Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Lifestyle / Restauracja Si – podejście drugie

Restauracja Si – podejście drugie

by Dzi 2 komentarze

Share the post "Restauracja Si – podejście drugie"

  • Facebook
  • Twitter

Jakiś czas temu dotarła do mnie informacja, że Restauracja Si ma nowego kucharza i kartę, więc musiałam sprawdzić co się zmieniło. Tym bardziej, że znajduje się przy ulicy Marszałkowskiej 115 w Warszawie, przy samym Placu Bankowym i metrze Ratusz Arsenał, czyli jak dla mnie zawsze po drodze;)

Nie jest to pierwsza wizyta w tym lokalu, byłam tam już jakiś czas temu i relację z tej wizyty możecie przeczytać tutaj. Wystrój dalej bardzo przyjemny, obsługa wciąż przemiła, kucharze zabiegani i co najważniejsze – ceny też wciąż atrakcyjne.

Si Si SiRozsiedliśmy się wygodnie i zamówiliśmy przystawki. Ja skusiłam się na tatara wędzonego po włosku (28,90 zł) i nie żałowałam bo było smaczne, jedynym minusem było to, że po jego zjedzeniu już się najadłam;)

Ukochany był sprytniejszy i zamówił rosół z pieczonej kaczki z ravioli z kaczką (16,90 zł) dzięki czemu miał jeszcze sporo miejsca na to co dopiero miało nadejść.

Si

Po niedługim czasie oczekiwania dojechały dania główne. Zamówiłam ravioli z kaczką i palonym masłem (26,90 zł) i muszę przyznać, że pasta była świetna.

W końcu restauracja jest znana ze swoich makaronów wyrabianych na miejscu. Można nawet kupić sobie świeży makaron i przygotować go w domowym zaciszu.

Ukochany zamówił szpinakowe tagliatelle z polędwicą wołową (32,90 zł) i też był zadowolony, a wiedzcie, że jest bardzo wymagającym klientem.

Co do deseru byliśmy zgodni i zamówiliśmy dolce&Salato (14,90 zł) czyli słodkie mascarpone z kajmakiem i ciasteczkami amaretto i tutaj przyznam, że już poległam. Nie byłam w stanie go skończyć ze względu na dramatyczne już przejedzenie i do tej pory żałuję bo deser był smaczny.

Si

Podsumowując – polecam! Smacznie i po drodze, a ceny też nie zwalają z nóg. Wszystko jest tak jak być powinno, sprawnie i bez długich oczekiwań.

Dane kontaktowe:

Restauracja Si

ul. Marszałkowska 115, Warszawa
tel: 507 099 190

http://restauracjasi.pl/
kontakt@restauracjasi.pl
instagram.com/restauracja_si

Share the post "Restauracja Si – podejście drugie"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Lifestyle, Restauracje i warsztaty, Styl życia Tagged With: lifestyle, restauracja

« Kaczka pieczona z ziemniakami i figami / Roasted duck with potatoes and figs
Zapiekanka z mięsem, cukinią i ziemniakami / Meat, zucchini and potato bake »

Comments

  1. Ola says

    10 października 2018 at 16:27

    na bogato !

    Odpowiedz
  2. Ala says

    11 października 2018 at 13:06

    świetne miejsce

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Jak oczyścić kurki / How to clean chanterelles

Jak oczyścić kurki / How to clean chanterelles

Szybki gulasz z owocami morza / Speedy seafood supper

Szybki gulasz z owocami morza / Speedy seafood supper

Zapiekane puree z kalafiora na sposób meksykański z papryczkami chipotle/Cheesy chipotle cauliflower casserole

Restauracja Muu Muu Beef & Wine – recenzja

Kurczak w tempurze z sosem śliwkowym i smażonymi warzywami / Chicken tempura with plum sauce and vegetables

Kurczak w tempurze z sosem śliwkowym i smażonymi warzywami / Chicken tempura with plum sauce and vegetables

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress