Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Makarony / Koreczki z klopsikami i makaronem / Meatball pasta canapes

Koreczki z klopsikami i makaronem / Meatball pasta canapes

by Dzi 3 komentarze

Share the post "Koreczki z klopsikami i makaronem / Meatball pasta canapes"

  • Facebook
  • Twitter

Dziś przedstawiam propozycję na fajne koreczki z klopsikami i makaronem w kształcie kokardek od Lubelli podane z bazylią i ulubionym sosem pomidorowym do maczania. Łatwe, szybkie i przyjemne, a podane na ciepło nasycą naszych gości, czy to na imprezie sylwestrowej, czy karnawałowej. Polecam!

Scroll down for recipe in English

Koreczki z klopsikami i makaronem / Meatball pasta canapes

Koreczki z klopsikami i makaronem / Meatball pasta canapesKoreczki z klopsikami i makaronem

(45 koreczków)

Składniki:

  • 45 sztuk kokardek Lubelli, ugotowanych zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu
  • oliwa z oliwek lub olej roślinny
  • 450 g mięsa mielonego
  • 1/2 cebuli, bardzo drobno posiekanej
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w drobną kosteczkę
  • 1 jajko
  • sól i pieprz
  • 1 ząbek czosnku, mięsa mielonego
  • 45 liści bazylii
  • 2 szklanki sosu pomidorowego, ze sklepu lub zrobionego w domu

Przygotowanie:

  1. W małej misce wymieszać ugotowany makaron z odrobiną oleju i odstaw.
  2. Rozgrzej odrobinę oleju w średniej patelni, włóż paprykę i smaż do miękkości, przez około 2-3 minuty.
  3. W większej misce wymieszaj mięso, cebulę, bułkę tartą, paprykę, paprykę, czosnek i jajko. Dopraw masę solą i pieprzem do smaku u uformuj z niej klopsiki o średnicy około 2 cm.
  4. W dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu 2 łyżki oleju, włóż klopsiki i smaż, często obracając, aż przestaną być surowe w środku, przez 6 do 7 minut. Nie smaż wszystkich naraz, jeżeli podsmażysz je w partiach to będą ładnie zarumienione.
  5. Na wykałaczki nadziej po klopsiku, kokardce i bazylii i podawaj z ciepłym sosem pomidorowym.

Smacznego!

Koreczki z klopsikami i makaronem / Meatball pasta canapes Koreczki z klopsikami i makaronem / Meatball pasta canapes

English version

Meatball pasta canapes

(45 canapes)

Ingredients:

  • 45 pasta pieces, cooked according to package directions
  •  olive oil
  • 450 g mięsa mielonego
  • 1/2 onion, finely chopped
  • 1/2 cup  bread crumbs
  • 1 red bell pepper, finely chopped
  • 1 egg
  • salt and pepper
  • 1 clove garlic, minced
  • 45 basil leaves
  • 2 cups marinara sauce, store bought or homemade

Preparation:

  1. In a small bowl mix cooked pasta with 1 tsp of oil and set aside.
  2. Heat medium pan over medium heat, add some oil and bell pepper and cook until soft, for about 2-3 minutes.
  3. Combine ground meat, onion, bread crumbs, bell pepper, egg and garlic in a bowl, Season to taste with salt and pepper and roll into 2 cm balls.
  4. In a big pan over medium-high heat, cook meatballs in 2 tbsp oil, turning frequently, until cooked through and browned all over, 6 to 7 min.
  5. Thread a piece of pasta, a basil leaf and a meatball on each pick. Serve with warm marinara sauce.

Enjoy!

Koreczki z klopsikami i makaronem / Meatball pasta canapes

Share the post "Koreczki z klopsikami i makaronem / Meatball pasta canapes"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Makarony, Mięsa, Przystawki Tagged With: makaron, mięso, papryka, pomidory, przystawka, sylwester, zioła

« Kalerosse™ w śmietance z parmezanem / Creamed parmesan kalettes
Najpopularniejsze przepisy w 2016 roku »

Comments

  1. Paula says

    2 stycznia 2017 at 13:55

    wygląda apetycznie

    Odpowiedz

Trackbacks

  1. Delicious Pasta Dishes that Go Beyond Spaghetti - Freskofroyo pisze:
    30 marca 2021 o 14:23

    […] These adorable little appetizers are seasoned to taste and topped with fresh basil. Serve with warm marinara sauce for the perfect bite. Get the recipe here. […]

    Odpowiedz
  2. Delicious Pasta Dishes that Go Beyond Spaghetti - Lecafe moustache pisze:
    31 marca 2021 o 09:28

    […] These adorable little appetizers are seasoned to taste and topped with fresh basil. Serve with warm marinara sauce for the perfect bite. Get the recipe here. […]

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Truskawki zapiekane z rabarbarem pod migdałowo-owsianą kruszonką / Strawberry and rhubarb baked with almond oat crumble

Truskawki zapiekane z rabarbarem pod migdałowo-owsianą kruszonką / Strawberries and rhubarb baked with almond oat crumble

Mloda-kapusta-z-boczkiem-Young-cabbage-with-bacon

Młoda kapusta z boczkiem / Young cabbage with bacon

Mule w sosie z białego wina z cebulą i pomidorami / Mussels in white wine sauce with onions and tomatoes

Makaron z kurczakiem, cukinią i szpinakiem / Chicken, zucchini and spinach pasta

Makaron z kurczakiem, cukinią i szpinakiem / Chicken, zucchini and spinach pasta

Makaron z dynią i kurczakiem w sosie z palonego masła / Brown butter pumpkin and chicken pasta

Makaron z dynią i kurczakiem w sosie z palonego masła / Brown butter pumpkin and chicken pasta

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress