Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Restauracje i warsztaty / Restauracja Si – recenzja

Restauracja Si – recenzja

by Dzi 2 komentarze

Share the post "Restauracja Si – recenzja"

  • Facebook
  • Twitter

Jakiś czas temu zostałam zaproszona przez Zomato na foodie meetup! w Restauracji Si znajdującej się przy ulicy Marszałkowskiej 115 w Warszawie. Pierwszy raz zostałam zaproszona na tego typu imprezę, więc tym bardziej szłam tam bardzo przejęta. A trafić wcale nie było trudno, gdyż restauracja znajduje się dosłownie rzut beretem od stacji metra Ratusz Arsenał, generalnie świetna lokalizacja.

Jakoś nie zdarzyło mi się wcześniej zajrzeć do tej restauracji, chociaż przejeżdżałam tamtędy setki razy i teraz żałuję. Piękne wnętrze, przestronne i bardzo ładnie urządzone. Kuchnia jest otwarta, więc dokładnie przyglądałam się kucharzom w czasie ich pracy i przyznam, że się nie nudzą 😉 Restauracja była dosłownie zapełniona, może też dlatego że był czwartek, a w czwartki jest tam muzyka na żywo. Muszę przyznać, że byłam tym zafascynowana, było wyjątkowo przyjemnie.

Na początek ugoszczono nas ich słynnymi koktajlami. Wybrałam możliwie najsłodszy Papa Cuba i był smaczny, chociaż spróbowałam koktajlu koleżanki Aperol Rose i ten mnie zachwycił!

Następnie na wielkich deskach wjechały na stół przystawki, próbowałam każdej po trochu i wszystkie były świetne.

Później każdy miał sobie wybrać danie główne. Jako niepoprawna fanka ryb i owoców morza wybrałam sea bass z krewetkami i kolendrą. Przyznam, ze jest to idealne danie na ciepłe dni, lekkie i orzeźwiające. Moje koleżanki zamówiły też słynnego Si burgera (porcja dla chłopa ;)) i tagliatelle z owocami morza, które wyglądało obłędnie.

Na koniec dopieszczono nas deserem dolce & salato, który składał się z mascarpone, kajmaku i owoców, pychaaaa!

Podsumowując, warto zajrzeć! Pyszne papu, świetne koktajle i muzyka na żywo, Czego chcieć więcej?

Jeszcze raz dziękuję Zomato za zaproszenie!

 

Share the post "Restauracja Si – recenzja"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Restauracje i warsztaty Tagged With: recenzja, restauracja

« Orzechowa szarlotka z pianką i żurawiną / Walnut apple pie with meringue and carnberries
Zielone warzywa duszone w sosie maślanym / Butter braised green vegetables »

Trackbacks

  1. Restauracja Si – recenzja | FlyB Kulinaria pisze:
    27 kwietnia 2017 o 11:37

    […] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]

    Odpowiedz
  2. Restauracja Si - podejście drugie - Karmelowy blog kulinarny pisze:
    9 października 2018 o 09:42

    […] wizyta w tym lokalu, byłam tam już jakiś czas temu i relację z tej wizyty możecie przeczytać tutaj. Wystrój dalej bardzo przyjemny, obsługa wciąż przemiła, kucharze zabiegani i co […]

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Gofry z palonym masłem i truskawkami / Brown butter waffels with strawberries

Gofry z palonym masłem i truskawkami / Brown butter waffles with strawberries

Azjatycka wołowina z brokułami / Asian style beef with broccoli

Azjatycka wołowina z brokułami / Asian style beef with broccoli

Orientalny karp duszony w sosie pomidorowym / Asian style carp cooked in tomato sauce

Orientalny karp duszony w sosie pomidorowym / Asian style carp cooked in tomato sauce

Grillowane kotlety wieprzowe z chutneyem rabarbarowym / Grilled pork chops with rhubarb chutney

Grillowane kotlety wieprzowe z chutneyem rabarbarowym / Grilled pork chops with rhubarb chutney

Mule w sosie z białego wina i sera pleśniowego/Mussels with blue cheese and white wine

Mule w sosie z białego wina i sera pleśniowego / Mussels with blue cheese and white wine

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress