Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Dania obiadowe / Pizza z tuńczykiem,cebulą,kukurydzą i czarnymi oliwkami

Pizza z tuńczykiem,cebulą,kukurydzą i czarnymi oliwkami

by Dzi 4 komentarze

Share the post "Pizza z tuńczykiem,cebulą,kukurydzą i czarnymi oliwkami"

  • Facebook
  • Twitter

Przedstawiam moje kolejne podejście do pizzy, tym razem z moimi ulubionymi składnikami. Kompozycja smakowa jak dla mnie jest idealna i trudno było mi znaleźć coś podobnego w pizzeriach. Ciasto wyszło jak zwykle idealnie cienkie, chociaż na pewno następnym razem dosypię więcej sera:).

Pizza z tuńczykiem ( 1 szt., średnica ok.40 cm)

Składniki:

  • połowa ciasta i sosu z tego przepisu
  • 1/4 cebuli pokrojonej w cienkie plasterki
  • mała puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 5-6 czarnych oliwek pokrojonych w plasterki
  • ok. 2-3 łyżki kukurydzy z puszki
  • ok 150 g startego sera ( u mnie mix mozzarelli z żółtym)

Przygotowanie:

  1. Rozwałkuj ciasto na kształt koła tak, by miało średnicę ok 40 cm. Przełóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  2. Posmaruj całą powierzchnię ciasta sosem pomidorowym (łącznie z brzegami), następnie zawiń delikatnie brzegi do środka, tak by sos znalazł się także wewnątrz (dzięki temu po upieczeniu brzegi nie będą suche).
  3. Następnie rozłóż równomiernie odcedzonego tuńczyka,rozsyp na całej powierzchni cebulę, kukurydzę i oliwki.
  4. Posyp serem i włóż do piekarnika nagrzanego do 200 oC na ok. 25 min (bez termoobiegu).
  5. Przełóż na talerz i pokrój na porcje.
Smacznego!

Share the post "Pizza z tuńczykiem,cebulą,kukurydzą i czarnymi oliwkami"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Dania obiadowe Tagged With: obiad, oliwki, pizza, ryba, ser, sos pomidorowy, tuńczyk

« Bulion dashi na dwa sposoby
Doskonała zupa miso »

Comments

  1. Ania says

    21 stycznia 2013 at 15:07

    cudnie się prezentuje:)
    Ps.zapraszam do głosowania na moim blogu w ankiecie „Gotowanie za głosowanie”:)

    Odpowiedz
  2. Dzi says

    21 stycznia 2013 at 15:13

    Dziękuję, na pewno zajrzę:)

    Odpowiedz
  3. kamil says

    2 października 2014 at 21:08

    25 minut to za długo na pizze. Ciasto będzie twarde. Proponuję 250 *C na 10-12 min.

    Odpowiedz
    • Dzi says

      2 października 2014 at 22:04

      Kurcze, te 10 min to chyba na rozgrzanym kamieniu? Tego jeszcze nie testowałam, wszystko przede mna;-)

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Pieczone-ziemniaki-z-wedzona-papryka-Paprika-roasted-potatoes

Pieczone ziemniaki z wędzoną papryką/ Paprika roasted potatoes

Puree z dyni / Pumpkin puree

Makron-z-boczkiem-i-brokulami-w-sosie-serowym-Cheesy-bacon-and-broccoli-pasta

Makron z boczkiem i brokułami w sosie serowym / Cheesy bacon and broccoli pasta

Kurczak w balsamicznej glazurze z figami / Balsamic chicken with figs

Kurczak w balsamicznej glazurze z figami / Balsamic chicken with figs

Bananowe muffiny z jabłkami i cynamonem / Banana muffins with apples and cinnamon

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress