Dziś przedstawiam Wam doskonały pomysł na dodatek do każdego dania głównego. Pyszne ziemniaki z grzybami w pysznym sosie śmietankowym, które przygotowuje się w jednej patelni z pewnością przypadną do gustu każdemu. Są bardzo łatwe w przygotowaniu, najpierw podsmażamy cebulkę z czosnkiem, następnie dodajemy pieczarki i ziemniaki, a na koniec dusimy na bardzo małym ogniu w śmietance,…
Pasztet z wątróbek drobiowych z Porto / Port chicken liver pate
Dziś coś dla fanów podrobów 🙂 Pyszny, aksamitny pasztet z wątróbki drobiowej duszonej ze słodkim porto z pewnością zaspokoją wszystkich fanów wątróbek. Ja uwielbiam wszelkie podroby, a ten pasztet mnie zachwycił. Zajadałam go z karmelizowaną cebulą i muszę przyznać, że te kanapki smakowały jak z danie z wyższej półki. Ponadto, jest bardzo szybki i łatwy w…
Najlepsze brownie na świecie / World’s best brownies
Tak nazwał swój przepis Gordon Ramsay w swojej najnowszej książce „Bread Street Kitchen”, więc musiałam go wypróbować! I faktycznie, brownie wyszło absolutnie przepyszne, co więcej jest tak łatwe w przygotowaniu, że nie wymaga nawet użycia miksera:) Nie znam osoby, która nie lubiłaby brownie. Te wychodzą chrupiące na zewnątrz i wilgotne w środku, jednym słowem –…
Jajka z dynią i boczniakami po indyjsku / Indian style eggs with pumpkin and oyster mushrooms
Zima zawitała do nas na dobre, warto więc postawić na dania sycące i rozgrzewające, tym bardziej rano żeby nabrać sił na cały dzień. Dziś proponuję pyszne jajka w aromatycznym sosie w stylu indyjskim, z dynią, szpinakiem i boczniakami, które podane z chrupiącym pieczywem z pewnością zachwycą i nasycą na długo. Boczniaki swobodnie można zamienić na…
Pikantny gulasz z wieprzowiną dynią i kapustą / Spicy pork pumpkin and cabbage goulash
Przedstawiam doskonały pomysł na pyszny, sezonowy obiad dla całej rodziny. Pyszny gulasz z pikantną nutą, z dynią, kapustą i karkówką wieprzową z pewnością zadowoli podniebienia całej rodziny. Zamiast kapusty można dodać jarmużu, danie będzie jeszcze zdrowsze;) Polecam na sycący i rozgrzewający obiad w te zimowe dni. Zapraszam!
Karmelizowana balsamiczna cebula / Balsamic Caramelized Onions
Dziś przedstawiam pomysł na świetny dodatek do każdego rodzaju mięs i pasztetów. Pyszna, długo duszona cebula z dodatkiem cukru i octu balsamicznego świetnie sprawdzi się też na kanapkach. Podałam ją z pasztetem z wątróbek drobiowych i wyszło obłędnie. W zależności od osobistych preferencji można dodać mniej/więcej octu lub cukru. Polecam gorąco!
Zupa serowa z brokułami / Broccoli cheese soup
Nie ma nic lepszego na noworoczne chłodne dni niż gorąca zupa. Dziś proponuję rozgrzewającą i łatwą w przygotowaniu zupę serową z brokułami i pieczarkami, która świetnie sprawdzi się na chłodne wieczory. Można też podsmażyć grzyby w oddzielnej patelni, zmiksować zupę blenderem na gładki krem i podać posypaną pieczarkami. Pyszny i szybki obiad dla całej rodziny,…
Najpopularniejsze przepisy w 2016 roku
Jak co roku, nadszedł czas na podsumowanie najpopularniejszych przepisów na moim blogu, zapraszam!
Koreczki z klopsikami i makaronem / Meatball pasta canapes
Dziś przedstawiam propozycję na fajne koreczki z klopsikami i makaronem w kształcie kokardek od Lubelli podane z bazylią i ulubionym sosem pomidorowym do maczania. Łatwe, szybkie i przyjemne, a podane na ciepło nasycą naszych gości, czy to na imprezie sylwestrowej, czy karnawałowej. Polecam!
Kalerosse™ w śmietance z parmezanem / Creamed parmesan kalettes
Znacie kalerosse™ Jeżeli nie słyszeliście o takim warzywie to nic dziwnego, bo jest to absolutna nowość na polskim rynku, poszerzające bardzo bogate portfolio produktów marki Fit&Easy! Jest to wyśmienite zielone warzywo będące połączeniem brukselki i jarmużu – mające bardzo szerokie zastosowania kulinarne, unikalny smak i mnóstwo wartości odżywczych.
- « Previous Page
- 1
- …
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- …
- 115
- Next Page »