Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Konkursy i akcje / Patelnia z serii MasterChef do wzięcia! Konkurs

Patelnia z serii MasterChef do wzięcia! Konkurs

by Dzi 21 komentarzy

Share the post "Patelnia z serii MasterChef do wzięcia! Konkurs"

  • Facebook
  • Twitter

Zgodnie z obietnicą w poście z testem woka MasterChef firmy Ballarini i przepisem na kurczaka w sosie curry z brokułami, z wielką przyjemnością ogłaszam kolejny konkurs na moim blogu, gdzie do wygrania jest patelnia indukcyjna z serii MasterChef.

patelnia1

Krótki regulamin konkursu:

  1. Zadanie konkursowe jest proste: podaj swój ulubiony i sprawdzony przepis na świąteczne śledziki lub karpia  Im oryginalniej, tym lepiej.
  2. Przepis należy zostawić w komentarzu na blogu, pod tym postem konkursowym (pamiętajcie o wpisaniu adresu email). Zdjęcie potrawy będzie miłym dodatkiem, proszę przesyłać je wraz z nazwą dania na adres email: zoew@wp.pl.
  3. Konkurs trwa od 4 grudnia 2014 do 10 grudnia 2014 do godz 23:59.
  4. Zwycięzcę konkursu wybiorę ja, a wyniki opublikuję na blogu 12 grudnia 2014 🙂
  5. Nagrodą w konkursie jest patelnia z serii MasterChef 20 cm firmy Ballarini.
  6. Wysyłką nagrody zajmuje się firma Ballarini. O dane do wysyłki poproszę po wyłonieniu zwycięzcy.

* będzie mi też bardzo miło jak polubicie mój fanpage  na facebooku

 Coś więcej o nagrodzie:

Naczynia kuchenne limitowanej serii MasterChef to połączenie niezwykłej trwałości i niebanalnego wyglądu. Zostały stworzone przy autoryzacji i ścisłej współpracy z właścicielem najbardziej popularnego programu kulinarnego MC. Ballarini jako jedyna firma na świecie ma prawa do produkcji naczyń kuchennych sygnowanych logo MC.

Patelnie MC charakteryzują się trójwarstwowa, odporną na ścieranie i uszkodzenia powłoką Keravis oraz dnem wykonanym z aluminium i stali nierdzewnej. Podwójne, wzmocnione dno sprawia, że patelnie idealnie nadają się do stosowania na kuchence indukcyjnej. Możemy ich używać również we wszystkich innych rodzajach kuchni – ceramicznych, gazowych, elektrycznych czy halogenowych. Elegancja, prostota i solidność – oto cechy, które w sobie łączy linia patelni MasterChef. Więcej do poczytania na jej temat znajdziecie tutaj.

patelnia2

 

Trzymam kciuki! 

Share the post "Patelnia z serii MasterChef do wzięcia! Konkurs"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Konkursy i akcje, Testy i recenzje Tagged With: konkurs

« Rodzina w formie i przepis na pełnoziarniste muffiny do odrywania z nadzieniem jabłkowo-cynamonowym
Śledź z suszonymi grzybami i śliwkami / Herring with dried mushrooms and prunes »

Comments

  1. Mariusz says

    4 grudnia 2014 at 13:50

    Przydałaby się taka patelnia 🙂 ehhh..

    Odpowiedz
    • Dzi says

      4 grudnia 2014 at 14:07

      Zapraszam do udziału w konkursie:)

      Odpowiedz
  2. Agnieszka says

    5 grudnia 2014 at 08:55

    Mój prawdzony, ulubiony przepis na śledzika….

    Śledź w pomidorach z cebulą

    Bardzo prosta propozycja podania śledzia solonego. Przepis trudno zepsuć, więc każdy z pewnością potrafi go przygotować. Śledzia warto podać z pajdą domowego chleba z masłem.

    Składniki:

    60 dag solonych płatów śledziowych
    1 szklanka przecieru pomidorowego, ok 1 i 1/2 małego słoiczka, jeśli macie domowy przecier to będzie idealnie
    7 – 8 średniej wielkości cebul
    3 pełne łyżki dobrej jakości majonezu
    oliwa lub olej
    sól
    pieprz
    2 łyżki maggi

    1. Płaty śledziowe moczymy w wodzie min. 2 godziny, a najlepiej zostawić je na noc do namoczenia. Odcedzić. Pokroić w plastry ok 1 cm i wyłożyć spód przygotowanej formy lub misy o szerokim dnie.

    2. Na patelni rozgrzać oliwę, cebulę pokroić w talarki i zeszklić, lekko posolić i popieprzyć. Do zblanszowanej cebuli dodajemy koncentrat pomidorowy, możemy tez podlać 2-3 łyżkami wody. Smażymy razem ok. 3-4 minuty, dodajemy maggi i przyprawiamy do smaku. Odstawiamy do wystudzenia.

    3. Wystudzoną masę pomidorowo – cebulową łączymy z majonezem. Tak przygotowaną masą przykrywamy śledzie i odstawiamy do lodówki.

    Pozdrawiam serdecznie, Agnieszka

    marszn1@gmail.com

    Odpowiedz
  3. Aleksandra Mikolajska says

    5 grudnia 2014 at 15:01

    Śledź najlepszy tradycyjny 🙂

    Płaty sledziowe
    kilka cebul pokrojonych w drobna kostke
    podgrzybki marynowane – pokrojone w drobna kostke
    ogorki konserwowe rowniez w drobna kostke
    pieprz
    olej i ocet

    do słoika litrowego dajemy 3 łyżki cebuli na to pieprz na to pokrojony sledz w paski na to 3 łyżki – grzybki i 3 łyzki ogorki i tak w kółko do wykonczenia składników na koniec zalewamy olejem do zalania całych produktów i na koniec 3 łyżki octu , zakręcamy słoik i odstawiamy na 24 godziny do lodówki 🙂

    najlepsze najwspanialasze i idealne pod % 🙂

    pozdrawiam i zycze wesołych Świąt 🙂

    Odpowiedz
    • Dzi says

      5 grudnia 2014 at 16:20

      Dziękuję za udział w konkursie:)

      Odpowiedz
  4. Wojteek W says

    5 grudnia 2014 at 18:23

    Mój ulubiony przepis na śledzia może wydawać się absurdalny ale jest naprawdę świetny, jest to moje ulubione wydanie tej ryby. Oto przepis na moje śledzie w pikantnej czekoladzie. Potrzebujemy: 3 filetów matiasa, 60 g gorzkiej czekolady pół łyżeczki suszonych płatków chili, 2 garści orzechów laskowych, 2 łyżki płatków migdałów, 2 łyżki syropu klonowego, 15 suszonych daktyli oraz łyżki masła. Wykonanie: śledzie namoczyć przez 1,5 godziny najlepiej w mleku ewentualnie w wodzie (lepiej w mleku). Osuszyć i pokroić w nieduże trójkąty.
    Czekoladę i odrobinę masła rozpuścić w kąpieli wodnej. Orzechy laskowe posiekać średnio grubo, daktyle wypestkować i pokroić w dość cienkie w paski.
    Na półmisku ułożyć rybne cząstki oraz daktyle, polać czekoladą, posypać
    płatkami ostrej papryki i migdałami. Oprószyć orzechami i delikatnie skropić syropem klonowym.

    Odpowiedz
    • Dzi says

      5 grudnia 2014 at 18:25

      Fenomenalne połączenie! Dziękuję za udział:)

      Odpowiedz
  5. Anna Bańkowska says

    6 grudnia 2014 at 11:51

    Sledzie korzenne

    6 – 7 płatów
    3 spore cebule
    5 liści laurowych
    Kilka ziaren ziela, pieprz mielony, kilka goździków, gałka, świeży imbir
    Olej, ocet
    Cytryna

    Śledzie moczymy w wodzie, wyjmujemy, kroimy w dzwonka. Cebule obieramy, kroimy w drobna kostkę, układamy warstwami śledzie i cebulę, posypując warstwy świeżo mielonym pieprzem i tarta skórką z cytryny i tarta gałką oraz imbirem.Pomiędzy warstwy kładziemy goździki, liście laurowe, ziele.
    Całość zalewamy olejem wymieszanym z octem. Do lodówki. Po kilku dniach najlepsze.
    Pozdrawiam 

    Odpowiedz
  6. Justyna says

    8 grudnia 2014 at 09:49

    Moje ulubione śledziki – ŚLEDZIE W SOSIE CURRY

    6 filetów śledziowych wymoczonych przez 2h w zimnej wodzie
    80g rodzynek namoczonych na kwadrans w wodzie
    7 krążków ananasa z puszki
    pół puszki kukurydzy
    przyprawa curry – ilość zalezy od producenta przyprawy! Ja miałam taką bez soli, naturalną, dałam więc 3 łyżki i było ok – przyprawiajmy wg gustu 😉
    sól, pieprz, łyżka czosnku niedźwiedziego
    i duża cebula
    Jogurt grecki 300g
    3 łyżki majonezu
    sok z cytryny – łyżka

    Cebule ciekamy drobno, przelewamy wrzątkiem. Ananasa kroimy na mniejsze kawałaki, śledzie w ok 1cm kostkę. Mieszamy w misce śledzie, cebulę, rodzynki (odsączone), kukurydzę, ananasa. Dodajemy jogurt grecki wymieszany z majonezem i przyprawami. Odstawiamy do lodówki na minimum 2h „do przegryzienia”. Smacznego! 🙂
    j-bankowska[at]wp.pl

    Odpowiedz
    • Dzi says

      8 grudnia 2014 at 10:21

      Dziękuję za zgłoszenie:)

      Odpowiedz
  7. Mariola says

    9 grudnia 2014 at 22:07

    śledzie pod czerwoną pierzynką składniki

    8 filetów śledziowych matiasów
    5 dużych cebul
    120ml szkl oleju rzepakowego
    4 marchewki
    1 słoiczek koncentratu pomidorowego
    1lyżka cukru
    sól Kamis
    1 łyżka słodkiej papryki.wykonanie Śledzie kroimy w dzwonki.Marchewkę obieramy,ścieramy na tarce o grubych oczkach. Na patelnię wylewamy olej przesmażamy marchewkę,podlewamy wodą dusimy do miękkości.Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy,cukier,paprykę dusimy jeszcze chwilę.Cebulę obieramy,kroimy w półplasterki szklimy na oliwie .Do miseczki wkładamy marchewkę,cebulę,śledzie dokładnie mieszamy doprawiamy do smaku sola.Odstawiamy w chodne miejsce na noc

    Odpowiedz
  8. Mariola says

    9 grudnia 2014 at 22:08

    Śledzie ze śliwką suszoną
    składniki

    5 filetów śledziowych
    1 szkl mleka
    1szkl wody
    20 dag suszonych śliwek
    3 cebule
    3/4 szkl oleju rzepakowego
    papryka czerwona ostra

    wykonanie
    Do miski wlewamy mleko,wodę wkładamy śledzie,następnie moczymy dwie,trzy godziny.Wyjmujemy śledzie osuszamy,kroimy na mniejsze kawałki.śliwki zalewamy gorącą wodą moczymy około 10 minut.Cebulę obieramy kroimy w krążki.Do słoika wkładamy warstwę śledzi,następnie cebulę i śliwki,posypujemy papryka,.czynność powtarzamy do wyczerpania składników całość zalewamy olejem tak, by wszystkie składniki były przykryte.Wstawiamy na noc do lodówki.

    Odpowiedz
  9. Mariola says

    9 grudnia 2014 at 22:10

    Tatar ze śledzia podawany z rukolą i warzywami.
    Składniki

    4 filety śledziowe
    1 czerwona papryka
    1 cebula
    1 cebula czerwona
    3 ogórki kiszone
    rukola
    cytryna
    oliwa z oliwek
    4 jajka na twardo
    Sól, pieprz do smaku

    Wykonanie

    Oczyszczone filety śledziowe dokładnie myjemy osuszamy, następnie kroimy w drobną kostkę. Pokrojone śledzie wkładamy do miski. Cebulę białą kroimy w podobną kosteczkę jak śledzie, dodajemy do śledzi dokładnie mieszamy. Całość skrapiamy oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, Doprawiamy do smaku pieprzem, solą
    Paprykę rozkroić na pół, oczyścić z nasion i białych włókien, skórki pokroić w drobną kostkę.
    Cebulę i ogórki obrać, pokroić w drobną kostkę.
    Śledzie wymieszać ogórkami, wymieszać.
    Z masy warzywno-śledziowej, uformować (nie)wielkie porcje.
    Podanie
    Na talerzu formujemy niewielki dowolny kształt, dekorujemy jajkiem na twardo, rukolą cebulką czerwoną, świeżymi ziołami

    Odpowiedz
    • Dzi says

      10 grudnia 2014 at 08:16

      Rewelacyjne przepisy! Dziękuję za udział:)

      Odpowiedz
  10. agnieszka says

    9 grudnia 2014 at 22:33

    Najlepszy najprostszy przepis na sledzika. Jadlam rozne ale ten podawany u mnie w domu od zawsze i dam sie za niego pokroic. 2 paczki sledzi matijas namoczone przez godzine w mleku. Celulka drobno posiekana i posolona po 5 minutach do odcisniecia.. Potem cebulke ukladamy na dnie naczycia i posypujemy wg uznania papryka slodka na to ukladamy pokrojone na 5 cm kawalki sledzia i doprawiamy swiezo zmielonym pieprzem…polewamy odrobine dobrym olejem z 1 tloczenia…na to cebulka,papryka slodka sledzie pieprz i znow odrobine oleju….tak do konca. Na wierzchu ukladamy cebulke posypana papryka ukladamy na to natke pietruszki i zajrywamy. Na nastepny dzien te sledziki odkrywamy i podajemy na stol ku uciesze gosci !!!znika ekspresowo

    Odpowiedz
    • Dzi says

      10 grudnia 2014 at 08:16

      Super! Dziękuję za zgłoszenie:)

      Odpowiedz
  11. Aneta76 says

    10 grudnia 2014 at 02:00

    Witaj,
    A ja proponuję pyszne słodko – słone śledzie z duszoną w miodzie cebulką, rodzynkami i octem balsamicznym.

    Potrzebujemy:
    – 1 opakowanie śledzi w oleju
    – 1/2 opakowania rodzynek
    – 1 czerwona cebula
    – 1 łyżka miodu
    – 1-2 łyżki octu balsamicznego

    Śledzie kroimy ukośnie na kilkucentymetrowe paski. Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy miód i krótko dusimy. Dodajemy namoczone wcześniej rodzynki i ocet balsamiczny. Całość chwilkę gotujemy. Pokrojone ukośnie śledzie układamy na ładnym talerzu. Na każdy plaster śledzia nakładamy trochę farszu i posypujemy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

    Bardzo polecam i zachęcam do wypróbowania.
    Aneta
    aneta.majchrzak@wp.pl

    Odpowiedz
    • Dzi says

      10 grudnia 2014 at 08:17

      Dziękuję za zgłoszenie!

      Odpowiedz
  12. bastalena says

    10 grudnia 2014 at 14:13

    Najsmaczniejszy śledzik to ten zrobiony od serca, zwłaszcza jeśli robi się je dla kogoś bliskiego, a samemu za nimi nie przepada 🙂

    Śledzik od serca

    3-4 płaty śledzia (ja miałam w zalewie octowej)
    1 cebula
    suszone pomidory (plus 1 łyżka oliwy)
    1 łyżka miodu
    garść rodzynek
    pieprz

    Śledzie wyjęłam i przepłukałam w zimnej wodzie.

    Cebulę pokroiłam w kosteczkę i zeszkliłam na oliwie. Dodałam drobno pokrojone suszone pomidory, garść rodzynek i chwilę jeszcze smażyłam. Na koniec doprawiłam pieprzem i miodem. Pozostawiłam do wystudzenia.

    Przepłukane śledzie pokroiłam w paski. W szczelnym słoiczku ułożyłam naprzemiennie śledzie i sos. Następnie schowałam do lodówki do przegryzienia na kilka godzin (w szczelnym pojemniku można je przechowywać kilka dni).

    bastalena

    Odpowiedz
    • Dzi says

      10 grudnia 2014 at 14:39

      Super przepis, dziękuję za udział w konkursie:)

      Odpowiedz

Trackbacks

  1. Wyniki konkursu z patelnią MasterChef firmy Ballarini pisze:
    12 grudnia 2014 o 19:06

    […] w końcu czas na ogłoszenie zwycięzcy mojego konkursu z firmą Ballarni, w którym do wygrania była  patelnia indukcyjna z serii […]

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Zupa z pieczonej dyni z drobiowymi pulpecikami / Roasted pumpkin soup with chicken meatballs

Jagniecina-z-cukinia-i-fasolka-szparagowa-Lamb-with-zucchini-and-green-beans

Jagnięcina z cukinią i fasolką szparagową / Lamb with zucchini and green beans

Pierogi z kaczką i figami / Duck and fig pierogies

Pierogi z kaczką i figami / Duck and fig pierogies

Ryż z jabłkami i cynamonem / Apple Cinnamon Rice Pudding

Ryż z jabłkami i cynamonem / Apple Cinnamon Rice Pudding

Salatka-jajeczna-z-tunczykiem-Tuna-egg-salad

Sałatka jajeczna z tuńczykiem / Tuna egg salad

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress