Dziś przedstawiam przepis na pyszną sałatkę jajeczną. Jednak nie taką zwykłą typu jajka z majonezem, ale z ekstra chrupiącymi dodatkami takimi jak papryka, seler naciowy i korniszony, z dodatkiem aromatycznych ziół. Doskonale smakuje podana na chrupiących tostach, jestem przekonana, że przypadnie do gustu całej rodzinie. Jest też bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu. Polecam!
Scroll down for recipe in English
Pyszna sałatka jajeczna
(4 porcje)
Składniki:
- 6 dużych jaj ugotowanych na twardo, obrane i pokrojone w kostkę
- 1/2 szklanki selera naciowego, pokrojonego w drobną kostkę
- 1/4 szklanki czerwonej papryki, pokrojonej w drobną kostkę
- 1/4 szklanki cebuli, pokrojonej w drobną kostkę
- 1/4 szklanki drobno posiekanej pietruszki i szczypiorku
- 3 łyżki korniszonów, pokrojonych w drobną kostkę
- 2 łyżki musztardy chrzanowej
- 1/2 szklanki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- W średniej misce wymieszaj wszystkie składniki i dopraw solą i pieprzem do smaku.
- Można podawać natychmiast, a resztę przechowuj w lodówce.
Smacznego!
English version
Egg salad
(4 servings)
Ingredients:
- 6 large hard boiled eggs, peeled and chopped
- 1/2 cup celery, finely chopped
- 1/4 cup red pepper, finely chopped
- 1/4 cup onion, finely chopped
- 1/4 cup finely chopped parsley and chives
- 3 tablespoons gherkins, finely chopped
- 2 tablespoons horseradish mustard
- 1/2 cup mayonnaise
- salt and pepper to taste
Preparation:
- Combine everything together and season to taste with salt and pepper.
- Enjoy right away or chill for later.
Enjoy!
Kasia knifeandspoon.pl says
Takie sałatki są zawsze u mnie mile widziane 🙂 fajny dodatek selera 🙂
Dzi says
Chrupiący:)
LuXon says
Zdjęcia wyglądają naprawdę bardzo apetycznie. Chyba będę musiał spróbować Twojego kolejnego przepisu. Na pewno samodzielne wykonanie nie umywa się do past, które można kupić w marketach. I te kiełki na wierzchu! Mniam!
Dzi says
jest pyszna, polecam:)