Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Słodkości / Rabarbar i czereśnie pod kruszonką / Rhubarb cherry crumble

Rabarbar i czereśnie pod kruszonką / Rhubarb cherry crumble

by Dzi 3 komentarze

Share the post "Rabarbar i czereśnie pod kruszonką / Rhubarb cherry crumble"

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • StumbleUpon

Masz ochotę na coś słodkiego, ale nie masz czasu, chęci lub nastroju do pieczenia? Taki deser jest świetnym pomysłem na takie dni. Pyszny rabarbar z czereśniami zapieczony pod kruszonką z płatkami owsianymi i orzechami z pewnością zaspokoją chęć na słodkości. Jeżeli lubisz takie proste i szybkie desery w tym stylu polecam także truskawki zapiekane z rabarbarem pod migdałowo-owsianą kruszonką, truskawki i czereśnie pod owsianą kruszonką, czy jagody i brzoskwinie pod owsianą kruszonką. Zapraszam!

Rabarbar-i-czeresnie-pod-kruszonka-Rhubarb-cherry-crumble

Scroll down for recipe in English

Rabarbar i czereśnie pod kruszonką

(6 porcji)

Składniki:

  • 6 szklanek posiekanego rabarbaru (~3-4 łodygi )
  • 2 szklanki czereśni lub wiśni bez pestek
  • 3/4 szklanki brązowego cukru

Składniki na kruszonkę:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/2 szklanki płatków owsianych (nie błyskawicznych)
  • 1/4 szklanki brązowego cukru
  • 1/2 szklanki posiekanych migdałów
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 szczypta soli
  • 6 łyżek zimnego masła

Przygotowanie:

  1. Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. Natłuść naczynie do zapiekania o wymiarach około 20×20 cm.
  2. W średnim rondelku umieść czereśnie i rabarbar, zasyp cukrem i podgrzewaj na średnim ogniu przez około 10 minut, aż rabarbar zmięknie, po czym przełóż do naczynia do zapiekania.
  3. W międzyczasie, w średniej misce wymieszaj mąkę, płatki owsiane, brązowy cukier, migdały, cynamon i sól. Dodaj masło i ugniataj palcami aż powstanie charakterystyczna kruszonka.
  4. Posyp kruszonką owoce i włóż do nagrzanego piekarnika na 25 minut, lub do ładnego zarumienienia i podawaj!

Smacznego!

Rabarbar-i-czeresnie-pod-kruszonka-Rhubarb-cherry-crumble

English version

Rhubarb cherry crumble

(6 servings)

Ingredients:

  • 6 cups of chopped rhubarb (~ 3-4 stalks)
  • 2 cups of cherries or sweet cherries, pitted
  • 3/4 cup of brown sugar

Ingredients for the crumble:

  • 1 cup of all-purpose flour
  • 1/2 cup of oats
  • 1/4 cup of brown sugar
  • 1/2 cup chopped almonds
  • 1/2 a teaspoon of cinnamon
  • 1 pinch of salt
  • 6 tablespoons of cold butter

Preparation:

  1. Preheat the oven to 200 oC. Grease 20×20 cm baking dish.
  2. in a medium saucepan place the cherries and rhubarb, mix with sugar cover and heat over medium heat for about 10 minutes, until the rhubarb softens, and transfer into baking dish.
  3. In the meantime, mix the flour, oatmeal, brown sugar, almonds, cinnamon and salt in a medium bowl. Add butter and mix with your fingers until until the mixture is crumbly.
  4. Sprinkle rhubarb with crumble and place in the oven for 25 minutes, or until golden brown and serve!

Enjoy!

Rabarbar-i-czeresnie-pod-kruszonka-Rhubarb-cherry-crumble

Share the post "Rabarbar i czereśnie pod kruszonką / Rhubarb cherry crumble"

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
  • StumbleUpon
Wersja do wydruku

Filed Under: Słodkości Tagged With: ciasto, czereśnie, deser, migdały, orzechy, rabarbar, słodkości, wiśnie

« Letnia zupa jarzynowa / Summer vegetable soup
Zasmażana młoda kapusta z boczkiem i koperkiem / Young cabbage with dill and bacon »

Comments

  1. Trener biznesu says

    19 czerwca 2018 at 12:44

    Wspaniały przepis na prosty, smaczny deser! 🙂

    Odpowiedz
  2. CookUp says

    20 czerwca 2018 at 18:24

    Jesteśmy zakochani w tej prostocie! Ten deser smakuje, jak wakacje w dzieciństwie! <3

    Odpowiedz

Trackbacks

  1. Rabarbar i czereśnie pod kruszonką / Rhubarb cherry crumble | FlyB Kulinaria pisze:
    19 czerwca 2018 o 11:52

    […] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Jak co roku, zapraszam na zestawienie moich ulubio Jak co roku, zapraszam na zestawienie moich ulubionych świątecznych przepisów🌲
👉Link w BIO 

#przepisy #święta #śledzik #karp #christmas #recipes
Szybkie schabowe z piekarnika / Easy baked pork ch Szybkie schabowe z piekarnika / Easy baked pork chops👌
⏩Link w BIO⏪
🥩🥩🥩🥩
Dziś zapraszam na bloga po przepis na ekspresowe schabowe z piekarnika, zapieczone z cebulką, majonezem i serem. Pyszne!🤤
#obiad #dinner #comfortfood #pork #porkchops #cheese #ser #schabowe #foodblog #instafood #food #foodie #foodporn #foodphotography #foodstyling #blogkulinarny #omnomnom #instafood #yummy #delicious #tasty #blogkarmelowy #recipe #przepis #easy
Boczniaki w sosie BBQ / BBQ oyster mushrooms👌
⏩Link w BIO⏪
🍄🍄🍄
Dziś zapraszam na bloga po przepis na przepyszne boczniaki w glazurze BBQ! Świetne jako dodatek do dań głównych, jak i na grilla👌
#obiad #dinner #comfortfood #boczniaki #oystermushrooms #bbq #grill #foodblog #instafood #food #foodie #foodporn #foodphotography #foodstyling #blogkulinarny #omnomnom #instafood #yummy #delicious #tasty #blogkarmelowy #recipe #przepis #easy
Tradycyjnie nad morzem🙂 #gofry Tradycyjnie nad morzem🙂
#gofry
Więcej... Dodaj na Instagramie

Spróbuj czegoś nowego

Wieniec z nutellą i gruszkami / Nutella pear wreath

Dorsz w bekonie na szparagach w sosie cytrynowym Jamiego Olivera

Świąteczna granola z pierniczkami / Christmassy gingerbread granola

Risotto-grzybowe-z-kurczakiem-Mushroom-risotto-with-chicken

Risotto grzybowe z kurczakiem / Mushroom risotto with chicken

Kurczak-pieczony-z-jablkami-Roasted-chicken-with-apples

Kurczak pieczony z jabłkami / Roasted chicken with apples

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress