Jakiś czas temu na moim blogu odbył się konkurs z marką Electrolux, gdzie do wygrania były 2 piekarniki parowe PlusSteam EOA45555OX. Bardzo trudno było wybrać zwycięzcę, gdyż nadesłaliście mnóstwo zgłoszeń. Ostatecznie nagrody powędrowały do Izy i jej mamy, za przepis na dietetyczny chlebek bananowy bez cukru. Piękne zdjęcia, świetny przepis i kreatywny opis idealnie wpisały się…
Szparagi ze śmietankową jajecznicą z pieczarkami / Asparagus and creamy scrambled eggs with mushrooms
Jakiś czas temu odkryłam rewelacyjny sposób na bardzo śmietankową jajecznicę Michela Rouxa i od tamtej pory robię tylko taką, urozmaicam ją jedynie o różne dodatki. Tym razem przyrządziłam ją z dodatkiem pieczarek, które uwielbiam i podałam na szparagach wraz z chrupiącym pieczywem. Mogłabym jeść takie śniadanie codziennie! Polecam na leniwy, weekendowy poranek. Zapraszam!
Makaron z karkówką, szparagami i grzybami / Pork sparagus and mushroom pasta
Dziś przedstawiam doskonały pomysł na szybie danie makaronowe po pracowitym dniu, kiedy nie chcemy spędzać dużo czasu nad garami. Pyszny makaron (u mnie kokardki ale można przygotować inny ulubiony) z pieczoną karkówką, szparagami, pieczarkami i pomidorkami koktajlowymi, w delikatnym sosie z mascarpone i parmezanu. Zamiast pieczonej karkówki (miałam akurat pod ręką) można użyć innych mięsnych…
Kapuśniak z młodej kapusty ze stekiem / Steak and cabbage soup
Dziś przedstawiam wariację na temat mojego ulubionego kapuśniaku z młodej kapusty. Tym razem proponuję ją w wersji zabielonej śmietanką, z pomidorami i ziołami, podaną z lekko przysmażonym stekiem. Jest szybka, łatwa i przyjemna w przygotowaniu, a dzięki dodatkowi mięsa jest też bardzo sycąca. Przed podaniem skropiłam ją olejem dyniowym tłoczonym na zimno, który dodatkowo wzbogaci…
Tarta z rabarbarem i kruszonką / Rhubarb crumble tart
Dziś przedstawiam pomysł na pyszną i łatwą tartę z rabarbarem, który można spotkać już dosłownie wszędzie. Rabarbar jest źródłem witamin A, C, E, a także potasu, kwasu foliowego i błonnika, więc warto wprowadzić go domowego menu. Tym razem proponuję bardzo przyjemną tartę na słodkim, kruchym cieście, z rabarbarem zapieczonym w pysznej masie śmietankowej i słodką kruszonką….
Kurczak pieczony ze szparagami i fetą / Roasted chicken with asparagus nad feta cheese
Wiosna zawitała do nas na dobre, dlatego nadszedł czas na przepisy szybkie i lekkie, najlepsze na ciepłe dni. W sklepach też mamy już mnóstwo pięknych i świeżych warzyw, więc korzystajmy:) Dziś proponuję kolejny przepis, który jest łatwy i przyjemny w przygotowania, a co najważniejsze – przepyszny! Pieczony kurczak z chrupiącą skórką, podany z podpieczonymi szparagami, cukinią…
Orzeźwiająca sałatka ze szpinakiem i pomarańczami / Spinach and orange salad
Dziś przedstawiam pomysł na przepyszną i orzeźwiającą sałatkę z mieszanką sałat, szpinakiem, pomarańczami i prażonymi orzeszkami piniowymi, polaną dressingiem pomarańczowym. Świetnie sprawdzi się jako odświeżający dodatek do grillowanych dań i jest łatwa szybka w przygotowaniu. Polecam gorąco!
Omlet z piekarnika z pieczonym rabarbarem i truskawkami / Dutch baby with roasted rhubarb and strawberries
Uwielbiam śniadania na słodko! A jeszcze bardziej uwielbiam szybkie i łatwe śniadania na słodko:) Przedstawiam dziś absolutnie przepyszny omlet z piekarnika z pieczonym rabarbarem i truskawkami w słodkim syropie z nutą pomarańczy, cynamonu, imbiru i wanilii. Coraz łatwiej w sklepach o rabarbar i truskawki, więc trzeba się nimi nacieszyć póki można. Polecam to danie na…
Warsztaty kulinarne „Mój Ulubiony – na słodko i słono”
Po raz kolejny miałam ogromną przyjemność uczestnictwa w warsztatach kulinarnych „Mój Ulubiony – na słodko i słono”. Tym razem bohaterami spotkania były produkty Spółdzielni Dostawców Mleka „Wieluń”, która ma ponad 70 letnie doświadczenie w tej branży!
Szparagi z jajkiem w koszulce i palonym masłem / Asparagus with poached egg and brown butter
W końcu zaczął się sezon na szparagi, korzystajmy więc póki można! 🙂 Kiedyś nie byłam ich wielką fanką i nie rozumiałam tego szumu wokół nich, ale od jakiegoś czasu mogłabym je jeść codziennie. Dziś proponuję je z łatwym do wykonania jajkiem w koszulce i palonym masłem z szałwią, posypane parmezanem, które podane z chrupiącym chlebkiem…
- « Previous Page
- 1
- …
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- …
- 115
- Next Page »