Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Restauracje i warsztaty / Warsztaty z Ramą „Smaż jak szef kuchni” pod okiem Pascala Brodnickiego

Warsztaty z Ramą „Smaż jak szef kuchni” pod okiem Pascala Brodnickiego

by Dzi 1 Comment

Share the post "Warsztaty z Ramą „Smaż jak szef kuchni” pod okiem Pascala Brodnickiego"

  • Facebook
  • Twitter

Ostatnio coraz częściej mam możliwość uczestniczenia w różnego rodzaju warsztatach, co mnie bardzo cieszy, gdyż na każdych z nich uczę się czegoś nowego. Tym razem zostałam zaproszona na warsztaty do Food Lab Studio, które o organizowała Rama w ramach promocji nowego produktu do smażenia.

5

Szczęśliwie tym razem warsztaty rozpoczynały się o godzinie 18.00 dzięki czemu nie musiałam brać urlopu i pojechałam na nie prosto p pracy. Postanowiłam wybrać się tam ambitnie swoim autem, co jak na mnie jest nie lada wyczynem, bo jestem początkującym jeszcze kierowcą:) Na szczęście drogę pokonałam bez niespodzianek, a na miejscu było dużo miejsca do zaparkowania.

Gdy weszłam do środka od razu zostałam przywitana przez przesympatyczną obsługę wydarzenia i po dokonaniu formalności mogłam się rozejrzeć. To studio jest zdecydowanie jednym z najładniejszych w jakim byłam do tej pory, bardzo funkcjonalnie urządzone i świetnie wyposażone.

1

3

Szybko zobaczyłam znajome twarze i takim sposobem trafiłam do stołu, gdzie jak się później okazało była przygotowywana perliczka!:) Gdy się rozejrzałam, szybko wyłowiłam w tłumie Grzegorza Łapanowskiego i Pascala Brodnickiego, który podszedł do mnie się przywitać bo stwierdził, że wcześniej mnie na jego warsztatach nie widział. Niesamowite, że pamięta wszystkich uczestników!

4

Po wstępnych uprzejmościach i przedstawieniu nam właściwości nowego produktu, przystąpiliśmy do dzieła.

IMG_6234

6

I takim też sposobem powstały:

  • Cappuccino z grzybów leśnych i dachówką z parmezanu

7

  • Makaron z sepią i krewetkami pachnący ogrodem warzywnym
  • Perliczka duszona w cydrze z zapiekanką z kalafiorem i cebulą

Wszystkie dania były przepyszne i postaram się je kiedyś odtworzyć w warunkach domowych. Chociaż może być to trudne, gdyż na warsztatach zawsze mogliśmy liczyć na cenną radę Pascala albo jego współpracowników, tak czy inaczej – zaryzykuję.

Dziękuję za zaproszenie na te warsztaty, bardzo dużo się na nich nauczyłam, a poznanie Pascala było ogromną przyjemnością – niesamowicie sympatyczny facet! Mam nadzieję, że w przyszłości czas pozwoli mi na uczestnictwo w większej ilości takich wydarzeń:).

Share the post "Warsztaty z Ramą „Smaż jak szef kuchni” pod okiem Pascala Brodnickiego"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Restauracje i warsztaty Tagged With: warsztaty

« Serowa zupa krem z dyni z kurkami / Cheesy and creamy pumpkin soup with chanterelles
Szybki kurczak w sosie śliwkowym / Easy chicken with plum sauce »

Comments

  1. Dzi says

    16 października 2015 at 20:37

    Ta rama to akurat mieszanka olejów roślinnych (rzepakowego itp) z masłem fajnie się na niej smaży.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Ciasteczka marchewkowe z serkiem / Carrot cake cream cheese cookies

Ciasteczka marchewkowe z serkiem / Carrot cake cream cheese cookies

Dyniowe latte z Inką i kakao / Pumpkin chicory latte with cocoa

Dyniowe latte z Inką i kakao / Pumpkin chicory latte with cocoa

Tosty z indykiem, żurawiną i brie / Turkey Cranberry and Brie Sandwich

Tosty z indykiem, żurawiną i brie / Turkey Cranberry and Brie Sandwich

Puree-ziemniaczane-z-czosnkiem-i-ziolami-Garlic-herb-potato-puree

Puree ziemniaczane z czosnkiem i ziołami / Garlic herb potato puree

Omlet z białek z powidłami śliwkowymi i bitą śmietaną korzenną

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress