Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

tylko sprawdzone i pyszne przepisy z całego świata, lifestyle i moje ulubione perełki kosmetyczne

  • Strona główna
  • Przepisy
    • Dania obiadowe
    • Dodatki do dań obiadowych
    • Makarony
    • Mięsa
    • Przystawki
    • Ryby i owoce morza
    • Słodkości
    • Śniadanie
    • Zupy
  • Lifestyle
    • Restauracje i warsztaty
    • Testy i recenzje
    • Styl życia
  • Współpraca
  • Kontakt
You are here: Home / Dania obiadowe / Zapiekane kanapki z paluszkami rybnymi i mozzarellą / Fish sticks and mozzarella toasts

Zapiekane kanapki z paluszkami rybnymi i mozzarellą / Fish sticks and mozzarella toasts

by Dzi 2 komentarze

Share the post "Zapiekane kanapki z paluszkami rybnymi i mozzarellą / Fish sticks and mozzarella toasts"

  • Facebook
  • Twitter
Zostało kilka paluszków rybnych FRoSTY z obiadu? Dziś przedstawiam świetny pomysł na ich wykorzystanie. Pyszne i chrupiące bułki z sosem pomidorowym, paluszkami rybnymi zapieczone pod ciągnącą warstwą mozzarelli z pewnością sprawdzą się na kolację jak i na pożywne śniadanie.
Zapiekane-kanapki-z-paluszkami-rybnymi-i-mozzarella-Fish-sticks-and-mozzarella-toasts
Dlaczego akurat paluszki rybne FRoSTY? Ano dlatego, że mają doskonały skład: 65% filetów z białych ryb, z certyfikowanych łowisk MSC, zamrażanych jeszcze na pokładzie kutra rybackiego, 15% panierki składającej się z mąki pszennej, soli, papryki, kurkumy i drożdży, oleju słonecznikowego, i skrobi ziemniaczanej. Nie ma się dosłownie do czego doczepić! Mówimy jak jest;)  Warto czytać składy dla zdrowia własnego i całej rodziny. Zapraszam po przepis!
Zapiekane-kanapki-z-paluszkami-rybnymi-i-mozzarella-Fish-sticks-and-mozzarella-toasts
Scroll down for recipe in English
Zapiekane kanapki z paluszkami rybnymi i mozzarellą
(4 tosty)
Składniki:
  • 4 paluszki rybne od FRoSTY , przygotowane zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu
  • 2 bułki, przekrojone na pół i opieczone w tosterze lub piekarniku
  • 4 łyżki sosu do pizzy lub innego gotowego pomidorowego
  • 1/2 szklanki startej mozzarelli
Przygotowanie:
  1. Rozsmaruj 1 łyżkę sosu pomidorowego na każdej połówce bułki.
  2. Przekrój każdy paluszek rybny na 3 części i ułóż je na sosie pomidorowym.
  3. Posyp każdą bułkę mozzarellą i ułóż na blaszce do zapiekania.
  4. Włóż blaszkę do nagrzanego do 180 oC piekarnika i piecz przez kilka minut do rozpuszczenia się sera i podawaj.

Smacznego!

Zapiekane-kanapki-z-paluszkami-rybnymi-i-mozzarella-Fish-sticks-and-mozzarella-toasts

English version
Fish sticks and mozzarella toasts
(4 toasts)
Ingredients:
  • 4 FRoSTY Fish Sticks, cooked according to package directions
  • 2 buns, halved and toasted
  • 4 tbsp pizza or tomato sauce
  • 1/2 cup shredded mozzarella cheese

Preparation:

  1. Spread 1 tablespoon of sauce on each toasted bun half.
  2. Cut the sticks into bite size pieces and place on top of sauced buns.
  3. Sprinkle mozzarella cheese on top and place baking pan.
  4. Place pizzas in the preheated to 180 oC oven and bake just until cheese is melted, then remove from oven and serve.

Enjoy!

Zapiekane-kanapki-z-paluszkami-rybnymi-i-mozzarella-Fish-sticks-and-mozzarella-toasts

Share the post "Zapiekane kanapki z paluszkami rybnymi i mozzarellą / Fish sticks and mozzarella toasts"

  • Facebook
  • Twitter
Wersja do wydruku

Filed Under: Dania obiadowe, Ryby i owoce morza, Śniadanie Tagged With: kolacja, mozzarella, ryby, ser, śniadanie, tosty

« NAJLEPSZE RESTAURACJE W POLSCE NAGRODZONE NA WIELKIEJ GALI RESTAURANT WEEK 2018!
Pakieciki z karpiem i grzybami / Carp and mushrooms en papillote »

Comments

  1. Felicja says

    3 grudnia 2018 at 11:01

    najlepsze są 😀

    Odpowiedz

Trackbacks

  1. Zapiekane kanapki z paluszkami rybnymi i mozzarellą / Fish sticks and mozzarella toasts | FlyB Kulinaria pisze:
    4 grudnia 2018 o 00:06

    […] Czytaj Dalej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); […]

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Wyszukaj

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter

Facebook

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kategorie przepisów

Archiwa

Instagram

Spróbuj czegoś nowego

Pikantny ryż z papryczkami chilli / Spicy rice with chilli

Pikantny ryż z papryczkami chilli / Spicy rice with chilli

Lubisz rodzinne grillowanie? Możesz to robić zdrowo i bez dymu!

Czerwone-curry-z-ryba-fasolka-i-batatami-Red-curry-with-fish-beans-and-sweet-potato

Czerwone curry z rybą, fasolką i batatami / Red curry with fish, beans and sweet potato

Puree z batatów i mascarpone / Sweet potato and mascarpone puree

smietankowe-puree-ziemniaczane-Creamy-potato-puree

Śmietankowe puree ziemniaczane / Creamy potato puree

Tagi

białe wino chilli ciasto cukinia cynamon czekolada deser dodatek do dania głównego dodatek do dań głównych dynia Gordon Ramsay grzyby imbir jabłka jajka kaczka kapusta kuchnia azjatycka kurczak makaron miód mięso mozzarella obiad orzechy papryka parmezan pieczarki pomidor przystawka ryby ser sos sojowy szpinak słodkości Wielkanoc wieprzowina wino wołowina wypieki ziemniaki zioła zupa śniadanie święta

Reklama

O mnie

Mam na imię Małgosia, prowadzę tego bloga gdyż uwielbiam eksperymenty i nowe smaki. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu:)
Zobacz więcej

  • Bloglovin
  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
FlyB - Kulinaria
Follow on Bloglovin
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów
Durszlak.pl

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme by Shay Bocks · Built on the Genesis Framework · Powered by WordPress