Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Słodkości / Coeurs a la Creme Delii Smith

Coeurs a la Creme Delii Smith

by Dzi 4 komentarze

Share the post "Coeurs a la Creme Delii Smith"

  • Facebook
  • Twitter

Pod tą tajemniczą nazwą kryje się przepyszny i lekki deser z serka śmietankowego i w tym przypadku truskawek. Specyficzny jest sposób w jaki się go przygotowuje,spotkałam się z nim pierwszy raz,jednak dzięki temu konsystencja serka jest dosłownie piankowa. Dałam też tyle cukru pudru ile było w przepisie,jednak następnym razem troszkę zwiększę jego ilość (lubię bardzo słodko:)).Przepis znalazłam w książce Delii Smith „Complete cookery course.”

Coeurs a la Creme (4 porcje)

Składniki:

  • 225 g serka śmietankowego (typu philadelphia)
  • 275 ml śmietanki
  • 2 łyżki cukru pudru (lub więcej jeżeli lubisz słodsze desery)
  • 2 białka z dużych jaj
Do podania:
  • truskawki pokrojone w plasterki (lub inne ulubione owoce)
  • bita śmietana

Przygotowanie:

  1. W misce dokładnie wymieszaj serek,śmietankę i cukier puder (ja użyłam pojemnika blendera i zmiksowałam na jednolitą masę).
  2. W misce miksera ubij na sztywną pianę białka,następnie bardzo delikatnie wmieszaj ją w masę serową.
  3. Tutaj następuje najciekawsze: Przygotuj miskę i durszlak. Wyłóż durszlak gazą (lub innym materiałem przez który można coś odsączyć) i wyłóż do niego masę serową.
  4. Umieść durszlak z masą nad miską,przykryj przykrywką i wstaw do lodówki na noc. Pamiętaj,by odległość między dnem durszlaka a miski była dosyć spora,aby było miejsce na odsączony płyn.
  5. Następnego dnia,wyłóż powstałą pianę do pojemniczków i udekoruj truskawkami i bitą śmietaną.
Smacznego!

Share the post "Coeurs a la Creme Delii Smith"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Słodkości Tagged With: Delia Smith, deser, serek, słodkości, truskawki

« Piersi kurczaka z balsamicznymi pieczarkami i gorgonzolą
Perfekcyjnie usmażone piersi kacze Thomasa Kellera »

Comments

  1. Wiewióra says

    25 maja 2013 at 14:16

    jako że truskawy mamy już polskie to i na ten deser z chęcią się skuszę 🙂

    Odpowiedz
    • Dzi says

      25 maja 2013 at 14:17

      🙂

      Odpowiedz
  2. gin says

    27 maja 2013 at 16:17

    Faktycznie niezwykle ciekawy sposób przygotowania 🙂 Zaintrygowałaś mnie, z pewnością spróbuję przygotować takie cudo 🙂

    Odpowiedz
    • Dzi says

      27 maja 2013 at 16:20

      Nie wiem jak to się dzieje ale powstaje taka słodka pianka,polecam:)

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Ziemniaki z fenkułem zapiekane pod mozzarellą

Łatwy stek teriyaki z grzybami i szparagami / Easy teriyaki steak with mushrooms and asparagus

Pieczona cukinia Hasselback z czosnkiem, bazylią i suszonymi pomidorami

Ramsay’s „Ultimate cookery course”,”Heston Blumenthal at home” i „French cooking”-mam i ja!

Zupa-cheeseburgerowa-Cheeseburger-soup

Zupa cheeseburgerowa / Cheeseburger soup

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress