Dziś przedstawiam pomysł na deser. Łatwe ciasto z malinami i budyniem na pewno dostarczy przyjemnych wrażeń smakowych, szczególnie z pyszną kawką w komplecie:) Zainspirowałam się przepisem z kultowego już bloga Kwestia Smaku, dokonałam tylko nieznacznych zmian kosmetycznych. Maliny może nie są teraz w sezonie, jednak można użyć tych mrożonych i efekt też jest pyszny. Zapraszam!
Makaron z pesto buraczkowym / Pasta with beetroot pesto
Dziś obchodzimy Dzień Buraka! Z tej okazji przygotowałam rewelacyjny przepis na makaron Lubella z łatwym, szybkim i przyjemnym pesto z pieczonych czerwonych buraków, pieczonego czosnku, orzechów włoskich i parmezanu. Przepis ten jest bardzo łatwy w przygotowaniu, najpierw pieczemy buraki wraz z czosnkiem, następnie miksujemy je oliwą, orzechami i parmezanem i na koniec mieszamy z ugotowanym makaronem….
Udka kacze w glazurze pomarańczowej / Orange glazed duck legs
Jakiś czas temu podjęłam wyzwanie Ramy smaż jak szef kuchni, które polegało na tym, że otrzymałam losowe produkty, z których miałam zrobić pyszne papu. Czekałam na paczkę z niecierpliwością i po niedługim czasie otrzymałam stylową skrzyneczkę a w niej: Ramę smaż jak szef kuchni w wersji maślanej, pomarańczę kandyzowaną w zalewie, kaszę gryczaną i czarnuszkę.
Tosty z indykiem, żurawiną i brie / Turkey Cranberry and Brie Sandwich
Dziś przedstawiam doskonały sposób na wykorzystanie mięsnych resztek obiadowych, u mnie akurat z indyka. Absolutnie przepyszne tosty z pieczonym indykiem, serem brie i konfiturą z żurawiny doskonale sprawdzą się na pożywne śniadanie. Pyszne, słodko słone nadzienie i chrupiące, podpieczone kromki chleba, czego chcieć więcej? Ja jestem nimi zachwycona, zapraszam!
Makaron w sosie dyniowym z kozim serem i jarmużem/ Kale goat cheese and pumpkin pasta
Dziś przedstawiam pomysł na sezonowy obiad, który świetnie sprawdzi się jako posiłek dla całej rodziny w zabieganym tygodniu. Pyszny makaron Lubella w sosie z dyniowym z dodatkiem sera koziego, z boczkiem, jarmużem i porem, podany z palonym masłem i chrupiącą szałwią. Pyszny, szybki, łatwy i w dodatku bardzo sezonowy posiłek. A wiadomo, warto korzystać z sezonowych…
Surówka z kapustą i ananasem / Cabbage and pineapple slaw
Dziś przedstawiam doskonały pomysł na jesienno-zimowy dodatek do każdego dania głównego. Chrupiąca surówka z kapusty i ananasa wymieszana z dressingiem majonezowo-jogurtowym z pewnością zasmakuje całej rodzinie. Nawet mój ukochany, który generalnie nie lubi wszelkiej „zieleniny” do obiadu stwierdził, że ta surówka jest wyjątkowo smaczna 😉 Szybka, łatwa i przyjemna, polecam!
Kurczak Tikka Masala / Chicken Tikka Masala
Dziś przedstawiam rozgrzewające danie, idealne na szybki obiad w te chłodne dni. Dawno, dawno temu publikowałam już przepis na te pyszności autorstwa Jamiego Olivera, jednak tym razem proponuję wersję Gordona Ramsaya z jego programu „The F Word”, która jest bardziej przyjazna dla przeciętnego konsumenta, gdyż jest łatwiejsza w przygotowaniu, no i mniej pikantna:) Pyszne, soczyste…
Placuszki z jabłkami i ricottą / Apple and ricotta pancakes
Dzisiaj przedstawiam przepis na pyszne placuszki z ricottą i jabłkami, z dodatkiem miodu i cynamonu. Idealne śniadanie na jesienny poranek, tym bardziej, że robi się je dosłownie w kilka chwil. Podałam je posypane cukrem pudrem i wszyscy byli zachwyceni. Polecam gorąco!
Kuchnia polska z Lidlem i Karolem Okrasą
W ten weekend miałam ogromną przyjemność uczestnictwa w warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez Lidla, a prowadzonych przez niezastąpionego Karola Okrasę. Uwielbiam tego gościa, gdyż nie tworzy on dystansu między sobą a uczestnikami jak niektóre „gwiazdy” i co najważniejsze, ma fantastyczne poczucie humoru :).
Gęś z puree z dyni i glazurowanymi burakami / Goose breast with pumpkin puree and honeyed beets
Zawsze chciałam przyrządzić coś z gęsi, ale jakoś bałam się podjąć to wyzwanie, zresztą gotuję dla 2 osób, a ona taka wielka 🙂 Byłam kiedyś na warsztatach kulinarnych gdzie uczyliśmy się przyrządzać właśnie gęś i już wtedy obiecałam sobie, że przymierzę się do tematu. Teraz nastał w końcu ten moment, gdyż już 11 listopada obchodzimy Dzień Świętego…
- « Previous Page
- 1
- …
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- …
- 115
- Next Page »