Jakiś czas temu Sokołów zabrał grupę blogerów do swoich zakładów mięsnych w Kole. Szczerze mówiąc nie wiedzieliśmy czego się spodziewać, więc jechaliśmy bardzo zaciekawieni. Z zewnątrz zakłady te wyglądają bardzo niepozornie, ot biurowiec jakich wiele, ale całe centrum dowodzenia ukazało nam się dopiero po przejściu na tyły budynku.
Ekspresowe owoce w sosie z białej czekolady / Easy berries with white chocolate sauce
Dziś przedstawiam coś pysznego na te momenty w życiu kiedy KONIECZNIE MUSZĘ ZJEŚĆ COŚ SŁODKIEGO 🙂 Niestety często miewam takie momenty i sięgałam po jakieś batoniki i cukierki, a to nie jest najzdrowsze rozwiązanie. Na szczęście tutaj odkryłam rewelacyjny przepis na absolutnie przepyszne owoce w sosie z białej czekolady, które robi się dosłownie w 5 minut!…
Piersi kacze w sosie rabarbarowo-pomarańczowym / Duck breasts with rhubarb-orange sauce
Dziś przedstawiam coś wyjątkowego i wbrew pozorom bardzo łatwego w przygotowaniu. Soczyste piersi kacze z chrupiącą skórką w pysznym sosie rabarbarowo-pomarańczowym z pewnością zachwycą wszystkich wielbicieli tego mięsa. Są na prawdę przyjemne w wykonaniu, piersi kacze najpierw obsmażamy na patelni, później dochodzą sobie spokojnie w piekarniku, a sam sos też jest dziecinnie prosty! Podałam je…
Wizyta w siedzibie Fit&Easy i warsztaty z Sebastianem Olmą
Jakiś czas temu przedstawiciele Fit&Easy, zaprosili grupę blogerów do swojej siedziby i swoje pola uprawne żeby pokazać cały proces uprawy od momentu nasionka do paczkowania ich sałat. Po czym zaprowadzili nas do swojej świetnie wyposażonej kuchni na warsztaty z Sebastianem Olmą! Ale po kolei.
Pieczone skrzydełka w Coca-Coli / Coca-Cola baked chicken wings
Dziś przedstawiam przepis na pieczone skrzydełka w glazurze z Coca-Coli, idealne dla fanów obgryzania tych pyszności. Są one bardzo łatwe w przygotowaniu, więc nadają się na szybki obiad w pracowitym tygodniu. Wystarczy je wstępnie obgotować, następnie wrzucamy do piekarnika a w międzyczasie przygotowujemy glazurę z Coca-Coli, którą najpierw smarujemy skrzydełka w trakcie zapiekania, a następnie…
Sałatka owocowa z miętą i dressingiem miodowo-cytrusowym / Minty fruit salad with honey-citrus dressing
W końcu nadeszły ciepłe dni, czasami aż za bardzo 😉 Dlatego przedstawiam Wam niezwykle orzeźwiającą sałatkę owocową z miętą z dressingiem miodowo-cytrusowym z odrobiną amaretto dla dodania aromatu, która z pewnością ukoi nas odrobinę w te trudne dni. Tak między nami, po nałożeniu dodaję na swoją porcję bitą śmietanę i jak dla mnie jest pyyszna! Ale…
Młoda kapusta zapiekana w beszamelu / Young cabbage baked with bechamel sauce
Ach ta młoda kapusta! Jak tylko pojawia się w sprzedaży przyrządzam ją na wszystkie możliwe sposoby. Zawsze na pierwszy ogień idzie bigos z młodej kapusty, który uwielbiam a później robię surówki, no i wiadomo – kapuśniak z młodej kapusty 😉 Tym razem proponuję ją w trochę innej odsłonie, jednak wciąż przepysznej, jako dodatku do dań…
Grillowane krewetki w glazurze miodowo-piwnej / Grilled shrimp with honey-beer glaze
Dzisiaj mam dla Was coś wyjątkowego. W związku z tym, że nadeszły w końcu ciepłe dni i sezon grillowy rozkręcił się na dobre mam propozycję dla wszystkich, którym znudziła się już poczciwa karkówka. A wiadomo, jak grill to musi być też piwko! Dlatego przedstawiam przepis na obłędne szaszłyki z grillowanymi krewetkami w pysznej glazurze z…
Jajka zapiekane z grzybami / Baked eggs with mushrooms
Dziś przedstawiam pomysł na łatwe i absolutnie przepyszne śniadanie z książki Gordona Ramsaya ” World kitchen”. Jajka z płynnym, rozlewającym się żółtkiem zapieczone z grzybami w śmietance pod warstwą sera żółtego i podane z chrupiącym chlebkiem. Zachwyciłam się tym daniem, jest doskonałe i jeszcze tak bardzo łatwe w przygotowaniu! Generalnie zawsze jak przygotuję coś z…
Sernik z musem rabarbarowym / Rhubarb mousse cheesecake
Dziś przedstawiam Wam coś absolutnie wyjątkowego. Sernik przekładany słodkim musem rabarbarowym na łatwym spodzie z herbatników okazał się u mnie w domu i w pracy hitem! Tak dobrego sernika chyba jeszcze nie zrobiłam i po raz pierwszy nie mogę się doczekać aż zrobię go ponownie. Rozpływam się na samą myśl o nim 😉 Jest on…
- « Previous Page
- 1
- …
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- …
- 115
- Next Page »