Share the post "Zapiekane kanapki z paluszkami rybnymi i mozzarellą / Fish sticks and mozzarella toasts"
Zostało kilka paluszków rybnych FRoSTY z obiadu? Dziś przedstawiam świetny pomysł na ich wykorzystanie. Pyszne i chrupiące bułki z sosem pomidorowym, paluszkami rybnymi zapieczone pod ciągnącą warstwą mozzarelli z pewnością sprawdzą się na kolację jak i na pożywne śniadanie.
Dlaczego akurat paluszki rybne FRoSTY? Ano dlatego, że mają doskonały skład: 65% filetów z białych ryb, z certyfikowanych łowisk MSC, zamrażanych jeszcze na pokładzie kutra rybackiego, 15% panierki składającej się z mąki pszennej, soli, papryki, kurkumy i drożdży, oleju słonecznikowego, i skrobi ziemniaczanej. Nie ma się dosłownie do czego doczepić! Mówimy jak jest;) Warto czytać składy dla zdrowia własnego i całej rodziny. Zapraszam po przepis!
Scroll down for recipe in English
Zapiekane kanapki z paluszkami rybnymi i mozzarellą
(4 tosty)
Składniki:
- 4 paluszki rybne od FRoSTY , przygotowane zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu
- 2 bułki, przekrojone na pół i opieczone w tosterze lub piekarniku
- 4 łyżki sosu do pizzy lub innego gotowego pomidorowego
- 1/2 szklanki startej mozzarelli
Przygotowanie:
- Rozsmaruj 1 łyżkę sosu pomidorowego na każdej połówce bułki.
- Przekrój każdy paluszek rybny na 3 części i ułóż je na sosie pomidorowym.
- Posyp każdą bułkę mozzarellą i ułóż na blaszce do zapiekania.
- Włóż blaszkę do nagrzanego do 180 oC piekarnika i piecz przez kilka minut do rozpuszczenia się sera i podawaj.
Smacznego!
English version
Fish sticks and mozzarella toasts
(4 toasts)
Ingredients:
- 4 FRoSTY Fish Sticks, cooked according to package directions
- 2 buns, halved and toasted
- 4 tbsp pizza or tomato sauce
- 1/2 cup shredded mozzarella cheese
Preparation:
- Spread 1 tablespoon of sauce on each toasted bun half.
- Cut the sticks into bite size pieces and place on top of sauced buns.
- Sprinkle mozzarella cheese on top and place baking pan.
- Place pizzas in the preheated to 180 oC oven and bake just until cheese is melted, then remove from oven and serve.
Enjoy!
Felicja says
najlepsze są 😀