Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Konkursy i akcje / Wyniki konkursu z patelnią MasterChef firmy Ballarini

Wyniki konkursu z patelnią MasterChef firmy Ballarini

by Dzi 2 komentarze

Share the post "Wyniki konkursu z patelnią MasterChef firmy Ballarini"

  • Facebook
  • Twitter

Nadszedł w końcu czas na ogłoszenie zwycięzcy mojego konkursu z firmą Ballarni, w którym do wygrania była  patelnia indukcyjna z serii MasterChef.

patelnia1

Bardzo trudno było mi wyłonić ten jedyny przepis, wszystkie były bardzo apetyczne! Niestety nagroda jest dziś tylko jedna i po burzliwej naradzie z moim połówkiem w końcu wybraliśmy przepis, który na pewno zostanie zrealizowany w te święta:).

Nagrodę otrzymuje Pani Mariola za przepis na Tatara ze śledzia podawany z rukolą i warzywami. Serdecznie gratulujemy!!!

Tatar ze śledzia podawany z rukolą i warzywami.
Składniki

  • 4 filety śledziowe
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 1 cebula czerwona
  • 3 ogórki kiszone
  • rukola
  • cytryna
  • oliwa z oliwek
  • 4 jajka na twardo
  • Sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

  1. Oczyszczone filety śledziowe dokładnie myjemy osuszamy, następnie kroimy w drobną kostkę. Pokrojone śledzie wkładamy do miski. Cebulę białą kroimy w podobną kosteczkę jak śledzie, dodajemy do śledzi dokładnie mieszamy. Całość skrapiamy oliwą z oliwek, sokiem z cytryny, Doprawiamy do smaku pieprzem, solą
  2. Paprykę rozkroić na pół, oczyścić z nasion i białych włókien, skórki pokroić w drobną kostkę.
  3. Cebulę i ogórki obrać, pokroić w drobną kostkę.
  4. Śledzie wymieszać ogórkami, wymieszać.
  5. Z masy warzywno-śledziowej, uformować (nie)wielkie porcje.
  6. Podanie : na talerzu formujemy niewielki dowolny kształt, dekorujemy jajkiem na twardo, rukolą cebulką czerwoną, świeżymi ziołami.

Smacznego!

tatar ze śledzia_

 

Share the post "Wyniki konkursu z patelnią MasterChef firmy Ballarini"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Konkursy i akcje Tagged With: konkurs

« Orientalny karp duszony w sosie pomidorowym / Asian style carp cooked in tomato sauce
Pierożki francuskie z jabłkami i żurawiną z sosem waniliowym / Cranberry apple dumplings with vanilla sauce »

Comments

  1. bastalena says

    12 grudnia 2014 at 20:40

    Gratuluję! Wiedziałam, że ten tatar wygra 🙂

    Odpowiedz

Trackbacks

  1. Ballarini Blog – Wyniki konkursu z ‚Karmelowy’ pisze:
    15 grudnia 2014 o 17:08

    […] Serdecznie gratulujemy zwycięstwa pani Maroli w konkursie organizowanym przez blog kulinarny Karmelowy i Ballarini. Patelnia z limitowanej edycji MasterChef jako nagroda za przepysznie wyglądający tatar ze śledzia podawany z rukolą i warzywami trafi niebawem do kuchni zwyciężczyni amy tymczasem zapraszamy do zapoznania się z przepisem tu. […]

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

„Każdy może gotować” Jamie Oliver – recenzja

Muffiny-z-jablkami-i-cynamonem-Apple-cinnamon-muffins

Muffiny z jabłkami i cynamonem / Apple cinnamon muffins

Brukselka w glazurze miodowo-musztardowej / Brussel sprouts in a honey mustard glaze

Babka z advocatem / Advocaat bundt cake

Curry z karkówką i salsą z mango Gordona Ramsaya

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress