Dziś przedstawiam Wam jedną z najsmaczniejszych zup jaką kiedykolwiek przygotowałam. Serio, zachwyciłam się jej smakiem. Przepyszna zupa neapolitańska z kurczakiem, papryką i pieczarkami z pewnością zachwyci całą rodzinę. Dodatek żółtek i sera dodaje jej głębi i wyjątkowego smaku. Standardowo dodaje się do niej ser żółty, jednak jeśli masz pod ręką topiony to też się świetnie sprawdzi. Zapraszam po przepis, zupa neapolitańska też będzie u Was hitem!
Scroll down for recipe in English
Ten rewelacyjny przepis znajdziecie TUTAJ
Smacznego!
Chicken neapolitan soup
- 50 g f butter
- 1 carrot, cleaned and sliced
- 1 green pepper, diced
- 1 onion, diced
- 4-5 mushrooms, sliced
- 1 l chicken stock
- 1 chicken breast, cooked and chopped
- 100 g grated cheese
- salt and pepper
- 2 egg yolks
- 200 ml double cream
- 150 g pasta, cooked al dente
- chopped herbs for serving
- Add butter, carrots, green peppers, mushrooms and onion to a soup pot and cook for 5 minutes.
- Add chicken and chicken stock and let simmer on low heat for about 15-20 minutes until vegetables are soft.
- Add cream mixed with yolks and grated cheese and cook for next 5 minutes. Season with salt and pepper to taste.
- Serve soup with cooked pasta.
Enjoy!
CookUp says
Musi smakować fantastycznie i to zasługa sera i żółtek, ale dużą rolę odgrywają tu też miękkie kawałki kurczaka. Idealne połączenie, które oczywiście także świetnie wygląda na talerzu, ale nie spodziewaliśmy się, że znajdziemy u Ciebie cokolwiek innego. Jak zawsze inspirująco! 🙂
Dzi says
🙂
Delektujemy says
Zgadzam się z Tobą w 100% – dla mnie też jest to jedna ze smaczniejszych zup jakie jadłam! Bardzo wyrazisty i w pełni odpowiadający mi smak. Warto spróbować!
Marzynia says
Dziękuję za przepis – pyszna!