Jakiś czas temu zostałam zaproszona na warsztaty o dumnej nazwie „O makaronach i winach”. W związku z tym, że moja wiedza na temat doboru win do potraw była praktycznie zerowa, a warsztaty odbywały się w sobotę z radością przyjęłam to zaproszenie:)
Spodziewając się intensywnej degustacji, postanowiłam wybrać się do restauracji Superiore komunikacją miejską, i bardzo dobrze zrobiłam bo wracałam już bardzo rozluźniona!;)
Zacznijmy od początku, dotarłam na miejsce bez przeszkód, gdyż Plac Konstytucji przy którym znajduje się ta restauracja jest mi dobrze znany. Na miejscu czekała już spora grupka mniej lub bardziej znanych mi blogerów, a po chwili zaproszono nas do usadowienia się przy wielkim stole z dużą ilością apetycznych przystawek.
Wykład na temat win i ich łączenia z włoskimi potrawami wygłosił sam współwłaściciel restauracji Pan Krzysztof Celmer, a w imieniu Malmy wypowiadała się Pani Anna Moryto.
Wykład był bardzo ciekawy i obfitował w opisy licznych przygód prowadzącego na całym świecie, uśmiałam się do łez:) Myślę, że w rozluźnieniu atmosfery pomogły też nalewane co chwilę różne wina a później pyszne dania makaronowe.
Spotkanie było bardzo przyjemne i cieszę się, że zostałam na nie zaproszona. Oby było ich jak najwięcej, szczególnie w dniach wolnych od pracy 🙂
Programista w kuchni says
Rewelacyjne zdjęcia. Zazdroszczę udziału w takich warsztatach. Makarony prezentują się wyśmienicie. 🙂
Dzi says
🙂