Na krem położyć świeże truskawki (lub inne letnie owoce). Naleśnik zwinąć w rulon, polać sosem truskawkowym (lub innym owocowym) i domową polewą czekoladową (polewę czekoladową przygotowujemy identycznie jak krem, krócej gotując, do uzyskania konsystencji polewy, nie kremu). Naleśnik udekorować świeżymi truskawkami (lub innymi letnimi owocami). Zdjęcia tych naleśników wysyłam na maila:-)

    Jako dodatek do naleśników na słodko proponuję również pieczone w wanilii gruszki:
    Potrzebujemy:
    – 4 dojrzałe gruszki
    – sok z 1 cytryny
    – laska wanilii
    – 4 łyżki cukru

    Gruszki obrać i przekroić na połówki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić sokiem z cytryny. Laskę wanilii przekroić wzdłuż na pół i łyżeczką wyskrobać ziarenka, rozsmarować je po gruszkach. Gruszki posypać cukrem i piec pod przykryciem około 30 minut w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku. Naleśniki z pieczonymi w wanilii gruszkami polać domową polewą czekoladową.

    A moją ostatnią propozycją są „wymyślone” przeze mnie i wypróbowane 2 dni temu naleśniki duszone w domowym sosie karmelowym a la Crepes Suzette z karmelizowanymi owocami:
    Ciasto na naleśniki:
    – 2 jajka
    – 2 szklanki mleka
    – 1 szklanka naturalnego jogurtu
    – 2 szklanki mąki
    – szczypta soli
    – olej rzepakowy

    Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Do ubitych białek dodać żółtka i dalej ubijać. Do ubitych jaj dodać jogurt naturalny i mleko. Ponownie wszystko wymieszać mikserem i dodać przesianą mąkę oraz odrobinę oleju rzepakowego. Wszystko razem jeszcze raz dokładnie wymieszać mikserem i na rozgrzanej patelni smażyć puszyste naleśniki. Nie ma potrzeby dodatkowo natłuszczać patelni przed smażeniem kolejnego naleśnika.

    Domowy sos karmelowy:
    – 1 szklanka śmietanki kremówki
    – 1/2 szklanki cukru
    – 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego

    W rondelku rozpuścić cukier na małym ogniu. Do skarmelizowanego (ale nie spalonego) cukru dolać śmietankę i energicznie wymieszać. Gotować chwilkę aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Dodać domowy ekstrakt waniliowy i ponownie zagotować.

    Karmelizowane owoce:
    do rozpuszczonego i skarmelizowanego cukru dodać umyte, pozbawione pestek i gniazd nasiennych owoce (u mnie jabłka, gruszki, brzoskwinie i śliwki). Całość chwilkę poddusić, aż owoce lekko zmiękną i puszczą trochę soku. Dodać kilka kropli soku z cytryny.

    Usmażone naleśniki złożyć w trójkąty. Na patelnię, na której smażyły się naleśniki, wlać domowy sos karmelowy. Do sosu włożyć 4 złożone naleśniki i chwilkę poddusić na małym ogniu, naleśniki obrócić na drugą stronę i poddusić, aż wchłoną cały sos. Podawać gorące z karmelizowanymi owocami. Zdjęcia tych naleśników wysyłam również na maila:-)

    Bardzo polecam i zachęcam do wypróbowania moich propozycji:-)
    Aneta
    aneta.majchrzak@wp.pl

    Odpowiedz
    • Dzi says

      30 sierpnia 2014 at 22:26

      Koniecznie muszę je wypróbować! Dziękuję za zgłoszenie 🙂

      Odpowiedz
  26. h_anka says

    30 sierpnia 2014 at 23:07

    Omlet egzotyczny ( z kokosową nutą, mango i malinami)

    Moją propozycją jest delikatny i puszysty omlet biszkoptowy z kokosową nutą, jaką nadaje mu olej kokosowy. Omlet podaję z kremowym serkiem, malinami i mango, którego słodycz idealnie komponuje się z kwaskowatymi malinami 🙂 Całość nadaje mu egzotycznego charakteru. Nie zawiera mąki, dzięki czemu mogą się na niego skusić osoby na diecie bezglutenowej. Do tego jest łatwy i szybki do zrobienia, idealny na leniwe śniadanie.

    Potrzebujemy:

    – 2 duże jajka, albo 3 mniejsze, białka i żółtka oddzielnie
    – szczypta soli, szczypta cukru
    – pół łyżeczki oleju kokosowego

    Dodatki:
    -kremowy twarożek, miód, mango, maliny

    Patelnię smarujemy olejem kokosowym. Białka ubijamy na sztywną pianę, w międzyczasie dodajemy szczyptę soli i cukru. W momencie gdy białka są ubite, nagrzewamy patelnię. Do ubitych białek dodajemy żółtka, krótko miksujemy. Masę wylewamy na patelnię, smażymy z obu stron na złoty kolor

    Twarożek wymieszać z niewielką ilością miodu, mango pokroić na cienkie plasterki. Omlet posmarować twarożkiem, na to wyłożyć maliny i plastry mango. Złożyć na pół. Można dodatkowo polać sosem ze zmiksowanych malin. Mniami 🙂

    h_anka(at)wp.pl

    Odpowiedz

Trackbacks

  1. Konkurs z Ballarini! | Ballarini Blog pisze:
    25 stycznia 2015 o 16:07

    […] Kolejny konkurs a w nim do wygrania patelnia do omletów firmy Ballarini z linii Firenze! Gorąco zapraszamy do brania udziału w tym konkursie organizowanym przez naszą firmę ze współpracą bloga kulinarnego ‚karmelowy’. Wyślij swoją wersję omletów bądź naleśników i wygraj tą wspaniałą patelnię! Po więcej informacji oraz regulamin konkursu zapraszamy na bloga ‚karmelowy‚. […]

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Sałatka z kaczką, glazurowanymi figami, gorgonzolą i prażonymi orzechami / Duck salad with glazed figs, gorgonzola and toasted walnuts

Mazurek podwójnie różany z białą czekoladą

Nalesniki-po-bolonsku-pod-beszamelem-Crepes-bolognese-with-bechamel-sauce

Naleśniki po bolońsku pod beszamelem / Crepes bolognese with bechamel sauce

Wiosenny omlet z piekarnika

Tosty z indykiem, żurawiną i brie / Turkey Cranberry and Brie Sandwich

Tosty z indykiem, żurawiną i brie / Turkey Cranberry and Brie Sandwich

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress