Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Uncategorized / Biała kiełbasa ze słodko-pikantną cebulą / Sausage with sweet and spicy onion

Biała kiełbasa ze słodko-pikantną cebulą / Sausage with sweet and spicy onion

by Dzi 1 Comment

Share the post "Biała kiełbasa ze słodko-pikantną cebulą / Sausage with sweet and spicy onion"

  • Facebook
  • Twitter

Co jak co, biała kiełbasa na świątecznym stole być musi. Można przygotować ją na wiele różnych sposobów, na przykład można dodać ją do żurku, zapiec w sosie miodowo-musztardowym lub z warzywami. Dziś proponuję ją zapieczoną w piekarniku i następnie podaną w słodko-pikantnym sosie z cebulką. Dosłownie palce lizać, co więcej, kiełbaska ta jest bajecznie łatwa w przygotowaniu! Na pewno przygotuję ją nie tylko na święta. Zapraszam po przepis!

Biala-kielbasa-ze-slodko-pikantna-cebula-Sasusage-with-sweet-and-spicy-onion

Scroll down for recipe in English

Biała kiełbasa ze słodko-pikantną cebulą

( 6 porcji)

Składniki:

  • 6 kawałków białej kiełbasy (lub innej wedle uznania), ponacinane
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 2 cebule, pokrojone w cienkie plasterki
  • 2 szklanki bulionu wołowego
  • 2 łyżki sosu z worcestershire  (opcjonalnie sojowego lub maggi)
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki słodkiego chutneyu (opcjonalnie)
  • 2 łyżki musztardy dijon
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne (lub więcej jeśli lubisz bardziej pikantne potrawy)
  • 2 łyżeczki tymianku
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Podsmaż kiełbaski na średnim ogniu lub upiecz w piekarniku nagrzanym do 200˚C do ładnego zarumienienia, przez przez około 15-20 minut.
  2. W międzyczasie rozgrzej dużej patelni olej, dodaj cebulę i smaż na średnim ogniu do zeszklenia, przez około 12 minut.
  3. Wmieszaj wszystkie pozostałe składniki (z wyjątkiem kiełbasek) i gotuj na małym ogniu przez 15 minut. Następnie dodaj przygotowane kiełbaski i gotuj jeszcze przez 10 minut, aż sos zgęstnieje.
  4. Dopraw solą i pieprzem jeżeli to konieczne i podawaj gorące.

Smacznego!

Biala-kielbasa-ze-slodko-pikantna-cebula-Sasusage-with-sweet-and-spicy-onion

English version

Sausage with sweet and spicy onion

( 6 servings)

Ingredients:

  • 6 pork sausages, scored
  • 2 tbsp vegetable oil
  • 2 onions, halved and thinly sliced
  • 2 cups beef stock
  • 2 tbsp worcestershire/soy sauce
  • 2 tbsp tomato paste
  • 2 tbsp fruity chutney (optional)
  • 2 tbsp dijon mustard
  • 2 tbsp soft brown sugar
  • 1/2 tsp cayenne pepper, or more to taste
  • 2 tsp thyme leaves
  • salt and pepper, to taste

Preparation:

  1. Cook sausages in pan over medium heat or in an oven preheated to 200˚C until browned all over, about 15-20 minutes.
  2. In the meantime heat oil in the large pan, add onions and cook over medium heat until translucent, for about 12 minutes.
  3. Stir in all remaining ingredients (except sausages) and simmer over low heat for 15 minutes. Add browned sausages and simmer another 10 minutes or until sauce thickens.
  4. Season with salt and pepper if necessary and serve hot.

Enjoy!

Biala-kielbasa-ze-slodko-pikantna-cebula-Sasusage-with-sweet-and-spicy-onion

Share the post "Biała kiełbasa ze słodko-pikantną cebulą / Sausage with sweet and spicy onion"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Uncategorized Tagged With: kiełbasa, obiad, święta, Wielkanoc

« Inspiracje na Wielkanoc 2019
Młoda kapusta zapiekana w śmietanie / Creamy young cabbage bake »

Trackbacks

  1. Biała kiełbasa ze słodko-pikantną cebulą / Sausage with sweet and spicy onion | FlyB Kulinaria pisze:
    18 kwietnia 2019 o 12:07

    […] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Cannelloni z ricottą, szpinakiem i mięsem z najnowszego Kukbuka

Zestawienie moich ulubionych świątecznych rybnych pyszności

Zasmażana kapusta w kremowym sosie pomidorowym / Sautéed cabbage with creamy tomato sauce

Zasmażana kapusta w kremowym sosie pomidorowym / Sautéed cabbage with creamy tomato sauce

Boczniaki-w-smietanie-Creamed-oyster-

Boczniaki w śmietanie / Creamed oyster mushrooms

Mlode ziemniaki po węgiersku / Hungarian style new potatoes

Młode ziemniaki po węgiersku / Hungarian style new potatoes

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress