Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Dania obiadowe / Leczo z cukinii z mięsem / Meaty zucchini stew

Leczo z cukinii z mięsem / Meaty zucchini stew

by Dzi 4 komentarze

Share the post "Leczo z cukinii z mięsem / Meaty zucchini stew"

  • Facebook
  • Twitter

Dziś przedstawiam jedną z moich ulubionych cukiniowych potraw. Pyszne leczo z dużą ilością cukinii, z dodatkiem papryki i chilli z pewnością przypadnie do gustu amatorom potraw gulaszowych. Dzięki dodatkom takim jak boczek, kiełbasa i mięso leczo jest też bardzo sycące i nabiera odpowiedniego, otulającego aromatu. Zjedzony z chrupiącym chlebkiem, to jak dla mnie, najcudowniejsze danie na świecie. I jeszcze takie łatwe w przygotowaniu! Zapraszam po przepis.

Leczo-z-cukinii-z-miesem-Meaty-zucchini-stew

Scroll down for recipe in English

Leczo z cukinii z mięsem

(4-6 porcji)

Składniki:

  • 1 duża cukinia, lub 2-3 małe, pokrojone w kostkę
  • 1 papryka, pokrojona w grubą kostkę
  • 1 cebula, pokrojona w kostkę
  • 1 chilli, bez pestek, drobno posiekane
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 100 g wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę
  • 100 g  kiełbasy, pokrojonej w kostkę
  • 200 g mięsa gulaszowego
  • 1×400 g puszka krojonych pomidorów (lub 3-4 świeże pomidory)
  • 1 duża łyżka koncentratu pomidorowego
  • cukier, sól, pieprz, papryka ostra
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe

Przygotowanie:

  1. W większym rondlu podsmaż do zarumienienia boczek, kiełbasę i mięso.
  2. Następnie dodaj paprykę, cukinię, cebulę, chilli i czosnek i podsmaż wszystko razem na średnim ogniu przez około 15 minut.
  3. Dodaj pomidory, 1/2 szklanki wody, koncentrat, zioła, ziele angielskie, liście laurowe i dopraw porządnie solą, pieprzem i cukrem. Gotuj przez kolejne 15-20 minut aż warzywa zmiękną.
  4. Dopraw do smaku jeżeli to konieczne i podawaj z ulubionym pieczywem.

Przygotowanie Tefal Companion:

  1. W misie Tefal Companion wyposażonej w mieszadło umieść boczek, kiełbasę i mięso i uruchom program P1 slow cook na 5 minut.
  2. Dodaj paprykę, cukinię, cebulę, chilli i czosnek i uruchom program P2 slow cook na 15 minut.
  3. Następnie dodaj pomidory, 1/2 szklanki wody, koncentrat, zioła, ziele angielskie, liście laurowe i dopraw porządnie solą, pieprzem i cukrem i uruchom program P2 slow cook na 20 minut, luż do momentu aż warzywa zmiękną.
  4. Dopraw jeżeli to konieczne i podawaj z ulubionym pieczywem.

Smacznego!

Leczo-z-cukinii-z-miesem-Meaty-zucchini-stew

English version

Meaty zucchini stew

(4-6 servings)

Ingredients:

  • 1 large zucchini, or 2-3 small, diced
  • 1 pepper, seeded and diced
  • 1 onion, diced
  • 1 chilli, seeded, finely chopped
  • 2 cloves of garlic, chopped
  • 100 g smoked bacon, diced
  • 100 g of sausage, diced
  • 200 g of goulash meat
  • 1×400 g can of diced ​​tomatoes (or 3-4 fresh tomatoes)
  • 1 large tbsp of tomato paste
  • sugar, salt, pepper, hot pepper
  • 1 tsp of herbes de Provence
  • 3 grains dried allspice berries
  • 2 bay leaves

Preparation:

  1. In a larger saucepan cook bacon, sausage and meat until browned.
  2. Then add the peppers, zucchini, onions, chilli and garlic and cook over medium heat for about 15 minutes.
  3. Add tomatoes, 1/2 cup of water, tomato paste, herbs, allspice, bay leaves and season with salt, pepper and sugar.
  4. Cook for 15-20 minutes or until the vegetables are soft.
  5. Season to taste if necessary and serve with your favorite bread.

Preparation Tefal Companion:

  1. In  bowl of tefal Companion fitted woth stirrer add bacon, sausage and meat and start P1 slow cook for 5 minutes.
  2. Add peppers, zucchini, onions, chilli and garlic and start P2 slow cook for 15 minutes.
  3. Next add tomatoes, 1/2 cup of water, tomato paste, herbs, allspice, bay leaves and season with salt, pepper and sugar and start P2 slow cook for 20 minutes or until the vegetables are soft.
  4. Season to taste if necessary and serve with your favorite bread.

Enjoy!

Leczo-z-cukinii-z-miesem-Meaty-zucchini-stew

Share the post "Leczo z cukinii z mięsem / Meaty zucchini stew"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Dania obiadowe, Mięsa, Tefal Companion Tagged With: boczek, chilli, cukinia, kiełbasa, mięso, obiad, papryka, pomidor, Tefal Companion, wieprzowina, zioła

« Tosty z wołowiną i serem / Meaty grilled cheese
Łatwa tarta ze śliwkami / Easy plum tart »

Comments

  1. Wędliny z Dębiny says

    4 września 2018 at 09:59

    Super przepis, na pewno sycące i rozgrzewające danie 😛

    Odpowiedz
  2. Kasia says

    5 września 2018 at 19:26

    Moje smaki!
    I wszystkie składniki niemal zawsze pod ręka!
    Ideał…
    x x x

    Odpowiedz
  3. Pełnia Smaków says

    6 września 2018 at 00:52

    Ale smakowicie 🙂

    Odpowiedz

Trackbacks

  1. Leczo z cukinii z mięsem / Meaty zucchini stew | FlyB Kulinaria pisze:
    4 września 2018 o 11:58

    […] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Pikantna zupa-krem z pieczonego kalafiora

Cupcakes z nutellą i lukrem piankowym

Wyniki konkursu z firmą Ballarini

Pożywna zupa z kurczakiem, porami i grzybami/Chicken, leek and mushroom soup

Duchnicka Wine & Food – recenzja

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • StumbleUpon
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress