Dziś przepis na ciasto, które pamiętam z domu rodzinnego, jednak nie przypominam sobie żebym je kiedyś robiła własnoręcznie. Postanowiłam więc spróbować i w związku z tym, że robiłam je pierwszy raz i piekłam w keksówce, paski nie wyszły tak okazałe jakbym chciała – no cóż, potrenujemy:). Najważniejsze, że ciasto wyszło puszyste i wilgotne, czyli takie…
Polędwiczka wieprzowa z papryką w kremowym sosie z winem Madera / Madeira Pork with Paprika
Dziś przedstawiam przepis na łatwe, szybkie, a co najważniejsze przepyszne danie doskonałej autorki Mary Berry z jej książki „Mary Berry’s Complete Cookbook”. Delikatne kotleciki z polędwiczki wieprzowej, z papryką, pieczarkami w kremowym, winnym sosie. Doskonały pomysł na obiad w pracowitym tygodniu. Polecam!
Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia/Smoked salmon salad devilled eggs
Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, warto więc zacząć testować potrawy, które zagoszczą na świątecznym stole. W tym roku świąteczne przygotowania rozpoczęłam od nadziewanych sałatką z łososiem wędzonym marynowanych jajek. Wyszły pyszne, polecam!
Omlet z serem i tuńczykiem / Tuna melt omelets
Dziś przepis na przepyszne i szybkie śniadanie. Puszysty omlet z roztopionym serem i nadzieniem z sałatką z tuńczyka zadowoli każdego. Polecam:)
Pożywna zupa z kurczakiem, porami i grzybami/Chicken, leek and mushroom soup
Dziś przedstawiam przepis na niezwykle przyjemną i sycącą zupę krem, idealną na jeszcze wciąż chłodne wieczory. W jej składzie znajduje się pożywny kurczak, pieczarki oraz kolekcja warzyw takich jak pory, brokuły i seler. Polecam!
Karkówka ze szpinakiem w pikantnym sosie czosnkowym/Sauteed pork neck and spinach with spicy garlic sauce
Dziś przedstawiam kolejną propozycję bardzo szybkiego obiadu w stylu azjatyckim. Smażona soczysta karkówka, z grzybami i szpinakiem w pikantnym sosie z dodatkiem czosnku. Podałam z makaronem ryżowym, jednak smakuje tak samo dobrze z ryżem lub ziemniaczkami w stylu azjatyckim. Polecam!
Pulled chicken w szybkim sosie BBQ/Easy BBQ pulled chicken
Dziś kolejny z serii przepisów z mięsem w postaci „pulled” w roli głównej. Tym razem w wersji szybkiej, kurczakowej i prosto do bułki 😉 Staliśmy się ogromnymi fanami tych kanapek i na pewno nie jest to ostatni tego typu eksperyment. Podałam z colesławem z serem z niebieską pleśnią. Polecam!
Ciasto do odrywania z jabłkami i karmelem/Caramel apple pull apart bread
Dziś przedstawiam przepis na doskonałe drożdżowe ciasto do odrywania z jabłkami i łatwym do zrobienia karmelem. Delikatne i puszyste, z nutą cynamonu zachwyci każdego i jeszcze ten karmel… Polecam!
Colesław z serem z niebieską pleśnią/Blue cheese coleslaw
Zachęcona poprzednimi sukcesami z surówkami typu colesław np. dobrze doprawiony lub tradycyjny i najlepszy , postanowiłam eksperymentować dalej. Takim sposobem powstała surówka dla wielbicieli sera z niebieską pleśnią, chrupiąca i pyszna. Doskonała do każdego dania głównego lub kanapek. Polecam!
Kaczka z sosem karmelowo-pomarańczowym/Roast duck with caramel and orange sauce
Dziś przedstawiam przepis na kaczkę pieczoną w całości, w glazurze karmelowo-pomarańczowej i takim też sosem do polania kaczki na talerzu. Uwielbiam kacze mięso i jadłam już na prawdę wiele różnych potraw z tym mięsem w roli głównej i szczerze muszę przyznać, że ta jest jedną z najlepszych jakie jadłam do tej pory. Przepis pochodzi z…
- « Previous Page
- 1
- …
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- …
- 115
- Next Page »