Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Mięsa / Tosty z indykiem, żurawiną i brie / Turkey Cranberry and Brie Sandwich

Tosty z indykiem, żurawiną i brie / Turkey Cranberry and Brie Sandwich

by Dzi 3 komentarze

Share the post "Tosty z indykiem, żurawiną i brie / Turkey Cranberry and Brie Sandwich"

  • Facebook
  • X

Dziś przedstawiam doskonały sposób na wykorzystanie mięsnych resztek obiadowych, u mnie akurat z indyka. Absolutnie przepyszne tosty z pieczonym indykiem, serem brie i konfiturą z żurawiny doskonale sprawdzą się na pożywne śniadanie. Pyszne, słodko słone nadzienie i chrupiące, podpieczone kromki chleba, czego chcieć więcej? Ja jestem nimi zachwycona, zapraszam!

Scroll down for recipe in English

Tosty z indykiem, żurawiną i brie / Turkey Cranberry and Brie SandwichTosty z indykiem, żurawiną i brie

(4 tosty)

Składniki:

  • 8 plastrów pieczonego indyka lub innego pieczonego mięsa
  • 8 kromek chleba
  • 100 g miękkiego masła
  • 4 łyżki konfitury żurawinowej do mięs
  • 250 g sera brie, pokrojonego w plastry
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. Wysmaruj masłem wszystkie kromki po jednej stronie. Na nieposmarowanych masłem 4 kromkach rozsmaruj konfiturę żurawinową, na nią wyłóż mięso i brie, i dopraw całość solą i pieprzem. Przykryj nadzienie resztą kromek, stroną z masłem do góry.
  2. Podsmaż kromki na rozgrzanej patelni lub w opiekaczu, do ładnego zarumienienia.

Smacznego!

Tosty z indykiem, żurawiną i brie / Turkey Cranberry and Brie Sandwich

English version

Turkey Cranberry and Brie Sandwich

(4 servings)

Ingredients:

  • 8 slices of cooked turkey, or other cooked meat
  • 8 slices of bread
  • 100 g softened butter
  • 4 tbsp cranberry preserves
  • 250 g brie cheese, sliced
  • salt and pepper

Preparation:

  1. Butter each slice of bread on one side only. On the unbuttered side, spread cranberry preserves, top with the sliced turkey and sliced brie and season with salt andpepper and place another piece of bread, unbuttered side, onto the filling.
  2. Toast in sandwich maker or hot pan until golden brown.

Enjoy!

Tosty z indykiem, żurawiną i brie / Turkey Cranberry and Brie Sandwich

Share the post "Tosty z indykiem, żurawiną i brie / Turkey Cranberry and Brie Sandwich"

  • Facebook
  • X
Wersja do wydruku

Filed Under: Mięsa, Śniadanie Tagged With: brie, indyk, ser, śniadanie, tosty, żurawina

« Makaron w sosie dyniowym z kozim serem i jarmużem/ Kale goat cheese and pumpkin pasta
Udka kacze w glazurze pomarańczowej / Orange glazed duck legs »

Comments

  1. Barbara says

    22 listopada 2016 at 08:35

    to będzie moje śniadanie !!!!

    Odpowiedz
    • Dzi says

      22 listopada 2016 at 09:07

      🙂

      Odpowiedz

Trackbacks

  1. Tosty z grzybami i serem / Mushroom grilled cheese - Karmelowy blog kulinarny pisze:
    7 sierpnia 2017 o 09:17

    […] takie pyszne i szybkie śniadania polecam też tosty z boczkiem, brie i karmelizowaną cebulą, tosty z indykiem, żurawiną i brie  lub tosty z boczkiem, serem i figami, wszystkie są obłędne! Zapraszam po […]

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Dodaj na Instagramie

Spróbuj czegoś nowego

Ziemniaki-smazone-z-grzybami-Potato-mushroom-hash

Ziemniaki smażone z grzybami / Potato mushroom hash

Pieczony halibut w sosie z czerwonego wina / Baked halibut with red wine sauce

Grillowana polędwiczka z wietnamskim sosem karmelowym Billa Grangera

Korma z jagnięciną / Lamb Korma

Korma z jagnięciną / Lamb Korma

Sycąca zupa z kiełbasą i jarmużem / Sausage nad kale soup

Szybka zupa z kiełbasą i jarmużem / Sausage nad kale soup

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress