Ostatnio coraz częściej mam możliwość uczestniczenia w różnego rodzaju warsztatach, co mnie bardzo cieszy, gdyż na każdych z nich uczę się czegoś nowego. Tym razem zostałam zaproszona na warsztaty do Food Lab Studio, które o organizowała Rama w ramach promocji nowego produktu do smażenia.
Serowa zupa krem z dyni z kurkami / Cheesy and creamy pumpkin soup with chanterelles
Dziś przedstawiam pierwszy w tym roku, i na pewno nie ostatni, przepis na zupę z dyni. Uwielbiam je, dlatego testuję różne jej wariacje. Tym razem proponuję ją z soczewicą, marchewką i papryką, podaną z podsmażonymi kurkami – rewelacja! Kombinacja może niestandardowa, ale zupka wyszła pyszna. Polecam!
Polędwiczka zapiekana w kremowym sosie z jabłkami / Creamy pork tenderloin baked with apples
Dziś przedstawiam niezwykle smaczne jesienne danie, które z pewnością zachwyci całą rodzinę. Mięciutka, długo pieczona polędwiczka zapiekana w kremowym sosie z cydrem i jabłkami pod chrupiącą kołderką z pieczonych ziemniaków z serem. Cały obiad za jednym zamachem, no może jeszcze jakaś zielona sałatka by się przydała:) Polecam to danie gorąco!
Jajecznica z cukinią i kurkami / Scrambled eggs with zucchini and chanterelles
Dziś proponuję świetny przepis na leniwe weekendowe śniadanie, wykorzystujące świeże i sezonowe produkty. Pyszna i łatwa jajecznica z chrupiącą cukinią, kurkami, z dodatkiem mozzarelli, podana z chrupiącymi tostami świetnie sprawdzi się na śniadanie dla całej rodziny. Polecam!
Warsztaty z Malmą „O makaronach i winach”
Jakiś czas temu zostałam zaproszona na warsztaty o dumnej nazwie „O makaronach i winach”. W związku z tym, że moja wiedza na temat doboru win do potraw była praktycznie zerowa, a warsztaty odbywały się w sobotę z radością przyjęłam to zaproszenie:)
Kurczak z dynią i jabłkami / Chicken with pumpkin and apples
Jesień zbliża się wielkimi krokami, czuć ją już w powietrzu. Mam jednak nadzieje, że ciepłe dni jeszcze do nas wrócą. Tak czy inaczej nabrałam ochoty na typowo jesienne potrawy, a szczególnie na moje ulubione mięsa duszone z warzywami. Dlatego przedstawiam dziś soczystego kurczaka duszonego z jabłkami, dynią, pieczarkami i boczniakami, z dodatkiem ziół i czerwonego…
Piknik z CODZISW.MENU
Jakiś czas temu przyłączyłam się do niebanalnej inicjatywy współtworzenia treści na portalu Co Dziś w Menu, gdzie można znaleźć świetne propozycje obiadowe na każdy dzień. Wraz ze mną portal ten współtworzy też wielu innych blogerów, których większość miałam przyjemność poznać na pikniku zorganizowanym przez twórców Co Dziś w Menu, Yelp Warszawa w Hocki Klocki / nad Wisłą.
Przepyszne gofry pełnoziarniste / Whole-wheat waffles
Dziś przedstawiam przepis na bezgrzeszne i bardzo sycące gofry pełnoziarniste. Zamiast zwykłej mąki dodajemy tą pełnowartościową, która na długo zapewni na poczucie sytości, a zamiast cukru miód – samo zdrowie! Gofry są niezwykle łatwe w przygotowaniu, a co najważniejsze – przepyszne! Robię zawsze podwójną porcję i odgrzewam w piekarniku następnego dnia na śniadanie. Podaję je…
Zapiekanka z kurczakiem, cukinią i kurkami / Chicken, zucchini and chanterelles casserole
Cieszmy się świeżutką i zdrową cukinią dopóki możemy, teraz jest ona najsmaczniejsza i tak na prawdę też najtańsza. Dziś proponuję kolejny pomysł na jej wykorzystanie, w postaci łatwej zapiekanki z kurczakiem, kurkami i pomidorami zapiekanymi w śmietankowym sosie pod dużą ilością mozzarelli. Może danie to nie jest szczególnie dietetyczne, ale zapewniam że bardzo smaczne. Świetny pomysł…
Zasmażana kapusta w kremowym sosie pomidorowym / Sautéed cabbage with creamy tomato sauce
W celu urozmaicenia codziennego menu, wciąż poszukuję szybkich i smacznych dodatków do dań głównych. Zazwyczaj znajduję inspiracje w książce „Warzywa w kuchni” autorstwa Państwa Dębskich, którą podciągnęłam mojej mamie:) Tym razem mój wybór padł na kapustę zasmażaną z pomidorami, która jest niezwykle łatwa w przygotowaniu, a jednocześnie przepyszna. Polecam!
- « Previous Page
- 1
- …
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- …
- 115
- Next Page »