Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Dania obiadowe / Szybka quesadilla z wołowiną / Easy beef quesadilla

Szybka quesadilla z wołowiną / Easy beef quesadilla

by Dzi 2 komentarze

Share the post "Szybka quesadilla z wołowiną / Easy beef quesadilla"

  • Facebook
  • Twitter

Czasami są takie dni kiedy nie mamy ochoty stać nad garami, a rodzinka głodna. W takich chwilach takie proste i szybkie przepisy są na wagę złota! Dziś proponuję chrupiące tortille nadziane dużą ilością wołowiny i sera, które z pewnością nasycą i zachwycą smakiem całą rodzinę. Jeżeli lubisz tego typu dania polecam także wersję z kurczakiem, szpinakiem i kozim serem i z kaczką w sosie bbq. Pyszny obiad w kilka chwil, polecam gorąco!

Szybka-quesadilla-z-wolowina-Easy-beef-quesadilla

Scroll down for recipe in English

Szybka quesadilla z wołowiną

(4 porcje)

Składniki:

  • 500 g mielonej wołowiny
  • 1 cebula, pokrojona w kostkę
  • 1 łyżka musztardy
  • ½ szklanki ketchupu
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka mielonego chilli
  • miękkie masło
  • 200-250 g ulubionego sera żółtego, startego na tarce
  • 8 dużych tortilli pszennych

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej dużą patelnię na średnim ogniu, włóż wołowinę wraz z cebulą i podsmaż do zarumienienia. Odlej tłuszcz z patelni jeśli się go za dużo wytopi.
  2. Dodaj musztardę, ketchup, brązowy cukier i chili i gotuj przez 5 minut. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  3. Wysmaruj masłem wszystkie tortille po jednej stronie.
  4. W celu przygotowania quesadilli, umieść jedną tortillę masłem do dołu na patelni lub patelni grillowej, posyp serem wyłóż 1/4 wołowiny i na koniec ponownie posyp serem i połóż na wierzch drugą tortillę masłem do góry. Smaż na średnim ogniu do zarumienienia, przełóż ostrożnie na drugą stronę i ponownie podsmażaj do zarumienienia.
  5. Podawaj natychmiast gdy ser jest pyszny i ciągnący.

Smacznego!

Szybka-quesadilla-z-wolowina-Easy-beef-quesadilla

English version

Easy beef quesadilla

(4 servings)

Ingredients:

  • 500 g ground beef
  • 1 onion, diced
  • 1 tablespoon mustard
  • ½ cup ketchup
  • 1 tbsp brown sugar
  • salt, pepper
  • 1 tsp ground chilli pepper
  • softened butter
  • 200-250 g shredded cheese
  • 8 large trortillas

Preparation:

  1. Heat large pan over meium heat, add ground beef with onion and cook until browned. Drain off any grease.
  2. Add mustard, ketchup, brown sugar and chilli and cook for 5 minutes. Season with salt and pepper to taste.
  3. Spread butter on one side of each tortilla.
  4. To assemble quesadillas, place one tortilla, butter side down, onto griddle or skillet. Sprinkle with cheddar cheese, then spread 1/4 fourth of the beef mixture, and then top with more shredded cheese. Place another tortilla on top, butter side up. Cook over medium heat until browned, carefully flip over and cook other side until browned.
  5. Serve immediately!

Enjoy!

Szybka-quesadilla-z-wolowina-Easy-beef-quesadilla

Share the post "Szybka quesadilla z wołowiną / Easy beef quesadilla"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Dania obiadowe, Mięsa Tagged With: chilli, kuchnia meksykańska, mięso, obiad, quasedilla, ser, wołowina

« Pieczone ziemniaki z wędzoną papryką/ Paprika roasted potatoes
Curry z kurczakiem, dynią i masłem orzechowym / Chicken, pumpkin and peanut butter curry »

Comments

  1. Casablanca says

    21 stycznia 2018 at 23:41

    Wygląda smacznie, koniecznie musimy spróbować!

    Odpowiedz

Trackbacks

  1. Szybka quesadilla z wołowiną / Easy beef quesadilla | FlyB Kulinaria pisze:
    15 stycznia 2018 o 11:58

    […] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Zapiekane-ziemniaki-z-grzybami-i-cebula-Potato-mushroom-and-onion-bake

Zapiekane ziemniaki z grzybami i cebulą / Potato mushroom and onion bake

Makaron w kremowym sosie z kurczakiem, grzybami i szparagami / Creamy chicken, asparagus and mushroom pasta

Warsztaty świąteczne z Karolem Okrasą

Orientalna zupa z dyni z mlekiem kokosowym i chilli / Butternut squash, chilli & coconut soup

Miodowe udka z kaczki / Honey duck legs

Miodowe udka z kaczki / Honey duck legs

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress