Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Restauracje i warsztaty / Warsztaty kulinarne o smaku dyni – relacja

Warsztaty kulinarne o smaku dyni – relacja

by Dzi 7 komentarzy

Share the post "Warsztaty kulinarne o smaku dyni – relacja"

  • Facebook
  • X

Przedstawiam kolejną relację z jednych z najlepszych warsztatów kulinarnych na jakich byłam. Tym razem zostałam zaproszona przez marki Kikkoman i Tabasco na jedyną w Polsce farmę dyń w Powsinie!

Ostatnio jestem bardziej zauważana i częściej zapraszana na takie spotkania, za co jestem bardzo wdzięczna 🙂 Tym razem w związku ze zbliżającym się Halloween i ogólnie panującą jesienią, tematem warsztatów była dynia.

DSC_7227

Na szczęście nie musiałam stresować się dojazdem, gdyż organizatorzy zapewnili nam transport z mocno niecierpliwym i narowistym kierowcą, który zapewnił nam niezapomniane wrażenia już przed samymi warsztatami 😛 Pomimo niesprzyjających warunków panujących na warszawskich drogach (strajk taksówkarzy), dowiózł nas szczęśliwie do znajdującego się pod Warszawą Powsina, na jedyną w Polsce farmę dyń.

DSC_7210Muszę przyznać, że farma jest pięknie urządzona, z mnóstwem atrakcji dla dzieci, chociaż sama spędziłam najwięcej czasu przy zwierzątkach. Jest tam cielaczek, prosiaki, owca, króliki, kurczaki i kaczuszki. Wszystkie je można pogłaskać 😉

13

2

Po krótkim wprowadzeniu przez właściciela tego przybytku i dokształceniu nas na temat różnych rodzajów dyń i ich zastosowań, przystąpiliśmy do przygotowania potraw. Tym razem przypadła mi do przygotowania sałatka z pieczonej dyni, której przygotowanie w doborowym towarzystwie było przyjemnością.

DSC_7408

DSC_7720

Reszta blogerów, podzielona na kilkuosobowe zespoły, przygotowała: rosti dyniowe, marynowany indyk z patelni i ostry sos czekoladowy, wędzony krem dyniowy ze smażonymi kaparami i chipsem  z dojrzewającej szynki, rybę w kruszonce z pestek dyni na potrawce z soczewicy i dyniowe proziaki z kwaśną śmietaną i śliwkowym toffi.

DSC_5811 DSC_5830 DSC_5835 DSC_5857 DSC_5947-2 DSC_7615 DSC_7641

Po gotowaniu nastał czas biesiady, gdzie rozkoszowaliśmy się przygotowanymi pysznościami 🙂

DSC_5843

Na koniec dostaliśmy jeszcze lekcję wycinania halloweenowych dyń, rewelacja!

5

Jeszcze raz chciałabym podziękować organizatorom za zaproszenie i świetną zabawę:)

Share the post "Warsztaty kulinarne o smaku dyni – relacja"

  • Facebook
  • X
Wersja do wydruku

Filed Under: Restauracje i warsztaty Tagged With: warsztaty

« Makaron z dynią i kurczakiem w sosie z palonego masła / Brown butter pumpkin and chicken pasta
Glazurowany boczek z szybkowaru / Pressure cooker pork belly »

Comments

  1. Wyborne Smaki says

    9 października 2015 at 10:57

    Świetna relacja 🙂 Dziękuję za mile spędzony czas, przy robieniu sałatki :)Pozdrawiam. Wiola,

    Odpowiedz
    • Dzi says

      9 października 2015 at 11:20

      Ja też dziękuje, było super! Pozdrawiam:)

      Odpowiedz
  2. Programista w kuchni says

    10 października 2015 at 09:04

    Świetne zdjęcia, relacja i potrawy 🙂 Najbardziej mnie zaciekawiło pierwsze zdjęcie – nigdy nie widziałem tyle dyń jednocześnie! 😀

    Odpowiedz
    • Dzi says

      10 października 2015 at 09:15

      Ja też! 🙂

      Odpowiedz
  3. Kulinarnie-niebanalnie says

    20 października 2015 at 09:11

    Fantastyczna fotorelacja. Super fotki!

    Odpowiedz
    • Dzi says

      20 października 2015 at 09:18

      🙂

      Odpowiedz
  4. Ania says

    10 grudnia 2015 at 10:01

    Babany i czekolada….. o jejku, zgłodniałam.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ta strona używa Akismet do redukcji spamu. Dowiedz się, w jaki sposób przetwarzane są dane Twoich komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Dodaj na Instagramie

Spróbuj czegoś nowego

Chrupiące gofry korzenne z kremem pomarańczowym

Szybki kurczak w sosie śliwkowym / Easy chicken with plum sauce

Szybki kurczak w sosie śliwkowym / Easy chicken with plum sauce

Kurczak-jalfrezi-Chicken-jalfrezi

Kurczak jalfrezi / Chicken jalfrezi

Schabowe-cacciatore-Pork-chop-cacciatore

Schabowe cacciatore / Pork chop cacciatore

Lody-z-bialej-czekolady-White-chocolate ice-cream

Lody z białej czekolady / White chocolate ice cream

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2025 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress