Wprawdzie już po świętach, ale przepis na dobrą grzybową zawsze się przyda 😉 Pyszna zupa grzybowa z grzybów leśnych lub pieczarek, z warzywami i ziołami, zabielona dużą ilością śmietanki, z którą wszystko zawsze jest smaczniejsze. Polecam!
Najpopularniejsze przepisy w 2015 roku
Koniec roku się zbliża, nadszedł więc czas na jego podsumowanie. Przedstawiam więc 10 najchętniej czytanych przepisów w 2015 roku i mam nadzieję, że kolejny także będzie dla bloga udany. Dziękuję Wam, że go odwiedzacie i życzę szczęśliwego 2016 roku! 🙂
Esencjonalne ragu z kaczki / Duck ragu
Im jest chłodniej na zewnątrz, tym mam większą ochotę na dania gulaszowe. Najlepiej z dużą ilością mięsa i warzyw 😉 Takie właśnie łatwe i przyjemne jest ragu z kaczki, które wam dzisiaj prezentuję. Mięso z kaczki, z warzywami i przyprawami, duszone w winie, sosie pomidorowym i ziołami, podane z makaronem. Idealny obiad na chłodne wieczory….
Szybka sałatka z tuńczykiem / Easy tuna salad
Przedstawiam przepis na sałatkę tuńczykową, którą przygotowuję od wielu, wielu lat i w końcu postanowiłam podzielić się nim na blogu. Widziałam ich w sieci wiele, w różnych konfiguracjach smakowych, jednak moja cały czas jest dla mnie najlepsza. Jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu, a podana z podpieczonym chlebkiem – przepyszna. W składzie znajdują sie…
Karp pieczony z pieczarkami / Carp baked with mushrooms
Dziś przedstawiam szybki i łatwy przepis na karpia, który świetnie sprawdzi się na świątecznym stole. Bardzo łatwy w przygotowaniu karp pieczony w całości, z dodatkiem dużej ilości pieczarek z pietruszką, zapieczony z masełkiem. W rezultacie otrzymujemy rozpływające się w ustach, delikatne mięso z karpia z aromatycznymi grzybami. Polecam!
Świąteczna kuchnia staropolska – warsztaty kulinarne
Po raz kolejny miałam ogromną przyjemność uczestniczenia w świetnych warsztatach kulinarnych. Tym razem zaprosiła mnie marka Electrolux, za co dziękuję:)
Tarta nadziewana orzechami w karmelu / Caramel and nut tart
Święta tuż tuż, czas zaplanować słodkości na świąteczny stół. Przedstawiam wzorowaną na szwajcarskim świątecznym przysmaku tartę, wypełnioną bakaliami w dużej ilości karmelu. Przepyszna! Bardzo ważną rolę spełniaja w niej bakalie, po prostu muszą być najlepszej jakości. Dlatego ja użyłam marki Bakalland🙂 Polecam!
Śledzie marynowane w occie / Herring marinated in vinegar
Dziś przedstawiam przepis na przepyszne śledziki, które pamiętam z dzieciństwa. Rozpływające się w ustach całe śledzie (nie płaty) marynowane przez kilka dni w aromatycznej zalewie octowej z cukrem i przyprawami, absolutnie moje ulubione! Zajadam je z chlebkiem i oczywiście dodatkową porcją octu 🙂 Polecam nie tylko na święta!
Ciasto z jabłkami, żurawiną i korzennym karmelem / Apple and cranberry pie with gingerbread caramel
Święta za pasem, warto więc zaplanować świąteczne menu. Dziś przedstawiam niezwykle łatwe, a jednocześnie efektownie wyglądające ciasto z jabłkami i żurawiną. Podane z polewą z korzennego karmelu, na pewno zachwyci wszystkich przy świątecznym stole. W trakcie przygotowania go warto używać sprawdzonych składników, dlatego ja dodałam proszek do pieczenia Delecty i sprawdzone orzechy włoskie Bakalland. Polecam!
Zestawienie świątecznych przepisów
Święta już za pasem, przypominam więc moje ulubione świąteczne przepisy!
- « Previous Page
- 1
- …
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- …
- 115
- Next Page »