Dziś przedstawiam Wam dzisiaj coś wyjątkowego. Dzięki uprzejmości marki Tefal otrzymałam do testów robota Tefal Cuisine Companion! Gdy pojawił się w drzwiach kurier z 3 wielkimi paczkami, nie mogłam się doczekać aż je rozpakuję. Wraz z samym robotem-bazą, otrzymałam także przystawki w postaci parownicy i nakładek do siekania chyba wszystkiego.
Ciasteczka brownie / Brownie cookies
Jakiś czas temu opublikowałam na moim blogu przepis na najlepsze brownie na świecie Gordona Ramsaya, a dzisiaj przedstawiam Wam przepis na najlepsze ciasteczka brownie 🙂 Bardzo czekoladowe, z chrupiącą skorupką i miękkim, wilgotnym wnętrzem i w wersji XXL. Robi się je bardzo łatwo, szybko i przyjemnie. Jest idealne na leniwe popołudnie do gorącej kawy. Polecam…
Pikantne enchilady z kurczakiem i awokado / Spicy enchiladas with chicken and avocado
Dziś przedstawiam tradycyjne danie kuchni meksykańskiej, pikantne enchilady z kurczakiem i awokado. Enchilady to najzwyczajniejsze w świecie tortille nadziewane w tym przypadku mięsem z kurczaka i awokado, a następnie zapieczone z sosem pomidorowym z awokado i chilli i dużą ilością sera. Danie to jest bardzo łatwe w przygotowaniu i stosunkowo szybkie w przygotowaniu, generalnie większość…
Cynamonowy chleb w jajku z karmelizowanym jabłkiem / Cinnamon eggy bread with caramelised apple
Dziś przedstawiam jeden z moich ulubionych przepisów śniadaniowych. Jak byłam mała, chleb w jajku jadło się u nas często, tak samo na słodko, jak i na słono. Wynikało to z przekonania mojej mamy, że chleba nie można wyrzucać, więc pożytkowało się go w każdy możliwy sposób. Uwielbiałam go! Jak zobaczyłam przepis na chleb w jajku…
Biała kiełbasa zapiekana w sosie miodowo-musztardowym / Honey-mustard baked sausages
Zostało mi po świętach trochę białej kiełbasy, którą zamroziłam, ale w końcu postanowiłam wykorzystać ją na łatwy i szybki obiad. Nie miałam za bardzo czasu i pomysłu, więc przygotowałam coś co wiedziałam, że posmakuje mojemu mięsożernemu ukochanemu. Takim też sposobem powstała biała kiełbasa zapiekana w sosie miodowo-musztardowym na cebulce. Ekstra łatwa w przygotowaniu, a zapewniam że…
Zielone warzywa duszone w sosie maślanym / Butter braised green vegetables
Dziś przedstawiam bardzo wiosenny dodatek do każdego dania głównego. W końcu pojawiły się w sklepach w dobrej cenie moje ukochane szparagi, trzeba więc je wykorzystać, a sezon na nie niestety jest dosyć krótki. Przeglądając ostatnio książkę Gordona Ramsay’a „World Kitchen” natknęłam się na przepis na wiosenne warzywa duszone w sosie maślanym i stwierdziłam, że go…
Restauracja Si – recenzja
Jakiś czas temu zostałam zaproszona przez Zomato na foodie meetup! w Restauracji Si znajdującej się przy ulicy Marszałkowskiej 115 w Warszawie. Pierwszy raz zostałam zaproszona na tego typu imprezę, więc tym bardziej szłam tam bardzo przejęta. A trafić wcale nie było trudno, gdyż restauracja znajduje się dosłownie rzut beretem od stacji metra Ratusz Arsenał, generalnie świetna…
Orzechowa szarlotka z pianką i żurawiną / Walnut apple pie with meringue and carnberries
Wiosenne owoce sezonowe jeszcze przed nami, dlatego dziś proponuję klasykę, która generalnie sprawdza się cały rok 🙂 Jakiś czas temu do którejś z gazet o tematyce kulinarnej były dołączane małe książeczki z przepisami Doroty Świątkowskiej z bloga Moje wypieki. Przeglądając ją wpadł mi w oko przepis na szarlotkę na cieście z orzechami, z bezą i żurawiną…
Steki z tuńczyka po prowansalsku / Tuna provencale
Jakoś mało na moim blogu ryb, chociaż bardzo je lubię więc muszę nadrobić te zaległości. Przedstawiam dziś rewelacyjny i bardzo szybki przepis na steki z tuńczyka po prowansalsku, czyli pieczone na pysznym gulaszu z papryką, cukinią, oliwkami i pomidorami, z dodatkiem aromatycznego tymianku i rozmarynu. Danie to robi się dosłownie w 30 minut, a jest…
Tagliatelle z wołowiną, porami i boczniakami / Beef leek and oyster mushroom tagliatelle
Dziś zapraszam po przepis na szybkie, pyszne i przyjemne tagliatelle z wołowiną, porami i boczniakami w pysznym sosie śmietanowym. To jedno z tych dań, które robi się łatwo i przyjemnie, a zawsze smakują każdemu. Danie idealnie dla zmęczonych świątecznym gotowaniem 😉 Najpierw podsmażamy szybko wołowinę, tak tylko do zarumienienia, następnie dodajemy pory z grzybami i…
- « Previous Page
- 1
- …
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- …
- 115
- Next Page »