Dziś przedstawiam przepis na chyba najłatwiejsze ciasto jakie znam – Tarte Tatin. Przepis na tą klasyczną tartę autorstwa Michela Rouxa pojawił się już u mnie na blogu, a dziś przedstawiam wersję wzbogaconą o truskawki 🙂 Takim też sposobem powstała obłędnie pyszna tarta na cieście francuskim z jabłkami i truskawkami, dosłownie ociekająca karmelem. Przepis jest bardzo…
Tagliatelle z kurczakiem i szparagami w kremowym sosie musztardowym / Tagliatelle with chicken and asparagus with cream mustard sauce
Czasami wracam zmęczona z pracy i ostatnią rzeczą na jaką mam ochotę to gotowanie. Głód jednak dotkliwie doskwiera, narzeczony marudzi więc trzeba zakasać rękawy i zabrać się do dzieła. W takich sytuacjach zawsze doskonale sprawdzają się dania makaronowe, gdyż są szybkie w przygotowaniu i zawsze można skomponować coś smacznego z tego co aktualnie mamy w…
Free Delikatesy Ekologiczne i wiosenne curry z kurczakiem / Spring chicken curry
Dziś przedstawiam przepis na przepyszne i bardzo wiosenne danie z indyjskim akcentem. Łatwe i bardzo przyjemne w przygotowaniu curry z kurczakiem, cukinią, bakłażanem, papryką i szparagami w kremowym sosie z mleczka kokosowego – pyszności:) Składniki do tego dania otrzymałam od Free Delikatesy Ekologiczne, które wraz z blogerami promują ekologiczną żywność.
Szparagi zapiekane z cukinią i ziemniakami / Asparagus, zucchini and potato bake
Zapiekanki wszelkiego rodzaju są moją słabością, szczególnie te z dużą ilością sosu. Dziś proponuję wersję wiosenną bo ze szparagami, cukinią i młodymi ziemniakami, zapieczonymi w szybkim beszamelu z parmezanem. Zapiekanka może być daniem głównym, chociaż ja robiąc z połowy porcji podaję je jako dodatek do mięsa. Polecam!
Zupa krem z młodej kapusty z piwem i serem / Young cabbage, beer and cheese soup
Dziś przedstawiam wariację na temat kapuśniaku z młodej kapusty. Proponuję go w postaci kremu z warzywami z ziołami i zaskakującym dodatkiem w postaci piwa:). Podana z chrupiącym boczkiem, cieniutko poszatkowaną kapustą i posypana serem żółtym, przypadnie do gustu każdemu. Korzystajmy z dobrodziejstw młodej kapusty dopóki można 🙂 Zupa ta jest bardzo łatwa w przygotowaniu, polecam…
Grillowany łosoś w kremowym sosie ze szparagami i grzybami i test patelni Ballarini / Grilled salmon with creamy asparagus and mushroom sauce
Po raz kolejny miałam okazję nawiązać współpracę z firmą Ballarini, która powierzyła mi do testów kolejną patelnię. Tym razem, zgodnie z wiosennym trendem fit – granitową patelnię grillową z serii LUCCA. Przygotowałam na niej delikatnego łososia i podałam go z kremowym sosem z porami, szparagami i pieczarkami, razem z młodymi ziemniaczkami z indyjską nutą. Danie wyszło przepyszne!
Młode ziemniaki ze śmietaną i szpinakiem / Baby potatoes with cream and spinach
Dziś zapraszam na przepis na młode ziemniaczki, które pojawiły się już w sklepach. Osobiście je uwielbiam, choć czekam z niecierpliwością na te nasze krajowe, gdyż są najsmaczniejsze. Proponuję dziś przygotowanie ziemniaków na sposób orientalny, z aromatycznymi przyprawami jak kmin rzymski, curry i kolendra, z dodatkiem ostrej papryki i na koniec podduszone ze śmietanką. Jest to doskonały…
Karkówka zapiekana z warzywami / Pork neck baked with vegetables
Karkówka – jedno z moich ulubionych mięs, zawsze pyszna i soczysta 🙂 Niestety przygotowuję je stosunkowo rzadko, gdyż do niskokalorycznych ono nie należy. Jednak raz na jakiś czas można się rozpieścić, szczególni po ciężkim dniu. Dlatego proponuję dziś niezwykle łatwy sposób na przygotowanie tego mięsa, jest to jedno z tych dań, które robią się same…
Jajka zapiekane ze szpinakiem i pomidorami / Eggs baked with spinach and tomatoes
Dziś zapraszam na przepis na cudowne weekendowe śniadanie. Jajka zapiekane ze szpinakiem, pomidorami w ziołowej śmietance z parmezanem i odrobiną czosnku. Podałam je z tostami i uczciwie przyznam, że zachwyciłam się – to było przepyszne! Proponuję wymieszać całość kawałkiem tosta, tak by rozpłynęło się żółtko i następnie delektować się jego smakiem:). Danie jest bardzo łatwe i szybkie…
Francuskie ciasto jabłkowe / French apple pie
Już niedługo będziemy cieszyć się świeżutkimi owocami, póki co trzeba wykorzystać nasze pyszne jabłka. Dziś proponuję francuskie ciasto jabłkowe, z rodzynkami, cynamonem, odrobiną rumu i polane grubą warstwą lukru:) Jest to jedno z najlepszych ciast tego typu jakie jadłam, polecam!
- « Previous Page
- 1
- …
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- …
- 115
- Next Page »