Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Dania obiadowe / Pizza z pepperoni i pieczarkami Delii Smith

Pizza z pepperoni i pieczarkami Delii Smith

by Dzi 4 komentarze

Share the post "Pizza z pepperoni i pieczarkami Delii Smith"

  • Facebook
  • Twitter

O Delii pisałam już tutaj wraz z  jej przepisem na szybkie ciasto na pizzę,które też tutaj zostało wykorzystane. Tym razem proponuję kolejną pozycję z jej książki ” Complete cookery course”: pizzę z pepperoni,pieczarkami,papryką,kaparami i parmezanem. Pizza szybka,łatwa,a co najważniejsze bardzo smaczna. Polecam!

Pizza z pepperoni i pieczarkami (32 cm)

Składniki:

  • 1/2 ciasta z tego przepisu
  • oliwa z oliwek do posmarowania ciasta
  • 1/2 sosu pomidorowego z tego przepisu
  • 110 g pepperoni lub salami (w plastrach)
  • 1 mała zielona papryka,pokrojona w plasterki
  • 1 łyżka odsączonych kaparów
  • 50 g pieczarek pokrojonych w plasterki
  • 2 łyżki startego parmezanu

Przygotowanie:

  1. Rozwałkuj przygotowane ciasto na kształt koła o średnicy około 32  cm.Przełóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia,zagnij brzegi i posmaruj jego powierzchnię oliwą z oliwek
  2. Wyłóż na ciasto sos pomidorowy i rozprowadź go równomiernie na całej jego powierzchni.
  3. Teraz wyłóż równomiernie pepperoni,na niego paprykę,kapary,pieczarki i posyp całość startym parmezanem. Skrop przygotowaną pizzą oliwą z oliwek i odstaw na 10 minut.
  4. Włóż do nagrzanego do 220 oC piekarnika i piecz ok 25-30 minut aż do zarumienienia się brzegów.Jak napisała Delia,lepiej piec pizzę zbyt długo niż za krótko, więc przed wyjęciem sprawdź podnosząc ją delikatni ,czy spód także jest zarumieniony.
  5. Podawaj gorącą bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika.
Smacznego!

Share the post "Pizza z pepperoni i pieczarkami Delii Smith"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Dania obiadowe, Mięsa Tagged With: Delia Smith, grzyby, kapary, kuchnia włoska, obiad, papryka, parmezan, pieczarki, pizza

« Szybki stir-fry z polędwiczką wieprzową i szparagami
Lekkie clafoutis z truskawkami i ricottą »

Comments

  1. Inspirowane smakiem says

    21 maja 2013 at 06:09

    Po prostu pysznie. Pizza zawsze i wszędzie;)

    Odpowiedz
    • Dzi says

      21 maja 2013 at 06:47

      🙂

      Odpowiedz
  2. Wiewióra says

    21 maja 2013 at 08:15

    bardzo kusząca pizzunia 🙂

    Odpowiedz
    • Dzi says

      21 maja 2013 at 10:47

      i szybka:)

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Brioszka Thomasa Kellera z jego książki „Ad hoc at home”

Latwy piernik z powidlami / Easy gingerbread with plum jam

Łatwy piernik z powidłami i test wagi firmy Sencor / Easy gingerbread with plum jam

Inka waniliowa z cynamonem / Vanillla cinnamon chicory coffee

Inka waniliowa z cynamonem / Vanillla cinnamon chicory coffee

Chowder serowy z kukurydzą / Corn and cheese chowder

Bardzo imbirowa wieprzowina / Ginger pork

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress