Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Dodatki do dań obiadowych / Boczniaki w panierce / Crumbed oyster mushrooms

Boczniaki w panierce / Crumbed oyster mushrooms

by Dzi 7 komentarzy

Share the post "Boczniaki w panierce / Crumbed oyster mushrooms"

  • Facebook
  • X

Boczniaki, moja miłość! Uwielbiam je podsmażane, w gulaszu, z makaronem, a nawet zamiast śledzi 🙂 Dziś przedstawiam je w klasycznej, chrupiącej panierce i zapewniam, że nikt im się nie oprze. Przygotowuję je w ten sposób od bardzo dawna i polecam je do każdego dania głównego, jak i jako przekąskę. Są pyszne!

Boczniaki-w-panierce-Crumbed-oyster-mushrooms

Scroll down for recipe in English

Boczniaki w panierce

(4 porcje)

Składniki:

  • 500 g boczniaków, oczyszczonych
  • 500 ml mleka
  • 2 jajka, roztrzepane
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia,
  • sól

Przygotowanie:

  1. Zalej boczniaki mlekiem i odstaw na 15 minut, po czym odcedź.
  2. Następnie obtocz je w jajku i bułce tartej i smaż na głębokim tłuszczu do zarumienienia.
  3. Dopraw jeszcze gorące solą i podawaj.

Smacznego!

Boczniaki-w-panierce-Crumbed-oyster-mushrooms

English version

Crumbed oyster mushrooms

(4 servings)

Ingredients:

  • 500 g of oyster mushrooms, cleaned
  • 500 ml of milk
  • 2 eggs, beaten
  • breadcrumbs for coating
  • oil for frying
  • salt

Preparation:

  1. Place mushrooms in the bowl, add milk, set aside for for 15 minutes and drain.
  2. Next dip in egg and coat with breadcrumbs and deep-fry until golden brown.
  3. Season with salt while hot and serve.

Enjoy!

Boczniaki-w-panierce-Crumbed-oyster-mushrooms

Share the post "Boczniaki w panierce / Crumbed oyster mushrooms"

  • Facebook
  • X
Wersja do wydruku

Filed Under: Dodatki do dań obiadowych, Przystawki Tagged With: boczniaki, dodatek do dań głównych, dodatek do dania głównego, grzyby, obiad, przystawka

« Klopsiki w sosie żurkowym / Meatballs with sour rye soup sauce
Zupa z młodą kapustą na żeberkach / Meaty young cabbage soup »

Comments

  1. damian11 says

    7 kwietnia 2018 at 03:08

    ojeje to jest pyszne!

    Odpowiedz
  2. Immoral says

    8 kwietnia 2018 at 22:59

    Uwielbiam! 🙂

    Odpowiedz
  3. wik.zielinski says

    8 kwietnia 2018 at 23:49

    Świetne!

    Odpowiedz
  4. Anna says

    9 kwietnia 2018 at 11:39

    Daawno nie jadłam boczniaków, a są pyszne w takim wydaniu 🙂

    Odpowiedz
  5. Kaśka says

    10 kwietnia 2018 at 13:19

    Takie są najlepsze, bez panierki mniej mi smakują 🙂

    Odpowiedz

Trackbacks

  1. Boczniaki w panierce / Crumbed oyster mushrooms | FlyB Kulinaria pisze:
    6 kwietnia 2018 o 12:50

    […] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]

    Odpowiedz
  2. Boczniaki w śmietanie / Creamed oyster mushrooms - Karmelowy blog kulinarny pisze:
    24 kwietnia 2018 o 09:26

    […] dodatek do każdego dania głównego. Jeżeli tak jak ja uwielbiasz boczniaki, polecam także te w panierce lub po kaszubsku, wszystkie przepyszne. […]

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Dodaj na Instagramie

Spróbuj czegoś nowego

Owsianka z powidłami, liczi i smoczym owocem (pitahayą)

Nadziewane muffiny truskawkowe z cynamonową kruszonką

Szparagi-zapiekane-pod-beszamelem-Asparagus-baked-with-bechamel-sauce

Szparagi zapiekane pod beszamelem / Asparagus baked with bechamel sauce

Babka z advocatem / Advocaat bundt cake

Przepyszne gofry pełnoziarniste / Whole-wheat waffles

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress